Reklama

Reklama

Šmoulokoleda

  • Česko Šmoulí Vánoce (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 2011, 22 min

Šmoulové vám nesou koledu! Ve šmoulí vesničce nastal čas Vánoc! A to je období, které všichni šmoulové nadevše milují. Všichni až na Mrzouta, který před duchem Vánoc prohlásí, že je to všechno podvod. Na pomoc musí přijít zázračný lektvar taťky Šmouly a trojice začarovaných šmoulů, která se pokusí dát věci do pořádku. Podaří se jim společně přesvědčit Mrzouta o skutečném významu Vánoc dřív, než šmoulí vesnička padne do rukou zlého Gargamela? Nechte se okouzlit zbrusu novou zábavnou a dojemnou “Šmoulokoledou”, jakou jste ještě neviděli! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bambiliontá verze Vánoční koledy Charlese Dickense. Je to daň za zglobalizování šmoulí vesničky. Což o to, milé to je, ale už je to na hony vzdálené tomu belgickému středověku. Ale samozřejmě ocením kombinaci nového 3D se starým 2D pojetím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglický spisovateľ Charles John Huffam Dickens napísal v roku 1843 krátku poviedku "Vianočná koleda" (A Christmas Carol). Je to vianočná klasika, ktorú pozná celý svet. Toto dielo sa dočkalo mnohých filmových spracovaní. Od serióznych filmov striktne sa pridržiavajúcich pôvodnej literárnej predlohy, cez rôzne dobové parafrázy, až po raritné kúsky akými sú špeciálne diely niektorých známych animovaných seriálov. Svoju variáciu na Vianočnú koledu má zajac Bugs Bunny, Mišiak Mickey, Fred Flinstone a tiež aj partia Šmoulov. Titul "Šmoulie Vianoce" (The Smurf's A Christmas Carol) natočil v roku 2011 režisér Troy Quane. Dosť dobre som sa pri tomto krátkometrážnom snímku pobavil. Úloha mizantropa Ebenezera Scroogea bola prispôsobená Mrzoutovi okolo ktorého sa príbeh točí. V rámci raritných verzií Dickensovej Vianočnej koledy je to celkom podarená záležitosť. *** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dickensová Vianočná koleda prišla aj medzi Šmolkov. Cez vianočné sviatky ako stvorené. Pekná jednohúbka. 75% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V zemi věčných remcalů a škarohlídů vážně nepotřebuji o vánocích koukat na to, jak svátky prožívá Bručoun. Možná, že Hejma má těchhle dvaadvacet minut v TOPce, tím ale jejich přínos končí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

AHOLD - Albert, se rozhodl totálně zrecyklovat 30 let staré Šmouly. Po opětovné Šmoulo mánii (jednu jsem zažil i já), kdy dítka zase sbírala plastové figurky s ftaláty i bez, plyšáky, magnetky i samolepky a řetězci cinkaly zlaťáky - tento ,,modrý'' gejzír pomalu vysychá. Nechci bejt Mrzout a rozhodně netvrdím: Nemám rád Šmouly! Ale už toho bylo moc. Dnes se nám s nákupem dostalo do ruky vánoční dvd :-) Šmoulokoleda. Kreslené trpajzlíky vystřídali animovaní, kde na rozdíl i od ,,nového filmu'' je animované i celé okolí. Zápletka je vánoční a dětská a mně to celé nějak už nebavilo. A měl jsem dojem, že ani děti. Co bude příše oprášeno? Pif? Rahan? Soptík? Necháme se překvapit... Dávám dvě čepice. * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem Christmas specials, ale toto je i na mňa príliš pritiahnuté za vlasy. A to som sa dobre bavil aj pri Pac-Man Christmas. Celý ten vianočný podtext je tak násilné vtrepaný do šmolkovskej mytológie, až z toho bolí hlava. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Šmoulí vánoční koledě jsem udělila shodné hodnocení jako té Zemeckisově, čtyři hvězdičky. Shodou okolností jsem je obě viděla v jeden den s jen pár hodinovým odstupem. Na Šmoulokoledě se mi navíc hodně líbilo střídání těch "starých" animovaných a "nových" 3D postaviček a chytře zvolená role Mrzouta. Uvítala bych však větší zapojení mých oblíbených záporáků Gargamela a Azraela.. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Animované Šmouly mám radši než 3D Šmouly. Mrzout jako hlavní hrdina. Pěkná pointa v závěrečné metamorfóze obyčejné čepice. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V moderní 3D animaci dvacetiminutový příběh na vánoční téma, kdy Mrzout nechtěl s ostatnímu slavit Vánoce. U animovaných filmů je to již tradicí, že vznikne i vánoční speciální díl.A tak není divu, že to potkalo i znovuvzkříšené - tentokrát do 3D - Šmouly. I když touto technikou je pouze úvod a závěr příběhu, jinak je animovaný tradičně ve 2D. To, když Mrzout po vzoru Dickensenovy Vánoční koledy prožije s duchy Vánoc neklidnou noc. V českém dabingu zůstalo tradiční televizní obsazení, i písničky jsou přezpívány do češtiny. Jinak příběh je mírně podprůměrný a celkové vyznění takové všelijaké. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Komerce, komerce k nám přichází, zpívejme přátelé... Je to skoro stejná sračka jako Shrekoleda. Příběh o ničem a pořád o tom samém. Prostě vánoční nalejvárna, která jednou za rok v nějaký podobě nesmí chybět. Pár scén se ale dalo přežít a hlavně nebyla větší část příběhu renderovaná ve 3D na počítači. Kresba byla podobná té ze seriálu, za což patří tvůrcům dík. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Dnes je opravdu už pravidlem, že každý úspěšnější animák je doplněn o nějaké ty kratší příběhy a ten vánoční je asi nejčastější. No a Šmoulové nejsou vyjímkou. Nenásilná a pohodová dvacetiminutovka zaměřená na Mrzouta a jeho hejt k Vánocům. Jako pozitivum beru kombinaci moderního 3D kabátu s tím klasickým plošným. Jinak osobně se mi moderní zpracování a vyzuální stránka šmoulů dosti zamlouvá. Jen škoda, že celovečerní filmy nezůstaly v animované rovině a mixují to s reálným světem. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to celé bylo kreslené, dala bych plný počet. Tihle "noví" Šmoulíci se mi zkrátka nelíběj. Oproti Shrekovi a podobným vánočním speciálům se na Šmouly koukám jako na retro kreslenou pohádku mého dětství. Snad díky téhle stařecké senilitě dávám čtyři hvězdičky, protože nápad s Mrzoutem je sice očekávatelný, ale podařený. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je na planetě zdejší nějaká kreslená postavička, která by neměla svůj vánoční příběh? Mě žádná nenapadá. Ale určitě se dřívě či později nějaká objeví. Dala bych raději přednost té klasické kreslené podobě. Stále si totiž na nové Šmoulíky zvykám. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Šmolko Hundroš bol v detstve mojim najväčším obľúbencom. A tak mi je ľúto, že nejakého hollywoodskeho moralizátora napadlo prirovnať ho k Ebenezerovi Scroogeovi a vytvoriť tak 1348. variáciu na Vianočnú koledu, bez štipky invencie a s minimom humoru. Toto nechytí za srdce ani v najsilnejšom vianočnom opojení. (4/10) ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k většině, taky se mi noví Šmoulové nelíbí. Plus vykrádají Dickense. Chudák Mrzout, ani ho nenechají mít pěknou vánoční depresi. A Gargamel se tam sotva mihne. No jo, ale hlavně, že nakonec dostal Mrzout svůj dárek :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i přes to,že se jedná o další z nekonečného množství parafrází dickensovi Vánoční koledy je Šmoulokoleda mnohem lepší a zábavnější než celý film.Škoda,že Bonton nakonec vycouval z vydání na DVD.Tohle bych s radostí koupil dětem...65% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Další film s duchem Vánoc, už je to až moc ohráté (jedna * dolů) ale jinak animace, hudba, zkrátka vše perfektní..Jsem spokojena, jen to mohlo být klidně delší :)) ()

Reklama

Reklama