Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to jako s Van Santovým remakem. Nevidím moc důvodů, proč tohle točit, ale když už, tak mě tahle Franklinova forma rozhodně neuráží. Ale!! Je to taky krásný příklad, jak dějový veletoč v posledních minutách může celou logiku příběhu spolehlivě spláchnout do hajzlu. Jinak mě to bavilo víc, než bych dopředu čekal, Anthony Perkins se svojí vyhublou šlachovitou postavou se dokonale hodil na rozervaného psychotika a Jerry Goldsmith, ačkoliv tady jede tak na půl plynu, pořád umí vypjaté scény přikrášlit znepokojivou hudbou. Škoda jen, že scenárista na poslední stránky vysadil prášky…a ztratil soudnost. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Hustota vražd poblíž našeho starého známého motelu se znovu zvýšila protože pan Norman Bates byl po 22 letech propuštěn a bohužel musím konstatovat že po těch pár letech strach z něho již ustoupil strach.Ale některé vraždy jsou fakt nezapomenutelné=drsné:muž s dýkou v srdci přepadá přes zábradlí schodů a padá na druhé přímo do míst kde je dýka,vrah probodne ženu nožem na způsob strč kudlu skrz krk a všechny jsou v detailním záběru a na závěr také pointa. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nakrútiť sequel Psycha je na prvý pohľad podobne obskúrny, ako nakrútiť sequel Čeľustí. Na strane druhej: koho nezaujíma, čo sa s Normanom stalo po kultovom konci Hitchcockovej klasiky? A ostatne už autor knižnej predlohy Bloch napísal niekoľko pokračovaní Psycha. Takže v konečnom efekte: prečo nie, dočerta? Problém predstavuje zmätený scenár hádžuci dvojke polená pod nohy . Vôbec jej nepomáha, skôr naopak. Hororových fanúšikov poteší prekvapivá brutálnosť vrážd, miestami pripomínajúca až Piatok 13 (!). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Né, ta dvojka je fakt dobrá! Šedesátky nejsou osmdesátky, takže byla nutná renovace. A renovovalo se poměrně efektivně. Pokračování se může chlubit slušnou dávkou napětí, peprnějším mordováním (strč nůž skrz krk) a závěrečnou, gradovací půlhodinou, v níž jsme se dočkali nejednoho zajímavého twistu. A co víc, Perkins sice zestárl o dvě dekády, kukuč psychopata však nezapomněl. Jeho Norman je zkrátka sympaťák, jehož pozvání na sendvič se nedá odmítnout. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne. Docela dobré pokračování, které sice nesnese srovnání s předchozím dílem, ale ostudu mu taky nedělá. Kupa odkazů, pár vlastních nápadů a slušivá pointa.Mile mě to překvapilo.Škoda jen místy značné lacinosti a nevyužité gradace. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, kupodivu, je i dvojka dobrá, sice je tady celkem znát, že se tvůrci tak trochu snažej vytřískat z povedenýho prvního dílu co nejvíc prachů, ale jelikož je to pojatý celkově úplně jinak a zůstal Anthony Perkins, tak to dostává takovej zvláštní nádech prvního Psycha, kterej ale nějak neotravuje neoriginalitou a opakováním stejných situací z jedničky. a i konec, i když je trošku přeplácanej se dá označit za povedenej ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Po úvodním zavzpomínání na jedničku jsem očekával velký průser. Jak jsem se mýlil. Atmosféra byla hodně blízko jedničce, stejně jako Norman. Samotný děj rozhodně nic nekopíroval, naopak novátorská snaha se vyplatila a divák si tak až do konce nemůže být ničím jistý. Místy je to možná až moc překombinované, ale snaha se hodnotí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní pokračování legendárního Hitchcockova Psycha. Promyšlená zápletka, podmanivá hudba Jerryho Goldsmithe, postupně opět šílející Perkins (hlavně v závěru), děsivě krásný dům na kopci, neznámý vrah s dlouhým nožem a docela šokující konec s příměsí černého humoru, kterým měl však být kult Psycha raději uzavřen. "Opravdu už si nedáte sendvič?" :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto nehitchkockovské pokračovanie ma celkom prekvapilo, stále si drží celkom slušné dramatické napätie a Batesovo šialenstvo je tiež celkom zaujímavo spracované. Navyše sa zatraktívnili vraždy, takže myslím, že celkom slušné. 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý hororovo ladený thriller s Anthony Perkinsom, ktorý je pokračovaním kultového originálu. Má vydarený príbeh o Normanovi Batesovi, ktorý sa po mnohých rokoch dostáva z psychiatrického ústavu, pričom verí, rovnako ako väčšina z jeho okolia, že už je vyliečený a tak sa znovu vráti domov, kde má prácu a navyše sa spriatelí aj so sympatickou servírkou. Lenže sestra jeho prvej obete chce, aby sa znovu zbláznil a vrátil späť a zároveň znovu v okolí začína dochádzať k vraždám a tak Norman Bates spolu s priateľkou chcú zistiť pravdu. Spracovanie sa mi páči, samozrejme s originálom sa to porovnávať nemá, no keďže je medzi nimi taký veľký vekový rozdiel, nie je to veľký problém. O originalite sa už v tomto prípade vôbec hovoriť nedá, ale aj tak mi celý dej príde dosť prepracovaný, takže si na tom tvorcovia aspoň dali záležať. Vystupuje tu dostatok postáv, ktoré sú aj sami o sebe celkom zaujímavé a navyše sa pri viacerých z nich v priebehu nedá presne určiť, aký je ich význam pre celkový dej a to vrátane hlavného hrdinu, pri ktorom je aj skutočne radosť pozerať, ako sa snaží zostať úplne normálny, ale dianie okolo neho mu to silno sťažuje. A tak sa je stále na čo tešiť, keďže to nie je až predvídateľné, pričom prekvapení je tu dosť a našťastie celá záverečná fáza rozhodne nesklame, práve naopak, toto sa dosť vydarilo. Celkom spokojný som aj po stránke hororových scén, síce moc nemusím, keď pri zabíjaní nevidieť vraha, ale tu sa to samozrejme dá chápať a pár momentov, ako napríklad vrazenie noža do úst ma zaujalo. S herecký obsadením som dosť spokojný, Anthony Perkins má už tentoraz plno priestoru a našťastie to zvládol nemenej dobre, získala si ma aj postava servírky, k tomu šerif, Vera Miles a ešte pár zaujímavých výraznejších postáv. Čo sa týka réžie a technickej stránky, s Hitchcockom sa to samozrejme porovnávať nedá, ale aj tak to má stále slušnú atmosféru a na pomery žánru tej doby až prekvapivo kvalitné a inteligentné prevedenie. Takže aj keď si nemyslím, že práve z tejto látky sa mala stať séria, nemôžem byť ani moc kritický, lebo aj toto pokračovanie sa stále dosť vydarilo a vo svojej kategórii určite patrí medzi nadriemer. 76% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nič nemohli tvorcovia pokračovania slávneho predchodcu urobiť lepšie, ako v úvode doslova citovať hádam najslávnejšiu i najparodovanejšiu vraždu vo filme: totiž tú sprchovú zo slávneho Psycha. To, čo nasleduje po nej, varí síce z riedkej, zato však sýtofarebnej kašičky. Norman Bates sa vracia domov. Súd rozhodol, že po dlhoročnom pobyte v blázinci je zase v normále. Vďaka duševnej chorobe v čase vraždenia, nie je trestnoprávne zodpovedný, a tak podklady k Normanovmu prepusteniu vypracúva psychiater. Nie všetci sú z jeho návratu nadšení. Pár z nich, vedený pomstou, Normanovi návrat riadne "osladí", v snahe vyvolať u prepustenca opäť psychoticko-schizofrénno vraždiaci stav. Nuž, a ako to všetko dopadne, je celkom zábavné sledovať. Žiaden skvost to nie je. Zároveň nejde ani o lacnú prehru. Vzhľadom na vymedzenie sa k nedostižnej Hitchcockovej psycho jazde, ide o vcelku slušné pokračovanie. ()

