Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (245)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ CO? CHYCENÍ STERNWOODA MINULOST NEZMĚNÍ.“ … ,,MUSÍ!“...... /// Příběh o detektivovi posedlým kriminálníkem a jedný (velký) boudě (majitelé psů se zklidněj, vo žádnýho Mazlíka tady nejde…). Stylová úvodní podívaná naláká, a i pak v několika pasážích rejža ukazuje, že pro Timura a jeho partu má slabost. A McAvoy mu patolízalsky přicmrndává. Potěšilo mě i obsazení známejch ,,malejch“ herců. Bohužel tím filmová vyvoněnost končí. Příběh zrovna moc objevnejma věcma nehýří, spíš je to taková blbina, snažící se zaujmout zajímavě udělanou akcí, který bohužel není dost na to, aby to byl dobrej akční film. Těžko říct – myslím, že na takovej všední večer, když není do koho píchnout…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ke štěstí mi stačí, když McAvoy a prázdný nábojnice lítaj zpomaleně vzduchem. 2.) Nemám do koho píchnout. 3.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vítejte v punči! Při prvním vizuálním ohledání vypadá docela slušně. Lesklý, sytě červený a láká. Problém ale nastává už při nalévání. Děsně se lepí k naběračce a táhne se jak tchýnin chrchel. I tak ochutnáte a zjistíte, že neobsahuje žádné výjimečné přísady a dokonce do něj zapomněli přidat i rum! Navíc poměrně rychle odhalíte, že do toho namíchali jen pár obyčejných, potlučených jablek, nějakou tu špačky oklovanou třešeň a několik plátků shnilého ananasu ze spodku bedny z Tesca. A tak vcelku otráveně usrkáváte a snažíte se rychle polykat, abyste neurazili a nedělali po každém doušku kyselé xichty. Pak si na tu pachuť trochu zvyknete a na dně mísy je to i trochu sladké. Nicméně i tak vám to po dopití zanechá na patře ocas. Nemytý! Marek Silný je sice pan herec a sympaťák, ale je krutě vytlačován slizkým Mekevojem, kterého dokonce ignoroval i Pítr, když hledal do Hobitka nějaké hnusné skřety. Holt rolí neurotických, nesympatických žokejů je jako šafránu a tak to vypadá, že bude i nadále skvrnit všechny možné akčňáky. A ten kreaturivní translátor, co tomu tak inventivně počeštil název, by potřeboval nejen pěstí, ale nejlépe s rozběhem nakopat do koulí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Déšť, věčně noc, vyhaslý polda, město oděné do modrozelené. Vítejte v neo-noiru. Rozdvojení dějových linií na policajtskou a zločineckou připomíná Nelítostný souboj, oproti kterému je ale Creevyho film méně komplexní a psychologicky mnohem plytčí. Postavy by se na základě poskytnutých informací daly charakterizovat nanejvýš jedním souvětím (zamrzí třeba rychlé odstavení jediné výraznější ženské postavy, která své tělo nevyužívá k rozehrávání zbrzďujících vztahových her, ale čistě pracovně - k psaní poznámek). Více se sází na ponurou atmosféru. Korupční síť, kterou se režisér snaží během devadesáti minut utkat, není z nejpevnějších. Jednotlivé mocenské síly (policie, politika, média) se spíše jen párkrát střetnou, než aby byly neustále v klinči. Snaha definovat postavy skrze náladu prostředí a vidět mezi věcmi souvislosti, stejně bere rychle za své poté, co se přejde od slov k činům. Podstatné se řeší honičkami a přestřelkami, v nichž je dojmu akčnosti dosahováno převážně střihem a zvukem. Tupá přímočarost videoherně „bezstarostných“ akčních scén a nadreálné únikové schopnosti Marka Stronga (který by svými pohledy mohl bořit zdi) je v nesouladu s větší realističností zbytku příběhu. Proměnlivá míru realismu přitom není přesvědčivě odůvodněna obsahem vyprávění. Stejnou neodůvodněností trpí relativizace hranice mezi dobrem a zlem. Působí chtěně, bez lepší návaznosti na činy a motivace postav. Největší plus filmu nakonec patří za vytěžení noirového potenciálu Londýna. Skutečnost, že nejspolehlivějšími zdroji ambivalentních pocitů v kriminálním balení jsou filmy jihokorejských filmařů (Ajeossi, Dalkomhan insaeng), nebyla nijak ohrožena. Apendix: Punch z originálního názvu (ne náhodou s velký „P“) má ve filmu podobný metaforický význam jako Čínská čtvrť u Polanského. O přesdržku si koleduje leda ten, kdo vymyslel český distribuční název. 65% Zajímavý komentář: Terzeus ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Že by se film nějak namáhal nám představit hlavní hrdiny nebo dostat do děje to se říct nedá. Může to mít svý kouzlo, ale to by chtělo trošku víc než jen Markovo zlý kukuč a nebo dýchajícího Jamese. No a scénár byl originální a objevnej asi jako informace, že loďi se nesmí jedit po silnici. Tonoucí se stébla chytá a proto si tady hledám odůvodnění, proč dát alespoň dvě hvězdy. Jednu prásknu za přestřelku u babičky, protože to bylo tak blbý, že to muselo bejt schválně a druhou dám za zavěrečný titulky, ne nebyli nijak opriginální, ale prostě jsem je rád uviděl. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už z obsadenia je jasné, kto bude na konci tým "prekvapivým" zlodušským mozgom v pozadí... ale to je asi tak všetko, čo sa týka mojich výhrad. Poctivá, s chuťou natočená akčná kriminálka - nadupaná, gradujúca, herecky hutná, vizuálne vymaznaná, s akčnými scénami, ktoré sú efektné a pritom nie samoúčelné. Drsné, chlapské, moje gusto. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $9,747Tržby Celosvetovo $3,923,000▐ od daného obsadenia som si sľuboval určite viac, než nevýraznú slaboduchú zlátaninu a to v nevýraznej réžii, ďalšia Anglická suchopárnosť /20%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Lewinsky je o dost menší než Sternwood. Lewinsky je o hodně slabší než Sternwood. Lewinsky nemá žádné charizma - samozřejmě na rozdíl od Sternwooda. Lewinsky vděčí za svůj život Sternwoodovi a proto logicky Lewinsky chce zabásnout Sternwooda. No možná to až tak logické není, možná je to vlastně i lehce pitomé, ale možná, že kdyby měl tradičně skvělý Mark Strong proti sobě rovnocennějšího partnera, tak bych nefandil na tribuně s fanoušky zločince a trochu bych si užil jednoduché protikorupčnímu tažení. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nerad to říkám, ale je to slabota. Děj, logika, postavy, všechno je podřízeno vizuálu, který sice není špatný, ale chybí mu život. Rozhodně tahle stránka nestačí suplovat to, že příběh je vpodstatě dost primitvní a složitě jen vypadá, že postavy jsou jednorozměrné figury a že ta osudová dramatičnost, o kterou se to snaží, moc nefunguje. Film ztrácí i tím, že vpodstatě chybí protipól k ústřednímu policejně-zločineckému duu a že závěrečná akce se namísto pořádné mano a mano scény zvrhne v pobíjení bezejmenného zničehož nic se zjevivšího kanonenfutteru. Zkrátka když chci něco na úrovni, nestačí, že ve filmu zazní hláška "kapitán Hanna". Škoda, docela jsem se těšil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lítostný souboj. Neónový cool vizuál měl asi dát zapomenout na to, že je celý příběh postaven na tekutině, kterou si detektiv Lewinsky tahá z kolena. Na ránu pěstí je maximálně český distribuční název a Creevyho mrhání hereckým materiálem.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eran Creevy | Hudba: ? | Produkcia: ? | Distribúcia: Momentum Pictures | Štúdio: Worldview Entertainment | Rozpočet: 8,5 miliónov $ | Tržby: 2,640,000 $ || Chladná, zo začiatku nádejne vyzerajúca, proti bežnému prúdu idúca akcia. Chladná krv prúdiaca v žilách tohoto kusu však nechala chladným aj mňa. McAvoy sa naviac do akčného thrilleru podľa mňa vôbec nehodí. 40% | Blu-Ray, HU DTS | ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Povedená moderní žánrovka. Creevy umí a používá mannovský vizuál světla a oceli s nejlepší vůlí poctivého opisovače. McAvoy válí, labilní Lewinsky nikdy neskočí do škatulky kladného hrdiny, Strong si tu zase střihl nejednoznačného (Hitmana) antihrdinu, který by za jiných okolností nejspíš kopal za tu správnou stranu. Hodně potěšil David Morrissey, co teď dává co proto ŽIVÝM MRTVÝM a jsem rád i za lehce zkorumpovanou linku, která závěru dala aspoň nějáký smysl. Akce je povedená, atmosféra řádně temná a ten Londýn... ach ten Londýn. P.S: Který kretén ten název překládal? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Možná trošičku nadprůměrná kriminálka, která se od milionu ostatních anglických policajtcských thrillerů odlišuje výkonem dvou velmi zajímavých herců...hádejte kterých...60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

A další jednohubka, která po nás pomrkává lišácky, ve stylu neonů a industriálního stylu Michaela Manna, ale při hlubším zadívání se na kvalitu materiálu zjistíme, že mu nesahá ani po kotníky. A je to škoda, protože McAvoy tyhle charizmatické mlaďase umí a Strong je mistr pohledů a zamyšlených gest - podobně jako třeba Banderas v Assasins. Bohužel i akce je vcelku dost zmatečná a tak akční fandové úplně spokojení nebudou. Je to takový ten tvrdší chlapský film, ne úplně špatný, ale jednou a dost. Londýn má lepší felling než velkoměsta v USA, ale pořád je to podobně obyč jako nové Stathamovky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se v nás probudí vizuální cítění, můžeme si druhý snímek britského režiséra a scénáristy Erana Creevyho docela užít. Jinak je ale jeho dítko poměrně nekomplexní, utahané, psychologicky matné a co do korupčnosti povrchní. Buldočí policajt, stejně zarputilý gangster, jejich komplikovaný vztah a uvědomění si, že společně dokážou víc. Na papíře možná fajn, na plátně je to místy až otravně nefunkční. Když si příště tvůrce, kterému na druhou stranu náramně jdou modré filtry, ponurá atmosféra i přehledné přestřelky, vybere cizí scénář, může to zafungovat. V tomhle případě ale u mě bez chuti a zápachu, bez emocí, navíc po delší době film, u kterého jsem (naneštěstí) ochutnal český dabing. PS: Mark Strong se jen tak neokouká.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, která by moc chtěla být něčím víc, z Welcome to the Punch se určitě nestane žádná klasika, ale rozhodně se jedná o příjemnou žánrovku, Scénář je dobrý, i když má své mouchy, trochu mi chybělo větší prokreslení postavy Marka Stronga a lhala bych, kdybych řekla, že jsem se v samotném závěru necítila přece jen o něco ochuzená, vyvrcholení filmu zkrátka něco chybí, ale jako celek mě to bavilo a sledování jsem si užila. Režisérovi se povedlo navodit správnou atmosféru, jeho vizuál je zajímavý, přestřelky byly také moc fajn a hlavně James McAvoy a Mark Strong jsou výborní herci, mezi nimi to klapalo. Eran Creevy je mladý britský tvůrce, který podle mě stojí za pozornost, líbí se mi, že se nebojí. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Stylova drsna akcni kriminalka celkem realisticky dej slusne to odsejpa minimalni prostor pro nudu v Anglii holt maji na podobny filmy mustr a umi je tocit to se musi nechat pravda jak uz tu nekdo zminuje zaverecne prekvapive odhaleni zase az tak prekvapive neni kdyz se clovek diva pozorne ale to je jenom detail jo a neda mi to ovsem abych se taky minimalne nepozastavil nad tim genialnim prekladem uz si zive predstavuju jak na to jdu a povidam v pokladne dobry den jeden listek do kina a na co chcete jit? Chces pesti? ne tohle fakt ne to uz je opravdu konec very nice! at zije demence po cesku... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem tradiční britská kriminálka s vynikající hlavní dvojicí (McAvoy ještě nikdy nebyl drsnější) a několika zajímavými akčními scénami, ovšem scénářem tak jednoduchým a průhledným, až mě to samotného šokovalo. Ovšem i díky tak rutinní kriminálce jsem si uvědomil dvě podstatné věci:1.) Nechápu, jak můžou být hollywoodská studia tak slepá. Marně hledají několik let ideálního herce na postavu legendárního Hitmana a nakonec obsadí totálně nehodícího se Paula Walkera, když tento film jasně dokazuje, že tím pravým a jediným kandidátem je Mark Strong. Sakra, vždyť má na sobě chvilku i ty samý hadry! 2.) Čeští překladatelé jsou fakt na pěst. 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

J.McAvoy a M. Strong v akčnom thrilleri? Fajn, hovorím si, to by mohlo byť dobré. Ibaže takmer od úvodu mi začínajú vadiť i úplné "drobnosti" , ako úder oceľovou tyčou a M. Strong nič, ide ďalej. Potom Strong nechá otvorený plyn v dome, sadne za volant a páli preč, určite niekoľko stoviek metrov, zamieri do lesa, dom vybuchne a plamene má takmer za chrbtom!(atómovka ty vole...). Profi gangster volá skorumpovanému policajtovi do práce? Kočka nájde v najväčšom skladišti kontajnerov ten správny za pár sekúnd?...O.k., nevadí, prešli aj väčšie blbosti, horšie je, že film nie a nie zaujať. Najväčším problémom je absolútne nedôveryhodná posadnutosť McAvoya gangstrom - Strongom. O ich minulosti dokopy nič nevieme a ich postavy sú neuveriteľne plytké. Ich vzájomné prestrelky sú iba suchými prestrelkami, nič viac. Odmyslím si ústrednú dvojicu výborných, ale nevyužitých hercov a ostane 100x prevarený akčný brak. Chceš pěstí?? Nie díky, z tej nudy som ostal prefackaný až-až. 40%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak s touhle unylou kriminálkou, maskující se za adrenalinové přestřelky, se mi tvůrci vážně trefili do noty. Hvězdička navíc za úchvatný modrý filtry a epickou kameru. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mírně nadhodnocená akční kriminálka, která dokáže zaujmout úvodem jako vystřiženým například z Inception a akčními přestřelkami. Překvapilo mě, že z poměrně hodně zajímavých herců jakými jsou Strong s McAvoyem charisma netryská na všechny strany. Film se tváří mnohem ambiciózněji než ve skutečnosti je. 50% ()

Reklama

Reklama