Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

bárbígrrrl 

všechny recenze uživatele

První psycho je prostě skvost, ačkoli dnes už spoustě lidí připadá spíš směšné. V tomhle konkrétním případě je sice moc nechápu ale budiž. Od dvojky jsem čekala spíš něco jako "znesvěcení" Hitchcockovi tvorby ale to jsem se šeredně mýlila. Naopak myslím, že lepší pokračování si Psycho nemohlo přát a všechnu čest Richardu Franklinovi za to jak dobře dokázal navázat. Pět hvězdiček bych si asi nedovolila dát, vzhledem k úctě k původnímu dílu ale čtyři hvězdičky dávám s naprosto čistým svědomím a s doporučením všem, kdo ještě Psycho 2 neviděli. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Dôstojné pokračovanie pôvodného filmu, oplatí sa pozrieť. Ale oficiálny text distribútora nemusel prezradiť, kto mu to začal vyvolávať. Ešteže som sa k filmu dostal oveľa skôr, ako som si ten text prečítal. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Norman Bates se vrátil a můžu se přiznat, čekal jsem vykrádání a ždímání předchůdce ve stylu posledních tří Policejních akademií. Nu, nestalo se tak a druhé Psycho je koukatelné, i teď bych se na něj klidně podíval podruhé. Sice se některé scény dají předpovídat (například jak Mary kouká dírou do koupelny), ale výsledný pocit po nočním shlédnutím byl vesměs pozitivní, až tedy na závěrečnou scénu filmu, ta mi přišla už trochu moc. Z dnešního pohledu sice některé efekty působí směšně, třeba píchání Mary do Normanových rukou, jenže to už je daň starších filmů, s tím musíte holt počítat. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Vysoce kvalitní pokračování, což bych nečekal od filmu, který navazuje na dvacet let starou klasiku a navíc se stejným hlavním hrdinou. Batese jsem v tomhle filmu první půlku i litoval a soucítil s jeho problémy. Navíc od půlky nám příběh předkládá fakt, že možná vůbec nevraždí on. Ovšem chybí zde několik vysvětlení věcí, který mi přišli originální, jakože na dívku někdo vykoukne dírou ve zdi a přitom Norman ihned přiběhne zespoda... kdo to byl??? Apod. Kdyby tyhle věci někdo vysvětlil, pošoupl bych film o stůpínek nahoru, protože (s pocitem viny) přiznávám, že se mi líbil víc, než originál. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Podla mňa určite o niečo lepší film ako prvý diel. Hudba pohoda, dej zaujímavejší aj ked to malo pár chybičiek, ale dá sa. VIDENÉ 1x ()

Galliano 

všechny recenze uživatele

Norman Bates je stále rovnako prepnutý, ale tak ako pribudli roky Anthonymu Perkinsovi tak odišiel aj príbeh najznámejšieho schyzofrenika na plátne. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že konec je dost překvapivej, ale taky nepovedenej. Všechno už vypadá dobře, Norman nikoho nezabil, ti špatní jsou Loomisovy, Norman má zpátky matku, živou... To by byl perfektní konec - ale - on musí vzít lopatu. ()

chlebo 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, na prvé Psycho sa to nechytá, ale film si ma získal, v niečom jednotku kopíruje, niečo má vlastné, Perkins to podla môjho skromného názoru hrá dokonale, atmosféra dobrá. Ja som sa bavil - 80% ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný pokračování, který má skvělý momenty a nejedno překvapení. Anthony Perkins je výbornej, jeho psychopatickej výraz je k nezaplacení. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Násilné roubování dalšího příběhu ve snaze co nejvíce šokovat. Bohužel závěrečná pointa jen sráží celkové vyznění Hitchcockova veledíla. Anthony Perkins prokazuje opět své herecké kvality, ale celkový výsledek tím nezachrání. Škoda, že jako druhý díl nebylo natočeno Psycho IV. To jediné opustilo Hitchcockovský model vražedného řádění v motelu a snažilo se odpovědět na základní otázku: Proč? ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Příjde mi to příběhově lepší než původní Psycho od Hitchcocka, ale i tak - příběh je chvílemi strašně překombinovaný a těžko se v něm orientuje, konec už mi příjde natahovaný a schválně otvírající dveře pro možnost dalšího pokračování. Celkově - vidět jednou stačí. ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Proč ne? Samozřejmě na geniální jedničku to nemá (Alfred je Alfred), ale není to vůbec marné pokračování, příběh není špatný .. Vše do sebe tak nějak vtipně zapadá, sice to bohužel nemá ten náboj a vzrušení co měla jednička, ale že by to byl nějaký výrazný propadák, to se určitě říct nedá! 50% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Zabil mi muže a tvého otce, tak to na něj navlečeme, že vraždí dál, aby se už z vězení nikdy nedostal. Je to celkem koukatelné volné pokračování legendární jedničky, ale není to zase nic tak podstatného, že je potřeba z toho dělat sérii. 51% ()

brabi 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka nedosahuje kvalit prvního Psycha. Asi to bube tou atmosférou jedničky, která tu chybí. Čím to asi bude. Že by režisér? No jo, Hitchcock cybí. ()

Luqe 

všechny recenze uživatele

Celkom pekné pokračovanie, síce po 23 rokoch, ale povedzme si každý čakal, že mega úspešné Psycho sa určite dočká pokračovania. Poriadne domotané, miestami som ani sám nevedel čo sa to tam deje a koho podozrievať teraz. Ale dá sa to pozrieť, pre fanúšikov Psycha a Perkinsa je to celkom príjemné osvieženie. ()

dokec 

všechny recenze uživatele

povedený film ..dlouho jsem se mu vyhýbal ,jelikož jsem si nechtěl kazit atmosféru a dojmy z prvního dílu, ale nakonec jsem byl velice příjemně překvapen. Solidní scénář, hodne zamotaná, leč zajímavá a nečekaná pointa dávají v mých očích spolu s přiměřenou stopáží a bez hluchých míst dohromady 80% chválím scénář a hudební doprovod, Hitchcock to není, ale kvalitní film ano ()

Reklama

Reklama