Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbená Tylova hra je sice natočená neobratně, s výraznými operetními prvky, ale dějovou osnovu předlohy zachovává. Hrdina hledá prchavé štěstí v exotické cizině, než zjistí, že štěstí v podobě sličné dívky na něho čeká doma. Natočeno k 90. výročí napsání divadelní hry, která byla předlohou (1847). Film se v roce 1955 dočkal remake Karlem Steklým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Rozhodne povedenejsi nez podobny film s Karle Gottem, ale presto ani herecke vykony (predevsim ten Dohnaluv je dosti smesny) ani samotne pojeti pribehu nemuzou potesit. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Tylův Strakonický dudák, to je jedna velká filmová tragédie. Innemannova verze, zfušovaná i mnohými násilnými úpravami, připomíná víc než cokoliv jiného špatné pimprlové divadlo – této stylizaci odpovídají i herecké výkony, včetně Jiřího Dohnala v titulní roli. Snad jen Josef Gruss vytvořil svého Vocílku bez přehnaných gest a s veškerou prášilovskou prohnaností, která této komické figuře náleží. Mnohem zdařilejší jsou pozdější rozhlasová nastudování, ať už s Václavem Voskou (1956) nebo s Petrem Štěpánkem (1980). ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Já nebudu nikdy fanynkou filmů pro pamětníky. Nudné, nesympatické ve všech směrech, herce jsem od sebe v tmavých scénách mnohdy nerozeznala. Dost tragický zážitek. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Já tenhle příběh, nebo chcete-li pohádku nikdy rád neměl. Vždy jsem měl pocit, že jsou to dva příběhy a pár motivů, mimochodem zčásti ukradených z jiných zdrojů, v jednom. Tato verze mi připadá lepší nežli remake. Třebaže není barevná, a že mou oblíbenou scénu z remaku zde tvůrci hodně odbyli. Strašidla jsou jen herci v kápích. Přesto je to film dobře zpracovaný a svým způsobem snad i zábavný. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Svet v tomto snímku sa očami detského diváka priblíži k tomu čo videl u Strakonického dudáka, ale atmosféra a dej veľmi zaostávajú. ()

Reklama

Reklama