Falko

všechny recenze uživatele

Anthony Perkins - (Norman Bates) +++ Vera Miles - (Lila Loomis) +++ Meg Tilly - (Mary Loomis) +++ Robert Loggia - (Dr. Bill Raymond) +++ Dennis Franz - (Warren Toomey) +++ Hugh Gillin - (Šerif John Hunt) +++ Oz Perkins - (Mladý Norman) +++ Hudba: Jerry Goldsmith +++ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lepší, než jsem čekal, a ne tak zbytečné, jak jsem se bál. Hitchcockova atmosféra je samozřejmě někde úplně jinde, ale potěší nejednoznačnost hlavního, ehm, hrdiny, který alespoň v mém případě vzbuzoval střídavě lítost a strach, a u něhož jsem si docela dlouho nebyl jistý tím, co se doopravdy děje a co je jen v jeho hlavě. Krvavé finále bylo přímo monstrózní a závěrečná rána vše zpečetila. Mrzelo mě jen lajdácké chování policistů, na nichž si scénář nedal záležet ani zpola tak jako na Batesovi a spol. Hudba Jerryho Goldsmithe byla fajn - nic zapamatovatelného, ale stoprocentně účinná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kultový film Alfreda Hitchcocka "Psycho" sa dočkal svojho pokračovania až po 23 rokoch. Po toľkej dobe sa znova môžeme stretnúť z Normanom Batesom, ktorý má znova problémy so svojou mŕtvou matkou. Tiež znova zavítame do motela, nad ktorým sa prízračne týči ich staré rodinné sídlo. Je dobré, že Anthony Perkins prijal úlohu v tomto filme a opäť si zahral psychotického Normana. Lepšie ako on by túto postavu nezvládol hadám nikto na svete. *** ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Ani zdaleka to nedosahuje kvalit prvního Psycha. Perkins je nicméně stále výborný a scénář funguje tak jak má. Důstojné pokračování s pěknou hudbou. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplné. Tvůrci dokázaly skvěle navázat na první díl a vymyslet (v rámci možností) originální a děsivý příběh, který rozvijí příběh původního Psycha a hlavně postavu Normana Batese. Divák do poslední chvíle netuší, kdo je vrah a závěrečná pointa je dle mého povedená. Nicméně, celou dobu mě strašně iritovalo šíleně nelogické chování vedlejších postav a prapodivné sympatizování tvůrců s postavou hlavní. Od filmu jsem nečekal nic a musím říct, že jsem se bavil slušně. A i když kvalit Hitchova Psycha nedosahuje ani náhodou, ostudu mu vyloženě nedělá. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mile prekvapenie.Velmi dobre vymyslene, Perkins vyborny, vrazdy chrumkave. Ale Hitchcock to proste nie je. Podobny pripad ako druhe celuste. Velmi solidna zanrovka, ktora ma hlavny problem v tom, ze nadvazuje na jeden z najlepsich pocinov historie. Akurat rozuzlenie niciace original je na facku 7/10 ()

Reklama

Reklama