Reklama

Reklama

Holy Crap! I Wanna Go Vegan

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 2010, 13 min

Obsahy(1)

Aktivistka za práva zvierat a herečka Rory Freedman, profesionálna tanečnica a herečka Tonya Kay a profesionálny basketbalista John Salley hovoria o tom, prečo sú vegánmi, a ponúkajú divákom a diváčkam rady k zmene jedálnička. Dokument vznikol ako bonusový materiál k filmu Bold Native (2010). (whack)

Recenze (4)

whack 

všechny recenze uživatele

Ľudia, ktorí práve prešli na vegánstvo, môžu byť na začiatku celkom frustrovaní. "Ó môj Bože! Čo budem robiť? Musím hneď všetko zvládnuť? Musím prestať kupovať kožené topánky, kožené kabelky, vlnu.. Nemôžem jesť mäso, syr, vajcia.. áá!" Narýchlo je toho veľa. A ja to chápem. Iste, najideálnejšie je prestať sa podieľať na týraní, vraždení a vykorisťovaní zvierat v akejkoľvek forme. Ale mnohí si radšej povedia, "je toho veľa, kašlem na to, končím". Len si pamätajte, aký je váš cieľ. Vašim cieľom je nezabíjať zvieratá a neubližovať im. Jednoducho urobte všetko čo dokážete. Nemusí to byť hneď perfektné. Začnite sa pomaly približovať k vášmu cieľu. -Rory Freedman mi hovorí z duše. Heslo "všetko alebo nič" odradí veľa potenciálnych nových veg(etari)ánov, preto je lepšie začínať na "Čím menej, tým lepšie". Tonya Kay (v dobe vydania tohto dokumentu 33 rokov vegetariánka, z toho 23 rokov vegánka) zase hovorí, čo jesť, a John Salley hovorí, že rybie mäso je tiež mäso. Treba si pozrieť. ()

distrustful 

všechny recenze uživatele

Velmi pozitivní propagace a argumentování co se veganství a vegetariánství týká. Některá rozhodnutí jsou jednoduchá a jednoznačná. Být nebo nebýt součástí šíleného kolotoče zabíjení. Já jsem zvolila veganství. A co vy? ()

Reklama

Reklama