Reklama

Reklama

Země, rok 2044. Sluneční erupce vyhubily téměř celé lidstvo a povrch zamořily radiací. Svět prodělává politickou a ekonomickou krizi a roboti jsou součástí našeho každodenního života. Jsou jištěni dvěma základními zákony. Jacq Vaucan je obyčejným pojišťovacím agentem robotické společnosti, kterému je svěřen na první pohled rutinní případ robota, který se stal obětí manipulace. Během vyšetřování však začíná docházet k závěru, že se někteří roboti dokážou vyvíjet mimo svoje naprogramování. Tento objev může mít vážné důsledky pro budoucnost celého lidstva, jenomže Jacqův zaměstnavatel to nenechá jen tak. Před Jacqem tak stojí volba - postavit se na stranu vlastního druhu, nebo dát přednost robotickým bytostem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (279)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaná směska dvou- a čtyřhvězdičkových momentů. "Automata" rozhodně zaujme atmosférou a nebanálními nápady, celkově chválím zajímavou koláž sci-fi a retro prvků (technika a média a lá 80s, zbraně a kabáty a lá filmy noir). V tomto ohledu trochu připomíná Gattacu. Hudba i kamera je taky na jedničku, ke dnu to ale táhnou vesměs průměrné herecké výkony a hlavně scénář, který jakž takž obstojí jako celek, ale selhává v detailech. Není to skvělý film, ale možná se k němu vrátím. Nechápete? Já taky ne. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Banderas se mi poslední dobou velice zamlouvá, ať už v Ex 3ce, či Mačetě 2ce. Tam měl opravdu úžasně napsané miniroličky postaviček. U Automaty dostává prakticky celý prostor jen a jen pro sebe a myslím si, že ho nedokázal až tolik využít. Ostatně stejně jako pan Ibáñez, který svůj slibně napsaný scénář neprodal na plátno ani v nadprůměru. Takže nápad byl slušný, provedení slabé - průměrné. 50% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO TĚ ZMĚNIL? KDO TI ZMĚNIL ZÁKONY?"... /// Po válečný (španělský) kriminálce, tu máme (španělský) kriminální sci-fíčko. Co vám budu povídat – moc krásní robotci, jen promluvit! (ty vole, dyť mluvěj…) A ta futurologie! Navíc parádní Banderas – takovej jinej, vošuntělej… Příběh vo tom, jak kvantovej mozek překonal snahu lidí udržet ho v rozměrech lidský mysli, je postavenej na solidní trikový stránce, takže to rozhodně není levná sračka. A jediný co mu chybí k vyšší metě, je zajímavější, hlubší, extrémnější či snad honosnější myšlenka. To, že lidi jsou násilný opice vím. Nejvíc to vodsere závěr, kterej je stejně jako celej film dobře koukatelnej, ale takovej jednoduchej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Byl jsem vytvořen. 2.) Dlouho jsem nepotkal inteligentního robota. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Kdyby to zůstalo u první půlky ve městě, byla bych asi spokojenější. Temná, deštivá atmosféra, cynický vyšetřovatel...hned jsem si vzpomněla na Blade Runnera, navíc parádní vizuál ( vůbec, celé to bylo natočené moc dobře). Jakmile se to ale přesunulo do pouště, zvrtlo se to na takovou dramatičtější variaci Číslo 5 žije, šmrncnutou Asimovem a "vylepšenou" akčními scénami. Z filmu je na sto honů cítit ambice o vytvoření kultovního, myšlenkově obohacujícího scifi díla, ale na to je příliš povrchní a venkoncem nepřináší nic nového, zápletka s roboty je naopak už dost profláklá a snaha o symboliku (např, plačící dítě apod.) tak průhledná, že to hned uhodilo do očí i takovému zabedněnci, jako jsem já. Co naopak příjemně překvapilo, byla změněná vizáž a s ní i tak trochu odlišný herecký výkon Antonia Banderase, než na jaký jsem byla zvyklá. Co se týká Melanie Grifin, ta tam měla jen malý štěk, za což jsem osobně ráda, protože dívat se déle na její, plastickými operacemi znehybněný, obličej bych asi déle nezvládla. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměla ráda remaky, ale tímto u mě stouply v ceně, protože si nikdy nehrály na objevný originál. Vykrást, co se dá a tvářit se u toho nadmíru důstojně, to již chce notnou dávku drzosti, umělecké impotence a naprosté pohrdání divákem. Tenhle film patří na smetiště a zahrabat hodně hluboko. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Snímek se natáčel v Bulharsku, především ve filmových studiích New Boyana Film Studios v Sofii. (Yardak)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama