Reklama

Reklama

Dolpo: Ztracený ráj Nepálu

Obsahy(1)

Výprava postupovala z Jumly přes nebezpečné Kagmara La do oblasti bájného jezera Poksumdo. Odtud přes dvě pětitisícová sedla Baga La a Num La do pouštní tibetské oblasti Do Tarap. Podle Tarap Kholy do Tarakotu a Dunai – správního města Dolpa. Film s bohatým komentářem přibližuje tuto Bohem zapomenutou bájnou civilizaci, inpirující dnes náboženské myslitele, cestovatele i umělce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Slabost pro Nepál, Tibet, Himálaj a věci s nimi spojenými mám velkou, tenhle dokument však přináší spíše jen dost letmý ukazovací zážitek s nevzrušivým komentářem, kde se zvědavec nic moc nového nedozví. Dokumentární béčko, každopádně i za něj dík. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Dokument s bohatým komentářem přiblíží divákovi tuto zapomenutou bájnou civilizaci inspirující dnes náboženské myslitele, cestovatele i umělce. Filmový dokument expedice do Dolpa odlehlé a po většinu roku nedostupné tibetské enklávy v západním Nepálu, odtud přes dvě pětitisícová sedla Baga La a Num La do pouštní tibetské oblasti Do Tarap. Závěr = Kvalitní dokument o Nepálské kultuře **** ()

Reklama

Reklama