Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

woody 

všechny recenze uživatele

13. bondovka - K Chobotničce mám osobní vztah. Už ten skvělý začátek s letadélkem Acrostar na kubánském letišti. Mistorvská kaskadérská práce. Nabízí geniálního, přesto zapomínáného padoucha - generála Orlova. Jeho výklad šíleného sovětského útoku na Evropu miluji. Atomová bomba sice není moc originální, ale ukradené carské klenoty to vynahrazují. A pak ta partička pomocníků - úchylná dvojčátka Miška a Griška, Gobinda /Sandokan Kebir Bedi/ a jeho originální atentátky. A samotná Chobotnička? Maud Adams je i ve svém věku velice sexy. A vlaková scéna - jedním slovem nádhera. Zamrzí jen protahované finále (nemyslím vlakové, ale útok na Chánův palác) a právě Kamal Chán - je to vina scénáře, protože Louis Jourdan je nádherně svinský egoista. Jdu proti většině, když řeknu, že je to jedna z nejlepších Bondovek. Je vidět, že Moore už nestíhá, ale on sám už chtěl minule skončit. Ale dostal nikdy nezveřejněnou sumičku, tak kdo by odolal :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I tomuhle Bondovi dávám ****... ALE: Předtitulková scéna s bombou a miniletadlem je sice vtipná, ovšem nijak zvlášť dechberoucí. Titulková píseň není špatná, ale to, co se při ní na plátně odehrává, je neskutečně nezajímavá přehlídka trapně tančících a poletujících siluet. Zbytek filmu je úplně jiné kafe. Scéna s klaunem-009 už spád má, ale film se pořádně rozjede až v Indii. Honička na rikšách je svižná, bitky v davu mezi fakíry zrovna tak... lov Bonda se slony je sice klasické uskakování před kulkami, ale nevadí to. Nejlepší dva momenty však ještě přijdou. 1) Scéna s vlakem (jeho stíhání "kolejovým mercedesem", šarvátky na střechách i ve vagonech a HLAVNĚ - Bond v gorilím kostýmu a jeho podívání se na hodinky, při kterém vyju smíchy). 2) Závěr s letadlem. Tady nezbývá než žasnout nad kaskadérskými výkony, prvotřídní ukázka! Škoda toho cirkusáckého přepadení paláce, které je zbytečné a film jen natahuje. Jo a oba palce a všechny prsty dávám nahoru za tu přehlídku krásných ženských. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Tahle cirkusácká stylizace dává najevo, že si tvůrci s Bondem ztvárněným Rogerem Moorem už nevědí rady. Lehké šprýmování sice v původních dílech fungovalo, ale jelikož nám hlavní představitel - který si navíc nikdy nepotrpěl na přímou fyzickou akci - dosáhl téměř důchodového věku, celý film si sedá na zadek spolu s ním. Osvěžující nadhled ustoupil kýči, a tak i Indie tu působí jako série atrakcí pro turisty. Upřímně se posledního dílu s Moorem docela děsím, protože pokud se pojede ve stejném duchu jako tady, z Bonda se stane hrdina k pobavení domova důchodců. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Bond a Q v balonu: " Doufám, že tenhle vynález zvládneš, Q." - " Létá to na horký vzduch." - " Tak to bys moh." Nejexotičtější, nejstylovější, nejelegantnější a nejkouzelnější bonovka. Roger Moore si na začátku požádá: Plnou, prosím! A dostane všeho vrchovatě. Genialitu filmu kazí snad jen příliš supermanské finále na letadle. Ovšem shakespearovská hvězda Stephen Berkoff coby šílený generál Orlov a smrtící kotouč z cirkulárky na způsob joja jsou nezapomenutelní. Bonda v tomto filmu měl původně hrát James Brolin, producenti se nakonec zalekli Bonda s americkým akcentem a přeplatili Moora. Mám ho jako Bonda moc rád, ale tady už to jeho stáří je hodně vidět. Škoda, Brolinovi screentesty byly překvapivě velmi povedené... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že úvodná predtitulková sekvnecia je impozantnejšia a vo väčšine iných ohľadoch lepšia ako to, čo nasleduje potom. Cirkusantský námet sa do bondovky nejako nehodí a Bond zamaskovaný ako klaun pôsobí skôr trápne ako úsmevne. Predsa je to však ešte stále nadpriemerná zábava a dokáže diváka zaujať. Hlavne ženským osadenstvom. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Ve filmu parkrát zazní označení "Majetek dámy", originále "The Property of a Lady", což je název "bondovské" povídky od Iana Fleminga. (cheyene)
  • Na začátku filmu prostřelí James Bond (Roger Moore) pneumatiku automobilu, ze kterého předtím unikl, v následující scéně automobil sice skončí mimo cestu, ale s plnými pneumatikami. (Vitasex)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama