Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Solidně nastartovaný sequel kultovního psycha totálně schazuje překombinovaný konec ! Ale je pravda že Norman je kult ! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bolo ozaj nutné prízniť originál a natočiť sequel? Na to by vám mohli odpovedať účtovníci štúdia Universal a odkaz nedostižného originálu, veľkou časťou divákov považovaného za jeden z najlepších filmov všetkých čias. V tomto prípade sa snímok zviezol na ( ešte ) vtedy módnej vlne slasherov a je aj tak koncipovaný. Čo je však dosť veľkým prekvapením ( a to v akomkoľvek slova zmyslu ), je scenár filmu. Snaží sa hrať so zvratmi aspoň každú polhodinu a je citeľné, že sa snaží prekonať pôvodný snímok. Veľmi mu to ale nevychádza. V skratke povedané, ide iba o kalkul, viac komerčný ako umelecký. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Nostalgické spomienky z detstva. Paradoxom je, že prvú časť som videl zo všetkých dielov Psycha ako poslednú. Tou prvou, ktorú som zhliadol bola práve dvojka. A treba podotknúť, že výsledok vôbec nebol zlý. Anthony Perkins sa po neuveriteľných 23. rokoch vracia vo svojej najslávnejšej úlohe. Film začal tam, kde Hitchcockovo Psycho pred vyše 20timi rokmi skončilo. Normana prepustia z ústavu v domnení že je vyliečený a ten sa chce vrátiť k svojmu bežnému, ničím nerušenému životu a vypchávaniu svojich milovaných operencov. Všetko sa zamotá, keď dostane prácu a začne dostávať odkazy od svojej matky......najviac mi v hlave utkvel trochu zvláštny prekombinovaný záver. Solídny scenár ktorý síce čiastočne vykráda originál, no na druhej strane dokáže prekvapiť desivejšími a detailnejšími vraždami a vcelku slušným napätím. Na originál to nemá ale druhý najlepší diel série je to celkom určite ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

