Reklama

Reklama

Preferisco il paradiso

(TV film)
  • Slovensko Svätý Filip Neri

Obsahy(1)

XVI.storočie v Ríme: obdobie prepychu, ale aj veľkých konfliktov. V snahe pomáhať trpiacim deťom sa kňaz Philip Neri rozhodne zostúpiť z kazateľnice a ísť medzi ľudí: do ulíc. Tu sa snaží oslivť stovky opustených detí, ktoré prežívajú v tých najtemnejších kútoch Ríma. S veľkým odhodlaním a vierou v dobro zhromaždí okolo seba veľkú skupinu detí, s ktorými tancuje, hrá sa a spieva. Učí ich viere a nádeji. Lenže cirkevná hierarchia sa na jeho počínanie díva s nepochopením - považujú ho za anarchistu. Napokon však viera a odhodlanie Philipa Neriho dojmú samotného pápeža, ktorý ho požehná a udelí mu titul kardinála. Lenže Philip to odmietne a povie: Dám prednosť raju. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

NEHODNOTÍM OSOBU FILIPA, protože ho neznám. HODNOTÍM POUZE FILMOVÉ ZPRACOVÁNÍ. Musím říct, že se mi (první polovina) poměrně líbilo. Člověk, který se vice než na organizaci a regule zaměřil na Boha a své bližní - na ty nejpotřebnější. A přestože - jak už to tak bývá - mu mnozí házeli klacky pod nohy, on ve své práci setrval. K filmu musím podotknout, že první díl byl silný, druhý už o dost slabší a takový už trochu beze smyslu. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Veľmi pozitívne a optimistické spracovanie života jedného svätca. Prvý diel hovorí o jeho príchode do Ríma a postupnom založení jeho komunity zameranej na starostlivosť o pútnikov a výchovu detí bez rodičov v snahe zachrániť ich od škodlivých vplyvov, ktoré život na ulici prináša. Druhý diel hovorí o snahe zachrániť túto komunitu pred vplyvom konzervatívnych cirkevných predstaviteľov požadujúcich jej rozpustenie. Herci sú výborní, hudba ujde, kostýmy, kulisy a atmosféra doby sú spracované kvalitne. Dej je rozsiahly, striedavo veselý (predsa len ten Filip Neri sa snažil viesť ľudí k smiechu a šťastiu) aj vážnejší (vzhľadom na špinu a krutosť tej doby), je tu viacero pekných myšlienok na zamyslenie. Najväčšou slabinou je ale prehnaná naivita niektorých scén (zázraky) a častí príbehu, ktoré sú síce pekné, ale nereálne a ich naivita je až na pousmiatie... Ale aj napriek slabinám je to celkom príjemný duchovný film s niekoľkými myšlienkami na zamyslenie (a niekoľkými odkazmi na starší film o Filipovi Nerim - Buďte dobrí, ak môžete, z roku 1983). ()

1Evica1 

všechny recenze uživatele

Pekný a dojímavý film o tom ako sa máme správať jeden k druhému. ,,Na to aby sme sa rešpektovali nieje potrebná prísna regula.Ja som si vybral svoju cestu. Dobročinnosť.´´ ()

Reklama

Reklama