Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

hans500 

všechny recenze uživatele

Tak Hitchcock se od toho čekat nedal, a možná proto byl film příjemným překvapením. Na původní Psycho nemá ani omylem, ale překvapivě se film hodně povedl, scénář je nadprůměrný a zajímavý, Anthony Perkins opět vynikající, taktéž Meg Tilly a Vera Miles hrají dobře, hudba dobrá a i režie slušná. Počet vražd se o dost zvýšil a jsou dobře natočené, závěrečná pointa také fajn. Slabší 4*. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Nápad nadviazať na Hitchove Psycho zaváňa režisérskou samovraždou. Priznám sa, že som očakával obrovskú zlátaninu, ale bol som príjemne prekvapený ako Franklin zachoval atmosféru pôvodného filmu. Je jasné, že s originálom sa to porovnávať nedá, ale ako voľné pokračovanie to vôbec nie je zlé. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie samozrejme nedosahuje kvalít jednotky, ale Batesovo šialenstvo a hlavne záverečná pointa zachraňuje zbytočné pokračovanie. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení na úrovni prvního Psycha, které je samozřejmě o kus lepší, mě však pokračování bavilo tak, že jsem mu těch pět hvězd prostě musel udělit. Překvapení na konci bylo sice zajímavé, ale ne tak nečekané, jak tady někteří píší a kromě ke konce lehce stagnujícího tempa, nemám prakticky nic, co vytknout. Návrat do kůže Normana Batese i do starého známého motelu se Anthonymu Perkinsovi povedlo na výbornou, jeho stoupající šílenství je zobrazeno i zahráno skvěle. Vraždy se povedly ( i ta ve sprše úplně na začátku :D) a příběh také není vůbec špatný. Vzkazy od "Matky" a různé další náznaky její přítomnosti mě velmi potěšily, jako vlastně skoro celý film. Za mě prostě povedený film který dokáže v mnoha věcech překvapit a jen v málo zklamat (vzhledem k tomu, jak velké jméno má Hitchcockova klasika). Uvidíme, jak dopadne třetí díl, Psycho II je ale rozhodně zábavná záležitost, ve které se ani to napětí neztratí. Jinak nejlepší z herců je samozřejmě Perkins. 85%. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

často takovéhlo pokračovačky dopadou opravdu strašně, tahle kupodivu ne. Má svoje kouzlo a jedničce ostudu nedělá. Navíc je zde furt Anthony Perkins a Vera Miles... Povedené pokračování, které sice nesahá po kotníky genialitě mistrovské jedničce, ale hrdě jí následuje. 85% ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je kus poctivé filmařiny! Kdo je vlastně matka Normana Batese? Vraždí to skutečně ona (vždyť byla před mnoha lety pochována) nebo se snad za ní někdo vydává? Je snad Norman tím psychopatem a vrahem se zvrácenou myslí na svobodě (který skutečně věří, že jeho matka žije a s kterou si dokonce i telefonuje) či jeho nová spolubydlící? Tak tuhle otázku si budete kláct celý film! Pomalu ale bude postupně odhalována odpadávajícími podezřelými osobami až do působivého závěru! Napětí od začátku až do konce! Pro mě dokonce lepší jak díl první, proto dávám plný počet!!! ()

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa porovnateľne dobré ako jednotka!. Príbeh je tu riadne zamotaný a premyslený + budú odhalené strašné tajomstvá z Normanovho detstva :) ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení celé řady "Psycha" a můj názor na ni jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vyléčený Norman Bates se po letech v ústavu vrací do rodného domu s motelem a ze všech sil se snaží vést normální život – jenže to by nesměl dostávat vzkazy a telefonáty od své mrtvé matky. Překvapivě vůbec ne marné pokračování legendárního Hitchcockova majstrštyku zdařile prohlubuje narůstající zmatenost labilní mysli, která se (opětovné) ztrátě příčetnosti zoufale brání. V silném finále (a následné pointě) z výkonu Anthonyho Perkinse zamrazí. 3+ ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

K Psychu originál hľadám slová odkedy som ho prvýkrát videl a stále neprichádzajú. K "dvojke" je to už o čosi ľahšie... V každom smere skôr milo nostalgické ako strašidelné, niektoré zábery a momenty však za to naozaj stoja. Anthony Perkins proste má miesto v mojom priečne-pruhovanom svale s funkciou hladkého a ja si ho vždy rád pozriem, v hocičom. Nôž cez ústa, telo s nožom na schodisko, Tony za klavírom s Moonlight sonátou od Ludviga van... a namojdušu perfektný záver, u mňa to pod štyresu jednoducho nejde! 75% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hitchcock to síce nie je, ale keďže jednotka pre mňa nemá status kultového filmu, tak som nemal prehnané očakávania. Aj táto dvojka je slušný triler s omamujúcimi hudobnými vložkami a dusným napätím. Zvraty v deji sú zaujímavé, až nečakané, nikdy nevieme, kto skončí o pár minút s nožom v krku, až sa nakoniec dočkáme slušného šoku. Len netreba vopred čítať obsah. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Pokračování klasiky mistra hororu nedosahuje kvality původního filmu. Snaha pomstít se Normanovi poté, co byl propuštěn na svobodu je sice zajímavá, ale je to už jen průměrný vyvražďovací horor. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Napětí, skvělý Perkins, velmi důstojné pokračování legendárního Psycha. Není jiného hodnocení než plný počet hvězdiček, už jenom sve srovnání a rozlišení filmů Psycho 3 a 4... [9/1O] Psycho II:trailer ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Psycho 2 kupodivu zdařile navázalo na originál z roku 1960, Richard Franklin sice nebyl Alfred Hitchcock, ale návrat Normana Batese se mu podařil. Hudba Jerryho Goldsmitha je působivá, děj poměrně vyvážený. Anthony Perkins přesvědčivý, nebojím se dát 3*. ()

Germanotta 

všechny recenze uživatele

Psycho 2 nieje ani zdaleka také dobré ako jednotka. Je tu cítiť iný režisér, ktorý nemá taký veľký citový vzťah k Psychu ako mal Alfred Hitchcock. Anthony Perkins po 22 rokoch nevydal zo seba taký dobrý herecký výkon ako v jednotke. Jediné čo ostalo neporušené je tá strašidelná atmosféra a hrozba vraždiacej matky, ktorá náš sprevádza takmer každou scénou. Vraždy boli dobre prepracované, ja osobne som ani nedýchala ked sa začala liať krv z toalety a umývadla.55%. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Jedno z mala pokracovani, ktere se celkem povedlo. Pochopitelne, za jednickou to dost zaostava, ale atmosferu to ma. A Anthony Perkins byl stale ve forme! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak co nám zůstalo z původního Psycha? Atmosféra strachu a hrůzy je pryč, děsivý Norman Bates je nahrazený postarším unaveným pánem, kterého je Vám spíše líto a přejete mu, ať ho nechají na pokoji. Do toho pár zbytečných a klišoidních postav (starý šerif, hodný psychiatr atd...) Jinak nám zůstává klasický docela slušně rozehraný thriler (horor to podle mě není), který chvílemi docela dost nudí, ale nabízí pár slušných vraždiček a fajn finále. Co mě ovšem fakt dostalo je závěrečná pointa, která filmu sedí jako prdel na hrnec a je vzhledem k osobnosti Normana Batese velice logická. SPOILER - Bates si prostě zvykl mít svoji maminku mrtvou KONEC SPOILERU. Celkem slušný průměr, ale nic víc. ()

Reklama

Reklama