Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (327)

verbal 

všechny recenze uživatele

Navy seals 21. století už není ta banda drilem vygumovaných, nabušených vepřových hlav, co bez seržanta není schopna vyslovit nic jiného než obligátní "Ua", aniž by se zakoktala! Je to bojůvka intelektuálních, hloubavých, zpapučovatělých fotrů, co v přestávkách mezi zachraňováním světa, ať už po tom touží nebo ne, hluboce filosofují a žijí svůj americký sen s domkem na předměstí, pěstěnou manželkou a kýčovitými blonďatými holčičkami, které v jednom kuse objímají víc, než celosvětový vítěz soutěže "Otec roku". Naštěstí tato "humanizace" zabere ve filmu tak deset minut a zbytek je nabušená, výborně natočená slaboduchá akce, až má jeden nutkání podlehnout Volání dutých, poslat do Pentagonu sívíčko a stát se řemeslným vrahem. Jsem jen docela zvědav, co se stane, až ti tenoristi přestanou být úplní kokoti, zjistí, že ty špionážní satelity nejsou jen orwellovská propaganda a skončí s tím jachtařením v mezinárodních vodách. To asi budou muset nastoupit ty staré, dobré, vymaštěné ovarové krky se všemi těmi syndromy a pěkně postaru začít střílet civilisty a týrat zajatce. Ač se jedná o sprosté náborové video, mentál mého formátu se docela bavil. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nechápu, k čemu přesně je dobré mít ve filmu opravdové mariňáky, když absolutně neumí hrát a celý snímek vám svým mizerným výkonem a odříkáváním ještě mizernějších replik zkazí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem filmu Act of Valor dal čtyři hvězdy, ale pak jsem si uvědomil, že já vlastně po dvou dnech už nevím, jaký smysl mělo mít v takovém filmu příběh. Akční scény byly dobré, natočené jinak, než na co je člověk zvyklý a ocení to především hráči počítačových her, protože často kamera byla z pohledu vojáka a nutno dodat, že film se kupodivu příliš neklepal. Úmyslně určitě ne. A to jsem musel ocenit. Nicméně přes originální a zajímavou akci a fakt, že takové akce se v americké armádě skutečně udály, vlastně film nic jiného nabídnout nemůže. Dobře natočená práce pořád není dobrá práce a toto je zdárný příklad. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $70,012,847Tržby Celosvetovo $82,485,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $30,081,508 //počet predaných kusov 1,354,842Tržby za predaj DVD v USA $24,084,544 //počet predaných kusov 1,417,961║ Príbeh dobre zostavený má to čím zaujať, je to pestré, lebo prejdeme všelijakými bojovými nasadeniami, či už letecký výsadok, prechod džungľou, brodenie, bojové a záchranné helikoptéry, vyloďovacie a bojové člny, prechod na ponorku, taktiež príprava na lietadlovej lodi,... armáda sa ako výpomoc dosť do toho oprela, akcia dobrá ale miestami to dosť zbytočne kazí strih či taký nešťastný neprehlaď, sentimentu v medziach, skoro dokonalá reklama na armádu. /60%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Odhliadnem od ideoveho podhubia a budem jednoducho brať ako fakt, že tak ako zástupcovia "džihádu" veria tomu, čo "robia", tak aj príslušníci Navy Seals sa riadia svojím kódexom. Takže od konštatovania "prvoplánovej verbovačky do svojich radov" sa prenesme k tomu, čím tento film vzbudzoval pozornosť pred uvedením - deklarovaním snahy, priblížiť čo možno najreálnejsšie priebeh operácii jednotiek Navy Seals. Akcie nie je málo a priznávam, že má svoje silné momenty, dynamiku a občas ten feeling "niekto sa tu snaží ukázať veci reálnejšie". Záberovanie viacerými spôsobmi (od klasického, cez ručné shaky až po herné POV) pomáhajú budovať náladovosť . Ovšem keď nastúpia spomaľovačky, oranžové filtre, prelety pred veľkým, zapadajúcim slnkom a la Miško Bay tak sa dostávame na pôdu hollywood podania a začína to dosť rušiť a podlamovať kolená "real concept". Herecky to je tiež jazda horskou dráhou a záverečné obetovanie...OK, znova odkazujem, že verím tomuto "kódexu", ale v tom jednom konkrétnom prípade to šlo imho urobiť inak. Vo výsledku je tak film rozkročený medzi dvoma svetmi - snahou napodobiť realitu a fantazíjnym hollywoodom. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENTO FILM JE NATOČEN PODLE SKUTEČNÝCH ODVÁŽNÝCH ČINNŮ“..... /// Tým. Manželé a otcové. Poslední noc doma.... patosáckej úvod a solidní teroristický uvedení do reality....záchranná akce slečny Moralles může začít. Přehlídka vybavení speciálních jednotek (holkám učaruje parádní klobouk, kterej drží i pod vodou...) a zábavná ukázka utrácení prachů daňovejch (zůstaň v klidu - Americkejch) poplatníků. Jo, akce je víc než dobrá a má (i díky zajímavýmu střihu) solidní tempo. Vlastně všechny cca 3 akce šíří radost a spokojenost. Jen ty dialogy ... (...jedna větvička se zlomí, ale svazek zůstane pevný...). Celkově, ale tahle snaha o jakousi autenticitu a vzdání pocty mužům a ženám, kteří se obětovali za svou vlast nevyznívá vůbec špatně. Ke spokojenosti chybí jen víc piva v (mojí) ledničce (za což tvůrci (asi) nemůžou) a víc (mých) emocí (za což tvůrci (určitě) můžou). Schází mě ten pocit, že su tam snima, že umřeli i za mě, že.... prostě třeba....že bych chtěl bejt členem SPECNAZ. 3* nebo 4*? Von ten příběh prostě nepsal žádnej ,,Ajnštajn“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád lidi, co plněj truhly těly. 2.) Jsem módní návrhář a chcu vidět tu novou vestu (která není určená vobyčejnejm iráckejm křupanům). 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Relativity // Počet premietajúcich kín v USA: 3,053 // Otvárací Víkend USA: $24,476,632 // Ako tak čítam koment za komentom, nevidím nič iné, než len jak slabý a nudný tento akčný snímok je. Neviem čo pozerali ostatní, ale ja som pozeral výborne zrežírované akčné operácia amerických mariňákov bojujúcich za dobro veci. Je pravda, že tempo filmu po úžasnom začiatku jemne opadne, ale to nieje dôvod aby som svoje hodnotenie menil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vyčerpávající FILM! Místy mi to vážně připomínalo Počítačové Válečné Hry! Medal of Honor, Call of Duty, ten Pohled vojáka, určitě to mělo svoje kouzlo, a bylo to originální! První půlka Skvělá! Ve druhé jsem se začínal ztrácet a akce mě z ničeho nic dokonce začla nudit, což je škoda, Potencial to mělo Vysoký! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Act of Valor není film, respektive já jsem na něj jako na film nekoukala, ale tak trochu jiný pohled do životů mariňáků. S každou misí jim jde o život a nikdy neví, kdy je zrovna jejich poslední minuta. Úzkost jsem měla s nimi při každým na kouknutí do místnosti, při každé vystřelené kulce směrem k nim. Teď vyndám srdce z krku a pokusím se srazit zrychlenej tep a budu ráda, že až zítra vstanu do práce, sednu si na tu svou nudnou židli, udělám kafe a poděkuji bohu, že sedím v kanclu a nikde nevystavuju svůj život pro vlast, která stojí za hovno! A takhle nějak jsem si představovala záběry v Doomovi ;) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Act Of Valor prišiel do kín v správnom čase. Oblúbenosť vojenských hier z modernej doby je enormná a série Call Of Duty, Battlefield a Medal Of Honor zarábajú neuveriteľné prachy (len za prvý deň predaja Call of Duty: Modern Warfare 3 sa zárobok vyšplhal na astronomických 775 milionov dolárov). Inšpirácia hrami je vo filme citeľná (viacnásobný pohľad z vlastných očí so zbraňou v ruke), ale poriadny heroický príbeh a udalosti sa vymyslieť do filmu nepodarilo. Všetko sa stavilo na kartu realistickej akcie, ale akčné scény obsahuje film iba tri a aj tie veľmi nenadchnú. Všetko medzitým je len slabá príbehová, verbovacia a patriotistická vata. Do pokračovania (ktoré určite príde) by som poprosil menej kecov a viac poriadnej akcie. P.S.: Stále sa čudujem, že ešte nikto nepreniesol hernú značku Call Of Duty: Modern Warfare aj do vysokorozpočtového filmu, to je jasný megahit. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jde hned poznat, že doba se změnila. Současnost si žádá nových charakterů, nových postupů a nových stylizací. Voják není jen statný mladík s hranatou čelistí nacpaný do slušivé uniformy. Na to už dnešní internetovou mládež nikdo neutáhne. Ani trapné záběry statickou kamerou odkudsi z bezpečí. Dneska to musí být starý fotr, který nabízí něco víc, než ztřeštěné klukoviny. Musí být životem protřelý, moudrý (skoro až katarzní), a hlavně pořád ještě tak fyzicky zdatný jako před dvaceti lety. Natočit se to musí tak, že si uhrin u toho během leštění představuje, že on je tím vojákem. Vlastně to připomíná počítačovou hru stylu First person. Pak je šance, že to zabere. Mně však takový nietzschovský idol zas tolik za svěšené kulky nevzal. Asi už stárnu. To abych se šel pomalu přihlásit na Quantanamo. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Popravdě, po těch mnohých nadšených reakcích od různých expertů jsem čekal něco trochu lepšího, a i když bylo asi od začátku jasný, že příběh nebude nijak extra, přece z toho šlo vydolovat víc.. No, ale co zklamalo podstatně víc, je to, že přes to, že příběh byl maximálně průměr, akce nebylo tolik, kolik mohlo být, a nebyla tak kvalitní, jak měla být. Rozhodně se mi líbilo, jak se tvůrci snažili zalíbit COD aspol komunitě těmi herními pohledy, ale na druhou stranu, mohlo být omezené zběsilé snímání vojáků zepředu, protože hlavně v té akci v džungli to pak v kombinaci ne s úplně klidným střihem trošku vadilo. Nicméně kdybych odhlednul od chyb v ne až tak originálním zpracování akce (což ale úplně nemůžu, po tom očekávání), máme tu stejně velmi fajn zpracování různých tvrdých operací jedné z nejlepších speciálních jednotek světa a pozorovat je v práci byla pro mně, jakožto fandu vojenské akce, fakticky dobrá věc. A to, že do té realističnosti zasunuli i západy slunce ala Bay určitě nevidím jako mínus, protože jedno se musí uznat - on vždycky věděl jak zobrazit armádu co nejvíc cool. Na druhou stranu, je to těžce patriotické, hodně verbovací a snaží se to mít nějaké hlubší myšlenky - ani jedno na mně nefunguje a to poslední, které samozřejmě využije všechny klišé, jaké jenom mohou být, včetně oběti, už neberu a tohle bych udělal určitě jinak. Jestli bude druhý díl, chci už regulérně zpracování ala COD. SUMA: Jelikož takovéto filmy nejsou moc vidět, mám rád speciální jednotky a dokonce i snesu nějaké ty hollywood hlouposti, u kterých ostatní zvrací, dám 4. Ale je tu vidět pěkný rozdíl např. od takového Generation kill.. přece jenom to asi, jak píše Adrian, je točeno zcela z pohledu Seals a oni jsou ti dobří hoši :)) Ne zcela nutně chyba, ale trošku méně patosu a více opravdového chování bych bral taky. V COD to ale nebylo no.. takže možná bude stačit jenom větší rozpočet a sakra obří perfektně nasnímáná akce a nějaký pořádný padouch. Tihle tady byli hodně zapomenutelní. PS: j, a co se týče hereckých výkonů - samozřejmě žádná sláva, někteří mně dokonce dost otravovali tou snahou něco hrát, ale pokud byli civilní, bylo to v pohodě. Přece jenom, jsou to Seals, tak at prostě jednají jako Seals PPS: technická stránka většinou dobrá, krev fajn (expendables my ass), výbuchy super (a podruhé) ale občas jakoby byla znát jakási televiznost, hlavně v konkrétnějších záběrech. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý akčný vojnovo ladený film. Má dosť dobrý príbeh o špeciálnej vojenskej jednotke Navy Seals, ktorá má za úlohu zastaviť na nepriateľskom území silnú hrozbu, teroristickú skupinu, ktorá plánuje v USA odpáliť viacero náloží. Spracovanie je ale na tom veľmi zle, určite som nečakal nejaký premyslený scenár, ten by sa k takejto klasickej zápletke ani nehodil, ale toto dopadlo snáď najhoršie, ako mohlo. Tento hlavný dej tu má len minimálny priestor a aj ten dostane hlavne až po hodine filmu, inak okrem neho a akcie tu je len miestami až neskutočne otravná vata preplnená až trápne pôsobiacimi scénami, ktoré sa snažia ukázať vojakov ako vzorných otcov a manželov, tento typ scén mi celkovo nevadí, ale tu je to až príliš hlúpo podané a pôsobí to nanajvýš neprirodzene. Ale najhoršie na celom filme sú aj tak tie rôzne propagandisticky pôsobiace monológy. Vždy sa mi vo filmoch páčil patriotizmus vojakov a a to aj tých amerických, ale tu to prešlo do nechutnej propagandy, z mnohých rečí som zhnusený. Takže čo sa týka celkového priebehu filmu, tak okrem akcie a pár scén k deji je to prinajlepšom slabší podpriemer a prinajhoršom katastrofa. Akcie tu nie je až tak moc a nie je úplne zlá, ale aj tak som sklamaný. Sú tu tri celkom dlhé akčné scény, ale nie sú ani zďaleka tak dobré, ako by som chcel a aj som očakával. Ešte spočiatku to vyzerá nádejne, prvá akcia sa začína výborne, tiché odstraňovanie hliadok presne tak, ako si to aj predstavujem, ale nasleduje už len hlúpo pôsobiaca prestrelka a obstojná naháňačka, druhá doplatila na to, že sa odohráva v noci, ale inak ako celok je celkom slušná, len chýbajú výnimočné momenty. Ale závečná akcia je už na tom dosť zle, vôbec ma nezaujala. Akcia sa tu snaží pôsobiť čo najrealistickejšie, k čomu napomáhajú aj rôzne zábery z pohľadu vojakov, čo poteší a spočiatku sa jej to aj darí, ale vždy sa to zvrtne v hlúpu veľkolepú akciu presne v Hollywoodskom štýle plnú spomaľovačiek, ktoré sa snažia pôsobiť cool, ale vôbec im to nejde. Akcie špeciálnych jednotiek si predstavujem predsa len inak, čo najviac stealth akcie, čoho je tu žalostne málo a určite nie automobilové naháňačky, nákladiaky, ktoré prerážajú zátarasy, vojaci, ktorí sa obetavo hodia na granáty a podobne. Ale oceňujem aspoň slušné nasadenie vojenskej techniky. Herecké obsadenie je na tom dosť zle, až na možno jednu výnimku sú to všetko nezaujímaví ľudia so slabými hereckými výkonmi. O réžii ani neviem, čo si mám myslieť, možno bolo zámerom, aby film pôsobil presne takto, ale osobne mám pocit, že im nevyšlo takmer nič, ako bolo pôvodne v pláne a ja s ich prácou teda určite spokojný nie som. Ale chválim technickú stránku, film vyzerá výrazne drahšie, ako v skutočnosti stál a aj celkovo má slušnú kameru, strih a vizuál celkovo. No toto som absolútne nečakal. Môj druhý najočakávanejší americký film tohto roku, mám rád vojenskú tématiku a od tohto som očakával prakticky až modlu fanúšikov tejto témy, ale to ani omylom. Keď si to zhrniem, tak na tomto filme sa mi skutočne páči iba prvá polovica prvej akcie, ktorá ako jediná pôsobí reálne, všetko, čo súvisí s vojenskými pomôckami, či už výzbroj, výstroj, vrtuľníky a všetko, čo k tomu patrí a aj ten vizuál a príbeh ako celok sú na tom dobre a preto tie dve hviezdy. Ale napríklad po ideologickej stránke je to čistý odpad. Ani by ma nenapadlo, že sa z takéhoto potenciálne kultového akčného filmu vyvinie takáto nechutná propagandistická fraška. No toto sklamanie budem ešte dlho rozdýchavať. 40% () (méně) (více)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Napůl dokument, napůl film, s řádnou dávkou patosu (dá se pochopit jakožto mariňácká agitka) a značně nevyrovnanou akcí. Když už se někdo snaží být 100 procent full time realita, pak tam asi těžko budou vrtulníky v západu slunce několikrát za film. Podívat se spíše ze zvědavosti, protože kromě jinak točené akce (nic převratného se však nekoná) film nemá v podstatě co nabídnout. Naopak, absencí kvalitních herců se člověk nemůže nepousmát nad stupiditou dialogů, resp. jejich prezentací hlavními (ne)herci. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Boží akce a tak trochu náborové video s nepříliš poutavým příběhem. Což je dost jedno, protože se pořád něco děje. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Béčko zabaleno do "realistického" hávu, který funguje tak 50:50. Kamera je vzhledem k použité technologii výtečná a akce je také parádní, ze zbytku ale bohužel krvácejí uši. A svěřit hlavní role mariňákům, který se neumějí správně zatvářit ani na jednu repliku, vážně nebyl dobrý nápad. Aspoň, že tý akce tam bylo celkem dost. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov military akcie povinnosť, pre nieko čo čaká komplexné filmové dielo sklamanie. Monžno nabudúce táto dvojica ponúkne aj strhujúci film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Snažím se to brát jako dokument a je to nuda; beru to jako akční film a nevěřím tomu. Když už nic, byli borci parádně sehraní. ()

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama