Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tklivá vyprávěnka se odehrává v prostředí umělecké bohémy: manželka očního specialisty se zahledí do mladého malíře postiženého vážnou oční chorobou. Dílem tak učiní ze soucitu, dílem z citových sympatií, nemilovaný manžel ovšem s takovým stavem příliš spokojený není... Je to rutinně zpracovaná historka, která chce především dojímat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Blábol ze života umělecké bohémy pochází z dílny tehdy třiadvacetiletého Jana Drdy, ukrývajícího se snad ze strachu před lavinou kritických ohlasů pod důmyslným pseudonymem. Asi nejvýmluvnější jsou slova jedné z dobových kritik (Kinorevue, 1938): "Svět trampování v romantickém údolí řeky, život bohémy ve velkoměstském ateliéru, tajemnost operačních síní, bláznivé pitky i opuštěné dumání nad řekou, vlastenecká písnička i smrtící výstřely: vše je tu shrnuto, aby se divák mohl zasmát i rozplakat, pokud si právě nedělá nároků na hlubší motivaci." Člověku je hrozno v té bezradnosti – ale bylo hůř. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Ty dialogy, tak to je děs. Madla a Líza se Sulanovou mají těžkou konkurenci. Ještě, že tam bylo komické duo Fiala-Neumann. V rámci žánru za 1,5. ()

Reklama

Reklama