Reklama

Reklama

Romantická pohádka vypráví o princezně (P. Tenorová), která vyrůstala bez matky. Její otec (S. Rašilov), vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. V den jejích dvacátých narozenin uspořádá na zámku velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů nezamlouvá. A nikdo vlastně neví proč. Pak vyjde najevo, že za vším stojí dávná kletba vládkyně Říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna Laura se tak musí se svým vyvoleným princem Janem (P. Lněnička) vydat na nebezpečnou cestu a překonat řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad zlem může zvítězit jen skutečná a pravá láska. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (302)

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak ve výsledku nevím, jestli byla lepší Preissova italská kreace nebo tato spíše výpravnější a méně vtipná záležitost. Odvážná princezna působila sympaticky, princové, kteří vypadají starší než král, už nikoli. V příběhu se také najde docela hodně logických chyb, ale tak hlavně, že to všechno dobře dopadlo, že? :) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

jsem chtěl napsat "na Zelenku ještě dobrý" a teď koukám, že máme mezi kurviči žánru vícero milovníků stejných prvků. Každopádně to moc dobrý není. Když už chci pohádku postavit na princově zbabělosti a jejím překonání a tvářit se u toho smrtelně vážně, musím si sakra dobře pohlídat kvalitu narace a propracování hlavních postav (viz komentář forsythia), jenže to bych musel být vypravěčem trochu jiné úrovně, než jsou seriálové telenovely pro dementní publikum. (Tento vypravěčský styl je patrný už z kýčovité hypertrofie motivu "svatba jedině z lásky", která dominuje celému úvodu). Od režiséra, který s dobrou myslí točí podle scénáře této kvality, pak nemůžeme ani čekat, že si třeba všimne, že Rašilov je v roli krále dokonalý nonsens. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony zdály se mi poněkud nehereckými. Což o to, já kdybych měl zahrát Moliérova Lakomce, vyjde z toho Matka Tereza (a naopak), ale naštěstí za to neberu prachy. Scénář zdál se mi poněkud nevhodný. Což o to, já kdybych měl napsat epický příběh, vyleze z toho lyrická nuda (a naopak). Největším kladem této pohádky je, že se mi už zcela vykouřila z hlavy. Což je výjimka potvrzující pravidlo, že podstatné věci většinou zapomínám, ty nepodstatné v hlavě nosím. A na to, že se v pohádce objevuje magie, zdá se mi zcela nekouzelná. Což o to, kdybych měl já na tváři vykouzlit úsměv, vyšla by z toho grimasa člověka cucajícího citrón (a naopak). ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na začátek podotknu, že z hecu dávám hvězdu navíc, protože jen 47 % na čsfd si podle mě tahle pohádka rozhodně nezaslouží. Říká se, že mezi slepými jednooký králem - české pohádky už dlouho stojí za ***** a je sympatické vidět kousek, který se minimálně snaží o něco nového, například nějaký vývoj poslav (opravdu vám ty novodobé manekýnské princezny a princata připadají jako něco víc než manekýni na pohádkové kostýmy?), použití CGI monster (ve Sněžném drakovi je CGI dost levné, ale co chtít za naše televizní poplatky, že...), nebo dialogy, ve kterých se bez nadsázky nebo ironie mluví o lásce. Zápory téhle pohádky rozebírají jiní, já jsem si dala tu práci tenhle kousek bez předsudků sledovat a alespoň se snažila o objektivitu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na TV fakt slušné finálne triky. Miestami celkom pôsobivá hudba, letecké zábery tiež fajn. Ale ten scenár! Princ je zbabelé hovädo, ale stačí jedno milé slovo a už je to dôkaz, že princeznu miluje z celého srdca... A keď je princenznina mama krajšia ako princezná - to tiež o niečom hovorí. Zohnať peniaze a vybrať pekné lokácie nestačí. Brutálne prepálená príležitosť... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Symbol, který je na čarodějné knize královny Vilmy (Jitka Čvančarová), se nazývá „Nekonečný uzel“ a je to důležitý symbol v hinduismu, buddhismu, džinismu. Nachází se rovněž v keltském, kazašském a čínském symbolismu. (Nick321)
  • Lokace, na kterých natáčení probíhalo, byly zámek Valtice, okolí Dalešické přehrady, Nový hrad u Adamova a obora v Moravském Krumlově. (LEGACY)
  • Ve scéně, kdy spadli princ Jan (Petr Lněnička) a princezna Laura (Petra Tenorová) do vody, herce potápěči tahali za nohy, aby opravdu vypadalo, že se topí. (Aknah)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama