Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbená Tylova hra je sice natočená neobratně, s výraznými operetními prvky, ale dějovou osnovu předlohy zachovává. Hrdina hledá prchavé štěstí v exotické cizině, než zjistí, že štěstí v podobě sličné dívky na něho čeká doma. Natočeno k 90. výročí napsání divadelní hry, která byla předlohou (1847). Film se v roce 1955 dočkal remake Karlem Steklým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Tylův Strakonický dudák, to je jedna velká filmová tragédie. Innemannova verze, zfušovaná i mnohými násilnými úpravami, připomíná víc než cokoliv jiného špatné pimprlové divadlo – této stylizaci odpovídají i herecké výkony, včetně Jiřího Dohnala v titulní roli. Snad jen Josef Gruss vytvořil svého Vocílku bez přehnaných gest a s veškerou prášilovskou prohnaností, která této komické figuře náleží. Mnohem zdařilejší jsou pozdější rozhlasová nastudování, ať už s Václavem Voskou (1956) nebo s Petrem Štěpánkem (1980). ()

Reklama

gouryella 

všechny recenze uživatele

Rozhodne povedenejsi nez podobny film s Karle Gottem, ale presto ani herecke vykony (predevsim ten Dohnaluv je dosti smesny) ani samotne pojeti pribehu nemuzou potesit. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Já tenhle příběh, nebo chcete-li pohádku nikdy rád neměl. Vždy jsem měl pocit, že jsou to dva příběhy a pár motivů, mimochodem zčásti ukradených z jiných zdrojů, v jednom. Tato verze mi připadá lepší nežli remake. Třebaže není barevná, a že mou oblíbenou scénu z remaku zde tvůrci hodně odbyli. Strašidla jsou jen herci v kápích. Přesto je to film dobře zpracovaný a svým způsobem snad i zábavný. ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natčoen k 90. výročí napsání divadelní hry z roku 1847, která byla filmu předlouhou. (Karlos80)

Reklama

Reklama