Reklama

Reklama

Romantická pohádka vypráví o princezně (P. Tenorová), která vyrůstala bez matky. Její otec (S. Rašilov), vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. V den jejích dvacátých narozenin uspořádá na zámku velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů nezamlouvá. A nikdo vlastně neví proč. Pak vyjde najevo, že za vším stojí dávná kletba vládkyně Říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna Laura se tak musí se svým vyvoleným princem Janem (P. Lněnička) vydat na nebezpečnou cestu a překonat řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad zlem může zvítězit jen skutečná a pravá láska. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (302)

Helo 

všechny recenze uživatele

A já z hecu dám klidně i ty 4*, páč nechápu, jak tohle může mít stejné hodnocení jak ta slátanina Duch nad zlato, kterou dávali den před tímhle. Pořád to sice nemá na starší klasické kousky, ale narozdíl od Ducha tohle alespoň o něčem bylo a rozhodně to téměř nenudilo. I ta pohádková atmosféra zde byla daleko mocnější, postavy sympatičtější a výprava lepší. A draci? No Šmak to nebyl, to je pravda, ale myslím, že by se vyrovnali i některým americkým seriálovým či nízkorozpočtovým filmovým kouskům. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak z vánočních pohádek roku 2013 rozhodně ta lepší. Sice i zde jsem našel zásadní chyby, které jsou patrné hlavně v hudbě a akčních scénách. Naopak ale zde již se postavy nechovali tak tupě jako v Duchu nad zlato. Tady byl znát určitě o něco lepší scénář, i když trochu na úkor kvalitnějších hereckých výkonů. Ty mi zde chyběli. Ovšem jako celek mě to opravdu potěšilo. Rozhodně upoutalo i mě jako staršího diváka. Chyby má, ale já jsem celkem spokojen. 70% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Za prvé mizerně zahrané ... opět - to už tak nějak patří ke kolorytu novodobých českých pohádek. A za druhé mizerně zrežírované - což také nikterak nepřekvapí. Přitom scénář skýtal možnosti takřka netušené ... jen to chtělo sehnat někoho, kdo by ho dokázal uchopit a zrealizovat tak, aby jeho potenciál využil alespoň z poloviny. Bohužel k ničemu takovému nedošlo … a putování za zrušením kletby se stalo nelehkou zkouškou ani ne tak pro ústřední dvojici, jako spíš pro mě jako pro lehce otráveného diváka, jehož trpělivost s českou televizí a jejími tvůrčími počiny má své hranice. Přitom jako bych někde na obzoru občas zahlédla matný vzdálený odraz - jako vzpomínku na staré dobré české pohádky, které dokázaly okouzlit svou nelíčenou pohádkovostí, líbezností, poctivostí, hravostí i bezprostředností a jejichž humor byl přístupný jak dětem, tak i dospělým. "Sněžný drak" se snažil seč mohl, ale nešťastně se zamotával do vlastních replik jako do pavoučích sítí, nemotorně klopýtal od scény ke scéně a chudičká výprava neměla sílu, aby mu podala pomocnou ruku. Jeho úroveň lze přirovnat k výjevu, v němž se princezna a polozakletý princ bezradně plácají v řece, neboť ani jednoho z nich nikdo nenaučil plavat. P.S.: V nízkém rozpočtu bych zásadní problém nehledala, neboť láska, upřímnost, nezištnost i odvaha jsou na něm nezávislé. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bylo to lepší než Duch nad zlato, ale to ještě neznamená automaticky výhru. Potěšily mě některé nápady a také málo okoukaní herci, ale některé "detaily" měli domyslet a chybám se vyhnout. Např. Dracius vládne nadpřirozenými silami, všechno ví, ale princeznu musí "řešit analogově", tj. pronásledováním koňmo. Saša má svoji starou na plakátu, ale jeho holka ji nikdy neviděla. Postava vrchní čarodejnice vám evokuje kdysi populární pořad Nejslabší, máte padáka, stačí zavřít oči a poslouchat. Vtipy od Maxmiliána se spíš nevedly a konec made by Flash Barrandov taky není nijak originální (a jistě nebyl ani levnej). Není nad Mrakomorův šermířský souboj. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

No, ve srovnání se včerejším Pravým rytířem, je tohle o kapku lepší, přestože hodně špatné. A na vině je opět jen a jen scénář, naprosto hloupý a nudný, kterému nepomáhají ani ne zrovna tragické triky a dobří herci. Rozhodně si ale nemyslím, že jsou pohádky České televize cíleně shazované, jen z většiny vážně špatné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Na mapě rádce Maxmiliána (Jiří Hájek) je nápis: „Regni Nostri Aurea,“ což v doslovném překladu znamená: „Zlato našeho království.“ (Nick321)
  • Petr Lněnička se kvůli natáčení musel naučit šermovat a jezdit na koni. (TuristikaJi)
  • Během postprodukce došlo k náhlé ke změně hudebního skladatele. Miloše Štědroně nahradil na osobní doporučení hlavního kameramana Davida Ployhara Robert Jíša. Z původní hudby Miloše Štědroně ve filmu zůstaly taneční hudby během oslavy princezniných narozenin. (Roboslav)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama