Reklama

Reklama

Expedice Grand Canyon

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 27 min

Obsahy(1)

Dokument z ojedinělého sjezdu řeky Colorado v celé délce Velkého kaňonu. Obrazově úchvatná scenerie kaňonu je podpořená zasvěceným výkladem o geologickém „kalendáři zeměkoule“ i o vývoji v jednotlivých geologických obdobích. Sportovně náročný sjezd řeky s množstvím obtížných peřejí je doplněn i pestrou historií indiánských obyvatel přilehlých rezervací s jejich neradostným osudem. Film popisuje i faunu a floru kaňonu a podává přehled o objevení a prvním splutí tohoto nádherného divu světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Na naše malé zchudlé české poměry velmi slušný dokument o jedné z nejzajímavější části USA. Musím poznamenat, že nejenom kamerou, ale i mluveným slovem se Martinu Kratochvílovi podařil excelentní kousek. Díky studio Budíkov. Vaše dokumenty se mi líbí. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Krásná scenérie Ameriky, to se musí uznat. Ale čekat na sjetí divoké řeky Colorado ve známém Grand Canyonu na listině deset let či nechat losovat? 50% ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Jak se zde píše, na naše poměry hezký dokument, ale jako starému vodákovi se nad výletem nafukovacím autobusem poháněným spalovacím motorem a řízeným dvěma „Karly“,plnou penzí, chce brečet. Pravda pro amíky je to bombastický zážitek, ostatně jsou vydření i když vidí, jak se někdo ohání třeba kladivem... Škodolibě jsem se šklebil, když bylo vidět, že někteří účastníci zájezdu to nudou zalomili a, ač si zaplatili, spinkali jako mimina romantika neromantika. Včil si uvědomuji, nemluví ze mne závist, že se tam nejspíš nepodívám? ()

710.cz odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů "Martin Kratochvíl na výletě". Tentokrát několik středněvěkkých reprezentantů střední a vyšší třídy dojedou klimatizovaným autobusem k vodě, kterou sjedou na plavidle, které má snad v podpalubí i záchody a jídelnu. Aby to vypadalo nebezpečně, vypne kameraman stabilizátor kamery. Nudná podívaná se utopí sama, hlavičku pod vodičkou ještě přidrží neuvěřitelně hnusná doprovodná hudba. ()

Reklama

Reklama