Reklama

Reklama

Stroje mistra Leonarda

(seriál)
Dokumentární / Reality-TV
USA, 2009, 10x43 min

Hrají:

Max Raphael (vypravěč)

Obsahy(1)

Leonardo da Vinci byl původně nejen renesanční člověk, ale také mistrovský geniální vědec. Ať už jde o oblast která, zahrnuje: letectví, anatomii, astronomii, botaniku, geometrii matematiku, strojírenství, fyziku a mnoho dalšího.V tomto exkluzivním dokumentárním seriálu budeme za pomocí tzv. 'DaVinci týmu' stavitelů, zhotovovat podle da Vinciho deníku kreseb jeho velká, převratná, především válečná díla. Tým se bude snažit postavit tyto jedinečné vynálezy a přitom používat pouze materiály, které měl k dispozici i slavný da Vinci jen s tím rozdílem, že se přitom užijí nástroje současnosti, aby kopie z vyobrazených strojů byly co možná nejrychleji sestavené. Je to moderní variace na klasiku, avšak tyto stroje budou na konci zcela totožné. Otázkou však stále zůstavá, zda tyto Leonardovy geniální stroje, pokud by se v té době opravdu realizovaly, měly vůbec kdy vzniknout. Není snad přece jen mnohem lépší to, že nakonec zůstalo jen u samotných kreseb a myšlenek v historických knihách? Uvážíme-li skutečnost, že jeho revoluční konstrukce, byly nejvyspělejší zbraní své doby a byly schopné nesrovnatelného ničení. Naneštěstí neexistuje žádný důkaz, že se někdy postavily. (CANNIBAL)

(více)

Recenze (2)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Seriál který nemá chybu. Mám rád podobné dokumenty , kde se zabývají " technologií " minulosti. Leonardovy výtvory předběhly dobu o pár staletí a já jsem rád že vidím že opravdu mohly v té době perfektně fungovat. Trochu kazí atmosféru fakt , že je tým až moc perfekcionistický a používají svářečky , vystužené ocelové pláty apodobně - dost to kazí " dobovou " atmosféru.. Hodnotím vysoko , což se u dokumentů nestává moc často. 5* ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Konečně seriál, kde se testují snad úplně všechny stroje, co kdy slavný mistr da Vinci vynalezl. Je to mnohem lepší, než-li všechny jeho kdy namalované obrazy. Co ovšem považuji za značný přestupek v tomto seriálu, jest to, že se ubírá směrem k reality- TV. To považuji za vážný přestupek. Svým způsobem ba i dokonce neúcta k tak velkému géniovi, který všechny myslitelné vývojáře několikanásobně předběhl se svými vynálezy o několik staletí dřív. Tohle by nemělo být ve stylu ''American Chopper''. Jinak jsem i ochotný přelousknout, že se všechny stroje dělají s využitím moderního nářadí. Jelikož i tak to vytvořit dá strašnou fušku. ()

Reklama

Reklama