S geniálním Psychem to samozřejmě srovnávat nemůžeme, ale jako samostatný horor to docela ujde. Navíc pointa se dle mého skromného soudu fakt povedla. 55% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl ze série. Nevím, možná je to tím, že jsem ho kdysi viděl jako první a dodnes mě neomrzel. Na rozdíl od originálu. Což neznamená, že by mě orig. omrzel, či tak...ale rozhodně si ho nepouštím tak často jako pokr. A samozřejmě hudba od Jerryho Goldsmithe. Je sice slabší ve srovnání s bezchybným scorečkem od Herrmanna, ale i tak stojí za to. Však taky complete score z 2014 bylo pro fajnšmekry včetně mě, velkým svátkem. Za všechny ty lid (páč hudbu jsem již ocenil;) bych rozhodně pochválil scénáristu. Vše šlape, jak má. Což je zase zásluha režie, samozřejmě.;-) Překvapil Robert Loggia, který zde (k mé hrůze, checht) nehraje snad po1. v životě...mafiána.;-) Sestra Jennifer Tilli (mj. několik dílů Child´s Play) Meg, je sympatická a její postava má svůj význam. Její II. absolutně protivná a panovačná a amorální (Norman je ve srovnání s ní, vzor racionality, na což také naráží v jedné scéně šerif Hunt) matka, která ještě za svobodna, strkala ten svůj všetečný noc, tak kam neměla, jest v tomto dílu po zásluze (konečně!) odměněna. A vůbec celé obsazení je taky ok.;-) A vůbec všechno. A má nejoblíbenější věta/věty? Odmítám v př. série Psycha psáti hláška. ,,Normane, co jsi mi to dal do čaje? Teď uvidíš, co se stane ošklivým malým chlapečkům, kteří sypají matkám do čaje jed. Za tohle tě zabiju´´. ;-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem narazila více méně omylem, ale když už uvízl v mé rybářské síti, tak proč ho neshlédnout. Musím říct, že druhého setkání s Normanem Batesem nelituju. Atmosféra filmu zůstala prakticky stejná. Dopomohl k ní i skvělý hudební doprovod Jerryho Goldsmithe. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie legendárneho Psycha možno radiť medzi filmy, ktorým pridávam jednu hviezdičku z úcty k fenomenálnej jednotke a v prípade tohto filmu aj z úcty k zrodu psychologického hororu. Pretože dve desaťročia, ktoré filmy delia sa podpísali aj na samotnom Perkinsovi, ktorého herecký prejav už zďaleka nie je taký výrazný ako tomu bolo v prvej časti. Ani samotný režisér nedosahuje Hitchcockovú úroveň a aj keď má dej ešte znesiteľnú zápletku, už je Normanových matiek akosi priveľa a dvojka predstavuje už iba slabučký odvar skvelej jednotky. Možno poznáte človeka, ktorý aby ušetril, zaleje si tú istú zrnkovú kávu dvakrát. Ja som takéhoto jedného stretol a po opätovnom pozretí Psycha 2 si viem predstaviť, ako jeho káva chutí. Vďaka spomienkam na prvú je chuť tej druhej znesiteľná, ale určite by ste ju neponúkli iným. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Dělat pokračování jednoho z nejlepších filmů je předem odsouzeno k nezdaru. Ale dvojka je sympatická, hraje si s očekáváním diváka, napětí vykřeše a není to takové béčko, jak jsem čekal. Nakonec se dá přežít i to mimoňské herectví Perkinse. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného Hitchcockova hororu je jediné, které stojí za shlédnutí. Pokud si nechcete o Normanu Batesovi zkazit mínění - na třetí a čtvrtý díl nekoukejte. Hlavním trumfem filmu je Anthony Perkins, který se ke své roli vrátil po více jak dvaceti letech. Ostatní herci s výjimkou Very Miles mi do filmu příliš nesedli. Naštěstí, vraždy jsou na vysoké úrovni (to znamená ne nechutné za každou cenu), hudba také není k zahození a dočkáme se i pár zajímavých hrátek s kamerou. A hlavně - finále i závěrečná pointa nejsou tak uhozené a rádoby šokující jako u dnešních horůrků ()

balba 

všechny recenze uživatele

Pokračování hrůzného hororu.Znovu se začínají dít věci tajuplné a děsivé.Dobré herecké výkony.Je o trochu slabší než první díl Psycho , ale i tak vás bude držet v napětí až dokonce. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Psycho 2 vzniklo az 23 rokov po genialnom prvom Psychu z 1960 od Hitchcocka. Tu sa rezie chopil Richard Franklin a vyslovene vari zo svojho uspesneho predchodcu, Psycha 1. Slusne, ale iba priemerne pokracovanie. Zaver je dost od veci. 62 % ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Nemám žiadne výhrady proti pokračovaniu úspešných a kultových snímok,ak to má zmysel a je tam zachytená podstata veci.Niekedy tieto pokračovania bývajú na škodu a zbytočnou záležitosťou.Ale pekne po poriadku.Súd prepustí duševne chorého muža.A dôverovať psychicky chorému mužovi v domnení,že už je zdravý,je ako dôverovať bojovému plemenu psa,u ktorého nikdy neviete kedy zaútočí.Zoberme si len tú slepo prehnanú do očí bijúcu dôveru okolitých ľudí k prepustenému vrahovi a ich správanie sa k nemu akoby len kradol žuvačky.Ale prosím Vás,to čo je za kardinálny nezmysel.Ako niekto môže dať na svetlo sveta takúto hlúposť v podobe scenára a náležite ho aj odprezentovať.Moje prísne oko voči takýmto chybám je neoblomné.Prvý krát som nesúcitila s budúcou potencionálnou obeťou a priala som si pre jej hlúposť,nech konečne dostane čo si zaslúži.Toto pokračovanie bol omyl a malo zostať len pri myšlienke. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to mnohem horší, ale nakonec se z toho vyklubalo fajn pokračování. Dokonce se našlo i několik zajímavých momentů a nápadů. Jen kdyby nebylo konce. Utnout příběh o cca 10 minut dříve, nebál bych se dát mnohem vyšší hodnocení, protože do té doby jsem fakt netušil, jak to doopravdy je. Pak se ale snažili asi zamotat všem divákům hlavu, ale mě to přišlo už moc přitažené za vlasy. I tak to bylo fajn. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem od toho neočekávala moc. Nepředpokládala jsem, že legendárnímu Hitchcockovu Psychu by to kdy mohlo sahat byť jen po kotníky. Ale spletla jsem se, protože Psycho 2 je podařený film. Celkově ladění filmu je úplně jiné, nehraje se tolik na atmosférické kamerové záběry, mnohem víc se pozornost upíná na dialogy a atmosféra je taky úplně jiná, ale pořád je to ono Psycho, které máme rádi. A Anthony Perkins rozhodně nedělá ostudu, stejně jako jeho herecká kolegině Meg Tilly. Příběh je sice místy slabší a někde až přehnaný, ale mám radost, že se podařilo udělat solidní pokračování něčeho tak legendárního jako je Psycho bez toho, aby z toho vznikl mišmaš mající za účel vytřískat z legendy co nejvíc peněz. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Norman se vrací po dvou desetiletí zpátky domů, prý je normální, což je,ale jen chvilku. A ještě když mu někdo záměrně pomáhá, aby se ještě víc zmagořil. Jo když pouští mnohonásobného vraha na svobodu nevěstí to nic dobrého. Film je plný zvratů a nečekaných překvapení, má to příjemnou atmosféru, kdy mužem vidět jak se Norman mění v pořádného šílence, jenže když mu to radí matka...., důstojné pokračování. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Bohužel proti prvnímu nezapomenutelnému dílu pouze nudné pokračování, které ničím zajímavým nepřekvapí. Jednou a dost. 40% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

V žádném jiném filmu nezazní tak mockrát slovo "mother", věřte mi. A to z toho dělá opravdovej horor. Hitchcockovo Psycho nepokládám za žádnej velkej kult, spíš za fakt povedenej thriller ze staré doby, ale tohle snad nemyslí vážně, takhle zprznit klasiku. Už když jsem zjistil, že existuje dvojka, nechápal jsem proč. A co jako hodlají vymyslet. Protože zakončení prvního dílu prostě nic nechybělo... a stačilo. Mělo si to uživat své unikátnosti ve světě filmu. Místo toho se někdo rozhodl parazitovat na nejslavnějších scénách/záběrech/nápadech a to se mi nelíbí. Pro mě to už od začátku nemělo žádnej potenciál. Moc chytré to není, ale kupodivu pár pozitiv by se na tom dalo najít. Hudba to ale určitě není - ta je tak o ničem, že se divím, že jsem to vůbec zmínil - když nestojí za zmínku. Mezi ty pozitiva bych započítal trochu víc nahoty v koupelně, poměrně zajímavou jednu smrt (zaspoileruju, že v hlavní roli je nůž, na kterej čumí gumové panny s ottevřenou hubou) a vlastně i ten Anthony Perkins - nebyl špatnej (asi ho nemuseli moc přemlouvat, aby se vrátil ke své slavné roli, ale neberu to jako jeho chybu). Ten děj bylo ale takové strašné cucání z prstu místo cucání z prsu, vaření z vody místo vaření z krve, scénáristické hnoje, s hodně odkazama na první Psycho (Loomis/Crane/Samuels v tom dělá svou paseku). Nejdivnější na celém filmu mi přišlo to, že Norman Bates žere jenom tousty. Schválně kouknu na trojku, očekávám odpad. ()

Reklama

Reklama