Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Indický Bond absolútne splnil moje očakávanie - exotická india, krásne dievčatá sporo odeté, klobásový nemci - fantastické akčné scény - na danú dobu a hlave Q sa zapája do akcie viac ako obvykle. Osobne veľmi spokojný, napriek faktu, že Moorea za akčného hrdinu po tejto Bondovke rozhodne nie som schopný akceptovať. Už pri For Your eyes only bol starý, ale tu je to na ňom doslova vidieť. Beží s posledných síl, hlavne vlaková scéna a nemôžem si pomôcť chýba mu mladický elán takého Conneryho. Ale aj napriek tomu Glen výnimočne zvládol réžiu a prekonal sám seba a o to ide nie? o prekonávanie starých praktík a pozeranie sa na nesmrteľného Bonda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ach, Jamesi…“ Na rukou už dávno stařecké skvrny, po uběhnutí pár metrů dýchavičnost a kyčle vyviklané jak mléčné zuby, přesto ženy celého světa nepřestávají ve svých ložnicích toužebně vzdychat.. Jeden z těch zábavných snímků nula nula sedmičky s lokomotivou značky Mercedes, originálním krokodýlím plavidlem či poněkud over the top závěrem artistického útoku na Chánův palác a někdo všímavější, jako třeba já, v něm může najít i dokonalý crossover James Bond vs. Sandokan.. A Tosime, je to proto, že se k Mooreovi, jakožto sarkastickému agentovi jejího veličenstva, báječně hodí a navíc, vždyť 007 je vlastně takový britský Honza Zeman.. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Octopussy je super a moje oblibena Moore-bondovka uz tim nazvem. Samotna predstavitelka chobotnicky take neni vubec k zahozeni, navic ma super HQ a satenove oblecky. Indicke prostredi, jungle i interiery jsou spravne exoticke. Hlavni zaporak je elegantne evil se Sandokan asistentem. Co Octopussy ale vystreluje az na 4* je humor, ktery je zde pouzit mnohem efektivneji nez v ostatnich Mooreovkach a nektere sceny jsou regulerni komedie. To je dalsi obrovsky problem aktualnich Craigovek, je tam absolutni absence humoru.7/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 13 - Spíše slabší bondovka... Roger Moore již viditelně zestárlý, což se snaží kompenzovat řadou převleků a vtipem. V souvislosti s věkem je asi nejžalostnějším pohledem celého filmu scéna, když starý Q svorně se starým Bondem letí v balónu. Co však nelze Chobotničce upřít, tak atmosféra a několik akčních scén (rvačka na střeše vlaku či Bond pronásledován vrhačem nožů). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je na můj vkus příliš "umělý" agent 007, kterému bych to, že mě chce zabít nevěřil ani náhodou. Poměrně často mě nudí a jeho herectví jestli se tomu tak dá říkat mě přijde nezajímavé. Naneštěstí odnesl docela slušné filmy s agentem, co má povolení zabíjet a tak nelze než nazvat další film s agentem 007 za lepší průměr. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Robert Rown sa tu objavil po prvý krát ako "M". (Mihail123)
  • Explodujúce časti hangáru boli v skutočnosti iba 4 palce vysoké. (Mihail123)
  • Natáčelo se od 10. srpna 1982 do 25. ledna 1983 v Anglii, Západním Německu, Indii a v Utahu. (Varan)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama