Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem koumal, v čem se to liší od podobnejch akčňáren, ve kterejch spešl émerickej tým supervojáků jede někoho vysvobodit. Došel jsem k závěru, že na vyšší úrovni je akorát akce, která tady působí skutečněji, než v obyčejnejch béčkách. Jenže co je to platný, když se vám po půlce filmu začne stejskat po Chuckovi a Jean-Claudovi a nejste schopný to ani dokoukat. 10% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Call of Duty: Modern Warfare - The Movie. Prakticky doslova, tak jako hra má Act of Valor stejně minimalistickou naraci příběhu s množstvím informací zhuštěných do pár krátkých minut mezi akčními "misemi" , které se odehrávají po celém světě, stejně tak je primitivní zábavou se zaměnitelnými vojáky bez osobnosti v hlavních rolích, a také se vyžívá v utápění se v patosu tak hustém, že by se z toho jeden posral (scény ve kterých se řeší že to nějaký Americký Hrdina koupil zaberou ve filmu víc času než samotný příběh)... a stejně tak ve filmu chybí jakékoli odlehčení, všechno se tu bere vážněji než v dokumentech o nacistických koncentračních táborech. To všechno se nicméně dalo čekat a jediný důvod proč by se na to kdokoli chtěl dívat je že mezi tím balastem se efektně válčí s americkými speciálními jednotkami. Což je velmi potěšitelné pro jakéhokoli akčního fanouška a military-tech fetišistu obzvlášť, a občas to i stojí za to, protože jestli tu někdo věděl co dělá, tak to byl kameraman. I s omezenými prostředky (ale zato masivní podporou americké armády) tu servíruje slušné množství hodně cool záběrů, v nichž kombinuje jak klasické snímání akce, tak i pár střípků velkofilmově epickéch scén, a hlavně velké množství first person záběrů (což opět přibližuje film videohernímu zážitku). O střihu a celkově režii akce se ovšem to samé už říct nedá, po první takřka bezchybné scéně s osvobozováním zajaté agentky už přehlednost hodně trpí, a z celé akce se stává zmatený chaos. Vizuálně zajímavé záběry pak začínají jednak trpět jistou repetivností, a hlavně zůstávají "jen" jednotlivými záběry, nedaří se je spojit do dynamického a přehledného celku. Když se k tomu přidá že té cool akce zas tak moc není, film by mohl být klidně i o půl hodinu kratší, příběh tu je zajímavý asi jako v průměrném pornu a většinu postav "hrají" neherci (což je dost znát), tak vychází že Act of Valor zas taková pecka jak tvrdily trailery není. Respektive selhává jako film zhruba stejně, jako jeho předloha Call of Duty selhává jako počítačová hra - tam, kde hra dojíždí na svou "filmovou neinteraktivnost", film zklámává v příliš "videoherním vyprávění" a nefilmově sestříhané akci. 5/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $70,012,847Tržby Celosvetovo $82,485,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $30,081,508 //počet predaných kusov 1,354,842Tržby za predaj DVD v USA $24,084,544 //počet predaných kusov 1,417,961║ Príbeh dobre zostavený má to čím zaujať, je to pestré, lebo prejdeme všelijakými bojovými nasadeniami, či už letecký výsadok, prechod džungľou, brodenie, bojové a záchranné helikoptéry, vyloďovacie a bojové člny, prechod na ponorku, taktiež príprava na lietadlovej lodi,... armáda sa ako výpomoc dosť do toho oprela, akcia dobrá ale miestami to dosť zbytočne kazí strih či taký nešťastný neprehlaď, sentimentu v medziach, skoro dokonalá reklama na armádu. /60%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Odhliadnem od ideoveho podhubia a budem jednoducho brať ako fakt, že tak ako zástupcovia "džihádu" veria tomu, čo "robia", tak aj príslušníci Navy Seals sa riadia svojím kódexom. Takže od konštatovania "prvoplánovej verbovačky do svojich radov" sa prenesme k tomu, čím tento film vzbudzoval pozornosť pred uvedením - deklarovaním snahy, priblížiť čo možno najreálnejsšie priebeh operácii jednotiek Navy Seals. Akcie nie je málo a priznávam, že má svoje silné momenty, dynamiku a občas ten feeling "niekto sa tu snaží ukázať veci reálnejšie". Záberovanie viacerými spôsobmi (od klasického, cez ručné shaky až po herné POV) pomáhajú budovať náladovosť . Ovšem keď nastúpia spomaľovačky, oranžové filtre, prelety pred veľkým, zapadajúcim slnkom a la Miško Bay tak sa dostávame na pôdu hollywood podania a začína to dosť rušiť a podlamovať kolená "real concept". Herecky to je tiež jazda horskou dráhou a záverečné obetovanie...OK, znova odkazujem, že verím tomuto "kódexu", ale v tom jednom konkrétnom prípade to šlo imho urobiť inak. Vo výsledku je tak film rozkročený medzi dvoma svetmi - snahou napodobiť realitu a fantazíjnym hollywoodom. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4*, ale to bych asi bohužel trošku přecenil. Film je velmi skvěle a osobitě zvládnutý po řežijní stránce. Už trailer naznačoval, že se bude jednat o lehce herní pojetí zpracování a v samotném filmu jsou fisrt person pohledy, bez keců, víc jak skvěle zvládnuté a dávají Act of Valor dynamiku, svěží adrenalinově moderní look a hlavně osobitost. Co mi přijde hůře zvládnuté, je stavění dějové linky. Samotný námět je velmi good, ale to podaní není stopro. Chybí tomu větší spád, lepší návaznosti a přehlednost v ději a ke konci asi i napětí a vyhrocení situace. První akce je dle mě nejlepší a nejadrenalinovější část filmu, kde divák cítí průser a celý zátah je skvělý od snipera, přes přímí kontakt až po neskutečný fajt z lodi. Tohle mě velmi navnadilo, ale do konce dění už nic tak chytlavého není, i když je konec dost akční a stanou se tam jistá dramata. Je to škoda, mělo to na víc. Doufam, že se brzy dočkámě filmové verze CoD :) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Režijný debut bývalých kaskadérov Mikea McCoya a Scotta Waugha na poli celovečerných filmov. (m.a.t.o.)
  • 70% filmu bolo natočeného pomocou fotoaparátu Canon 5D Mark II. (xpantherx)
  • Krom US Navy Seals se ve filmu objeví i muži z jednotky US Navy SWCC, kteří často operují při speciálních misích souběžně s Navy Seals. Využívají k tomu obratné, rychlé a dobře vyzbrojené říční čluny, které fungují jako palebný podpůrný prostředek a zároveň jako transport. (Cocacolix)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama