Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
TV spot

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot

Recenze (380)

kinej 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejvydařenějších bondovek, které dokonce ani nevadí Roger Moore. Jsou zde dobré akční scény, v rámci žánru slušný příběh, nechybí humor a skvělí záporáci. Je to vyvážený koktejl všeho, co by měla správná bondovka mít. Část děje je sice vlepena do egyptských kulis, respektive do okolí všech slavných egyptských památek, ale naroubování není tak násilné, že by to působilo úplně blbě. Podmořská laboratoř je zfilmovaným snem snad každého, kdo četl kapitána Nemá. Jestli kdy Moore dosáhl v bondovské sérii vrcholu, je to zde. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Naivná a zábavná bondovka. Scenár je možno trochu pozliepaný a snaží sa hlavne ukázať čo najviac lokácii, ale malo to fajn "prázdninovú" atmosféru. Výzorovo bol pre mňa Moore vždy ten najlepší Bond a tu to len potvrďuje - akciu a odľahčenie vie skvelo skĺbiť. Zubatý zabijak je nezabudnuteľný... Barbara Bach je moja bľúbená bondgirl... ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Aniž bych si četla zdejší komentáře, tak první dojem z filmu, který jsem měla, byl úplně stejný jako první věta komentáře od Segrestora :-) Dodnes se mi líbí tehdejší filmařské pojetí moderních, nadčasových technologií jako je třeba obojživelný "kočkolap", který dokáže na silnici i pod vodou zneškodnit nepřátelské cíle. Také monumentální Atlantis na mě udělal dojem, stejně jako sympatický (zlo)obr s tak trochu tupým výrazem a unikátním stomatologickým úsměvem. Z jeho nezničitelného chrupu by měli zubaři stopro radost. S Rogerem, jakožto agentem s povolením zabíjet, problém nemám, ale musím se přiznat, že mě film jako celek krapet uspával ... nevím proč, ale občas jsem se přistihla, že zavírám oči a myslím na něco jiného. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší Mooreův Bond. A věřte, že vím o čem mluvím. A na rovinu řečeno, ze všech Mooreových partnerek je Barbara Bachová asi nejhezčí, to víte, diktát doby byl zvrácený, ale zrovna tahle dáma je koukatelná:) Stěžejní body "příběhu" - "tanker" pojímající do svých útrob jaderné ponorky, podmořské město u Sardinie, bílý Lotus měnící se v ponorku, padouch Jaws (česky pojmenovaný jak jinak než Čelisti, to na některých videokazetách, v televizi pak Zub, jedno lepší než druhé:)) perfektně hraný obrem Richardem Kielem a důvod proč tam vůbec Barbara Bachová hraje ruskou špiónku (major Anya Amasova, krycí jméno Trojité X - po tomhle zjištění už vám Vin Diesel nepřijde jako takový tvrďák:)) - perestrojka a další nezapomenutelný výstup generála Gogola, šéfa KGB;) Přidejte si k tomu velmi vydařenou hudbu a máte osmdesátku jako když vyšije. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Taková hodně drahá, výpravná špionážní jízda říznutá spoustou akce, dobrodružství, romantiky, kapkou sci-fi a občas i trochu komedie/ parodie... nezní to atraktivně a velkolepě? Do jisté míry zní, ale nemohu si pomoct, mě osobně tenhle spektákl s výjimkou několika málo scén z první poloviny vůbec nebavil. Na můj vkus to bylo celé až přehnaně akční, až příliš často to probíhalo ve znamení spousty nekonečných výbuchů, honiček, soubojů, v přepálené dvouhodinové délce. Snad i vzhledem k tomu, že všichni předem u Agenta 007 předem víme, jak to vše dopadne a kdo tu bez jediné újmy ve finále přežije, na mě tu nijak výrazně nefungovalo napětí. Škoda, že se tvůrci nerozhodli pro řádnou parodii, scény s ozubeným predátorem Jawsem, které do tohoto žánru (ať už záměrně nebo možná i trochu nechtěně) spadají, patřily k tomu úplně nejzábavnějšímu. Ty si asi z Agenta, který mě miloval hodně budu pamatovat, zdařilý byl třeba i úvodní seskok na lyžích s padákem, ale vcelku jsem se u toho cítil jako u již časem prošlé a vyčpělé žánrovky, kde sice z času na čas přijde velmi povedená scéna, ale na tu si vždy musíme dlouho počkat, přičemž pokaždé to čekání bylo jen delší a delší... Ještě mě celkem pobavilo pár ironických hlášek ze strany Rogera Moora coby Bonda a Barbara Bach má v sobě jistý půvab, ale celkově ani v případě herců nemohu říct, že by mě dokázali zaujmout nějak nadprůměrně. Podíval jsem se na tento film na základě milého doporučení, ale je mi líto, moje krevní skupina to rozhodně nebyla. [45%] ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Pro tuto bondovku bylo napsáno patnáct verzí scénáře. Nakonec se producenti rozhodli pro Maibaumovu a Woodovu verzi. [Zdroj: časopis Cinema 1/2003] (Locksley)
  • Svetová premiéra filmu sa uskutočnila v londýnskom kine Odeon Theatre, tak ako sa na agenta jej veličenstva patrí, symbolicky 7. júla 1977 (7.7.77). (beso74)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama