Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu je tu známá scéna z jedničky. Sice zkrácená, ale je tu. Trochu mě to překvapilo. Tvůrci nejspíše chtěli připomenout jakou scénou se vlastně Psycho proslavilo a jaká scéna všem nejvíce utkvěla v paměti. Jinak celý film podprůměr. Pochybuji, že by v reálném světě vůbec Batese pustili na svobodu ! Podprůměr. ()

toomm 

všechny recenze uživatele

Asi není možné hodnotit tento film jako pokračování, to by totiž byli slabé dvě, tohle zkrátka není Hitchcock. Psycho je jen jedno. Jako samostatný film však velmi solidní, s atmosférou více než slušnou a Anthony Perkins odvádí skvělý výkon. Tvůrci se nebáli do určité míry odpoutat od prvního dílu. Spíše než horor bych to nazval krimi thrillerem, ve kterém si má divák celý film tipovat, kdo je vlastě tím pravým vrahem. A věřte, že je to úkol opravdu těžký. Opravdu jsem čekal něco hodně horšího, kéž by byly všechna pokračování alspoň takhle dobrá. 70% ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Je to za tři až čtyři. Pořád si myslím, že vzniknout to nemuselo, ale vzhledem k tomu na co to navazovalo. Laťka byla hodně vysoko. To dopadlo dobře. Má to atmosféru, povedené vraždy. A je to takové správně zamotané. Do poslední chvíle jsem si nebyl jistý kdo vlastně vraždí. Vyzdvihl bych závěr, který mi přišel zajímavý. Ale, chtělo by to, ale trochu zkrátit. V jednu chvíli sem sem myslel, že už na to koukám snad tři hodiny. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Ze to uz nie je Hitchcock uvidi snad aj slepy idiot, to od dvojky vsak ani nikto necakal..cakal som aspon solidne nadviazanie, ktore by ma neurazilo a na ktore by som mohol s radostou povedat, ze ide o dostojne vdacne pokracovanie legendy. Ale nic take sa zial nekona. Uz to, ze sa niekto vobec odhodlal tocit dvojku niecoho takeho ako Psycho je uz odvaha, avsak ak niekto meni zakladne fakty, ktore nacrtol Hitchcock to uz je drzost / zaverecna pointa /. Spat k filmu, hned na zaciatku je pustena ona slavna scena v sprche, a to sa mi zdalo prinajmensom cudne. Anthony Perkins uz nepredstavuje desneho psychopata, ani charakterovo ani vyzorovo.Nevedel som si zvyknut, Normanovo prepustenie bolo vysvetlene velmi laxne, a tiez jeho psychika nebola vysvetlena dokladne, preto len mozme hadat ako na tom naozaj bol. Pozitivum hodnotim navrat spat k atmosferickemu domu nad motelom / mozno to nie je ten isty, ale je na nerozoznanie /, napatie budovane uplne od nuly az po zaverecny, chcel by som povedat desivy koniec, ale poviem len uspokojivy koniec. Vo vedlajsej roli sa tiez predstavila Vera Miles, ktora si zahrala aj v originale. Velmi riedky a dieravy scenar, tiez otvoreny koniec v zmysle ze nie je nam to tak polopatisticky vysvetlene ako u Hitcha, ale skor treba pouzit vlastnu fantaziu kto vlastne vrazdi. Nie je to najhorsi film aky som kedy videl. ()

vodkasesemte

všechny recenze uživatele

vy mí oblíbení, jak já si Vás dobře umě vybrat, abych se těšil v noci do peřiny s obřím nožem v jedné a dálkovým ovladačem ve druhé ruce! teda pokud si před tím nepustím to zpravodajství po desáté z úst některé z těch nymfomanek na jedničce a neudělám se moc brzo! ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

A nezměním svůj názor ani po přečtení několika komentářů a prohlédnutí si hodnocení ostatních. Je sice pravda že tento druhý díl rozhodně nedosahuje kvalit prvního dílu (odráží se to i na procentech ode mě), které bylo samo o sobě geniální, ale co se poutavosti týče, byl to právě tento díl, který u mě vzbudil největší pozornost z celé série. Možná to bylo způsobeno právě tím, že zde je vícero vražd a tak se celkově ve filmu dělo vícero věcí s ne tak moc utahanými scénami, možná něčím jiným, kdo ví... 80% (viděno česky). ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré pokračování - jednička sice byla mnohem lepší, ale toto mělo taky své kouzlo. Ke konci "nadšení" občas mírně upadalo, ale jako celek jsem spokojen. 7/10. ()

carAnthony 

všechny recenze uživatele

Trochu som sa triasol ale to je všetko, príbeh nezaujímavý spracovanie nič moc ale vydržal som to pozerať asi tak 70 minút tak dám 2*. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie snímku Psycho vsádza na vyšší stupeň napätia ako originál, ale toto napätie je tvorené z väčšej časti drsnými vraždami. Tieto vraždy majú svoje čaro, príbeh sa mi tiež pozdáva... spokojnosť. ()

Gothic 

všechny recenze uživatele

Po letech třiadvaceti, mělo se vrátit dávné napětí. Avšak vrátily jen pouhé postavy, jež scénáři bezezbytku dostály. Vlastní příběh jenž postavil se na své slabé nohy, Občas zakopává o ostré dějové rohy. Anthony ve své legendární roli, občas se divák i malinko bojí. Barva ale ublížila, co mohla to pohřbila. Navíc už změnila se doba, co bylo tehdy děsivé to nyní už jen slabě nervy bodá. Je to průměr hororů, víc jak na 3 jít nemohu. ()

pop.z.pop 

všechny recenze uživatele

"To volá moje matka" "Ne Normane to je moje matka" "Raději to vezmu" ...zdvihne telefon... "Matko ?" :))))))))) teda takové záchvaty smíchu jsem ještě u žádného horroru (spíše pokusu o horror a vyždímání peněz z legendy) neměl. Jinak ale strašná blbost. Jakmile je ve filmu nastoleno nějaké tajemství, které by mohlo být odhaleno ve finále do pěti minut je vyzrazeno. Vždyť ono snad už půl hodiny před koncem je jasné, že jeho matka byla jeho adoptivní matka a pravá matka je pořád ještě naživu. A světe div se kdo vejde v závěrečné scéně do dveří :))))) Matka :))))) jedna hvězda, víc si matka nezaslouží. ()

Kobzikovich 

všechny recenze uživatele

Musím říct že toto pokračování bylo opravdu slušné psycho. Z poměrně obyčejného mladíka co byl v prvním díle se stal pomatený blázen a já sám jsem u toho bláznil a jen čekal na ten vrcholný závěr, to skvělé rozuzlení. I kamera a detailní záběry vražd se mnohem zlepšily a celý film mi více naháněl hrůzu než první. Dokonale promyšlený příběh od začátku až do konce. Kamera - 3*. Zvuk - 3,5*. Střih 2,5*. Scénář 4*. Děj 5*. Obsazení - 5*. ()

oregon.fox 

všechny recenze uživatele

V době, kdy nám jiní tvůrci nabídli Halloween nebo Pátek třnáctého, se tento snímek naprosto ztratil. Bohužel, Psycho II je naprosto bez nápadu a ducha prvního filmu. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Na základě toho je tedy Norman Bates posouzen již jako psychicky vyrovnaný a je s okamžitou platností propuštěn." - "Uvědomujete si vůbec, že propouští vraždícího maniaka?" Pokračování klenotu mistra napětí Alfreda Hitchcocka. Těch třiadvacet let je opravdu znát, hlavně na hercích z jedničky (Vera Miles,Perkins) Film má dobrou atmosféru, obstojný scénář a šokující konec. "Ulož mě do mého křesla." - "Ano, matko." - "A teď mě otoč k oknu. Chci nad tebou mít dohled." Samozřejmě na geniální jedničku to ani zdaleka nemá.- 60%. ()

RodUsher 

všechny recenze uživatele

Skvělý sequel krásně v duchu osmdesátkových slasherů. Nízké hodnocení dostává tento film hlavně kvůli tomu, že nemůže nikdy předčit první Psycho, ale o to se ani nesnaží. V rámci žánru se jedná o nadprůměrný film, který jsem hltal každou minutu. Anthony Perkins opět geniální. ()

gggggg 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Psycha bol celkom odvážny projekt. Je faktom, že ubehlo 23 rokov od prvého dielu, za to si myslím, že je to viac ako obstojné pokračovanie. Čo sa týka filmu, efekty boli otrasné, na to aká bola vtedy už doba. Za to dejová stránka bola skvelá, film nám postupne dával informácie pred tým, než vyvrcholil. Strašne mi na filme chýba čierno biely obraz, dosť to filmu uškodilo, ale čo už. ()

Reklama

Reklama