Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Franklin poslušně počkal, až Mistr odejde, ale nemusel se tolik bát. Jeho Psycho má sice logicky trošku jinou atmošku, ale co do nápadů a provedení je to určitě jeden z těch lepších výsledků, kdy někdo sáhnul na práci legendě. Trochu se bojím dalšího dílu, ale tak si říkám, že o to asi u hororu jde. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Anal gang bang Hitchcockovej klasiky. Aspoň, že sa toho nedožil. Pôvodný námet tvorcu predlohy Blocha o tom, že Norman Bates bude vyčíňať pri nakrúcaní filmu na motíve jeho života, bol hodený do koša a vybraná bola ešte horšia báchorka znásilňujúca originál. Normana Batesa akoby hral úplne iný herec. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Usaď mě do mého křesla, Normane. Nejsem ještě ospalá..." Těch třiadvacet let je opravdu znát, a to nejen ve tváři Anthonyho Perkinse. Barva, sympatické postavy, věrohodnější provedení "bodacích" scén a zcela nový (nezapomenutelný) pohled na Normana Batese, to vše dělá z "Psycha II." film/horror, jenž hravě předčí originál. Alespoň dle mého.;-) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl na tenhle film strašně zvědavý, protože mi už jen samotná myšlenka natočit sequel navazující na původní Psycho - a to dokonce při obsazení postavy Normana Batese stejným hercem - přišla směšná. Opět jsem se ale přesvědčil, že není radno poddávat se předsudkům a že by se k filmům mělo přistupovat s čistou hlavou a otevřenou myslí. Osobně se mi tenhle film totiž vážně líbil. Och - samozřejmě, že nesnese srovnání s Hitchcockovým Psychem, ale mezi námi - to se dá říct nejen o tomto filmu, ale v podstatě o čemkoli, co bylo kdy natočeno. Nevidím důvod, proč tenhle film a priori shazovat jen proto, že původní Psycho nemůže nikdo překonat. Tak nemůže, a co má být? Za sebe nemám problém prohlásit, že mě tenhle horor vážně bavil: a paradoxně částečně i kvůli těm tisícům a jednomu odkazu na původní Psycho, které jsou zde dovedně roztroušené. Anthony Perkins je zde perfektní, stejně tak Meg Tilly, na kterou se velmi dobře kouká. Líbila se mi i kamera, hudba a hromada skvělých fórů, na které se tady dá narazit. Obecně mám slabost pro horory z 80. let, protože si myslím, že to byla zlatá éra pro tenhle žánr, který se oprostil od naivity hororů dřívějších dekád a současně se ještě neutopil v záplavě krve a komerce, kterou přinesla 90. léta, se všemi těmi pitomými Vřískoty, apod. Psycho II vyloženě trpí komplexem toho, že vzniklo ve stínu svého slavnějšího předchůdce, ale osobně mi to nebrání dát mu 4 hvězdy. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Všechna pokračování Hitchova originálu jsou zbytečná a kvalitativně o několik řádů níž, ale tohle jediné je samo o sobě vcelku solidním hororovým thrillerem (bez ohledu na tu kostrbatou a lacinou pointu)... 50 % ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Psycho 2 je vynikající a důstojné pokračování jedné z největších legend. Několik let po hrůzných událostech se Bates vrací do Motelu, ale pokušení zabíjet je velké. Nijak objevný příběh, ale zachraňujeho Perkins který je zase naprosto dokonalý. Franklinova režise je vynikající, film nikam nepospíchá a jede si svým tempem, což mu rozhodně nezazlívám. Psycho 2 je prostě vynikající dílo které sice nedosahuje kvalit originálu ale dá se na něj koukat v pohodě. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Průměrné pokračování klenotu Alfreda Hitchcocka se pokusilo navázat na jeho úspěch. Norman Bates je propuštěn z léčení a opět se ho zmocňují běsi. Obyčejný thriler těžící jen a jen z úspěchu fenomálního originálu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na první Psycho to nemá ani omylem, už jen proto, že je to barevné ... na druhou stranu hlavní hrdina, nepředvídatelný děj s výstižnou hudbou a napětí až do konce, to zde zůstalo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nie je to Hitchcock, ale dá sa to pozerať. Určite existuje mnoho "dvojok", ktoré nestoja za nič, ale táto medzi nich nepatrí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se tohle pokračování hodně líbilo a přestože oproti původnímu snímku lehce pokulhává, jde pořád ještě o nadprůměrný film. Herecké výkony Meg Tilly a Anthony Perkinse patří k tomu nejlepšímu co nám snímek mohl nabídnout. Samozřejmě i opět skvělou atmosféru a hudební doprovod. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Jednička je jednička,na tu už hold žádný díl mít nebude,ale musím uznat,že tenhle se taky moc povedl..Anthony Perkins je fakt mistr a duševně poznamenaného Normana hraje prostě uplně dokonale...Film má dobrou atmosféru,někdy opravdu hodně mrazivou,navíc některé z vražd jsou vážně originální...No a závěr filmu,ten nemá chybu!!! 4,5 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem přistupoval bez jakýchkoliv předsudků vůči "prznění" horrorové klasiky. Zkrátka mě jen zajímalo, jaký bude Anthony Perkins v roli Normana Batese po více než dvaceti letech (prozradím, že je lepší než za mlada!) a kam se jeho postava posune. A musím se přiznat, že jsem se dobře pobavil. Víc než polovinu filmu to byl velmi obstojný thriller s několika nečekanými (vlastně spíš čekanými) zvraty. A zrovna když jsem si říkal, že už to začíná být příliš švihlé, přišel excelentní závěr - nejprve vraždící Mary a chvíli nato kuchyňský kvartet pro Normana, jeho matku, čaj a lopatu. A byly to scény tak kouzelně uhozené, že v dobrém rozmaru po vydatné porci pokleslé zábavy dávám za plnotučné čtyři. A ještě bych rád pochválil dva pěkné okamžiky - strč-nůž-skrz-krk ve sklepě a pád na nůž doktora Raymonda. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje to ani stotinu Hitchových kvalít, ale kto by čakal, že ich dosahovať bude. S reálnymi očakávaniami je z Psycha II jedno z najroztomilejších B-čkových pokračovaní. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka klidně spí v pokoji, kde obchází s nožem v ruce Norman Bates. Jestli tohle není pěkná otrlost, tak co potom?... PSYCHO 2 je hodně povedené pokračování, u kterého se mi líbila zejména atmosféra (s blížícím se koncem napětí krásně graduje), pointa a také hudba (Jerry Goldsmith). No a samozřejmě Anthony Perkins v hlavní roli. Ten psychicky narušené jedince hraje naprosto dokonale. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak se má tvůj nový pomocník ??" - "Dobře, Warrene, v pohodě.." - "Doufám, že líp meje nádobí než provozuje motel.." ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ani druhé Psycho není žádný velký horor, i když tentokrát je toho napětí trochu víc. Docela hezky to rozvíjí postavu Normana Batese a nepůsobí to nijak nastavovaně. Filmařsky to sice není tak elegantní, ale doba pokročila a čistě technicky je to prostě lepší, i když ani tentokrát ty mordy za moc nestojí. Ale o nich Psycho až tak stejně není. ()

Reklama

Reklama