Reklama

Reklama

Mé letiště, můj hrad

  • Česko Zámek (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

FilmSTRACH představuje v ročním časosběru činnost bezpečnostních složek milánského mezinárodního letiště. Na pozadí pohybu lidí a zboží vyslýchají imigrační úředníci uprchlíky a celníci podezřelé z pašování drog, zavádějí se nová kontrolní opatření a výjevy odehrávající se v uzavřeném prostoru skládají mikrokosmos jevů současné západní společnosti, umanuté svojí bezpečností. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (10)

Paity 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jak moc si dovolili italští celníci a stejně tak je úsměvné, jak tam dávali jen ty podařené případy, kdy někoho odhalili. Docela bych rád viděl, co říkali na to, když někoho odvlekli někam stranou neprávem a prohrabali se mu nejen v kufru. ()

rhobos 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument, jen tu bábu na WC bych úplně vypustil .. zbytečné prodloužení celkem ne až tak krátkého dokumentu .. :) ale musím se přiznat .. To co si dovolili ti celníci mě celkem až zarazilo .. to jejich "tohle není porušení soukromí" si můžou strčit třeba za klobouk.. Já bych se nenechal :) A co teprve ti co jsou "odvedeni" neprávem a všemožně je prohledají a ten nátlak.. způsobí jim nějakou "psychickou újmu" a pak jim řeknou že je vše v pořádku.. ()

guri 

všechny recenze uživatele

Vlastny svet milanskeho letiska a jeho pribehy ci vyjavy. Niektore velmi dobre, ine, naopak, velmi slabe a nudne (IFF BA 2011). ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Dost mě zaráží, co všechno se může, pokud se to opravdu může, při letištních kontrolách kontrolovat. Takové čtení SMS zpráv mi už přijde přehnané nabourání do soukromí. Nehledě na to, že v nich většinou nic nenajdou, protože pašeráci a každý jiný "nežádoucí" cestující by všechny tyto věci předem vymazal. Navíc ne každý mluví a píše anglicky. Kvůli mizivému počtu určitých lidí se buzerují ti slušní. Paní na letištních toaletách je taková kuriozita, ale v tomhle dokumentu hrozně zdlouhavá. Celé by se to dalo zkrátit i o 20 minut, ne-li více. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Tak jak se to jmenuje: Hrad, Zámek, Strach, Mé letiště - můj hrad.... se dohodněte, vy měniči originálních názvů :-))) ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

dokument nemá nějakou hlavní linku, ale ukazuje střípky, co všechno se v areálu letiště a jeho okolí může dít. Spíše abstraktní pojetí. Překvapily mě praktiky celníků při prohlídkách lidí z třetích zemí, taky to, že s kraby zacházejí hůř, než pašeráci a paní, dělající si kuře na letištním záchodků a po večeři si barvící a natáčející své kadeře byla prostě úžasná, ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Pane jo, tak některé příběhy, to byla docela síla. Nedovedu si představit, že bych si na letiště přivezla elektrický vařič, dva pořádné nože!!, slaninu, cibuli, kuřecí maso a začala si tam vařit jídlo na toaletách. Ne, že bych to provozovatelům občerstvení na letišti v Ruzyni nepřála, trocha konkurence neuškodí, ale paní v dokumentu si z těch toalet udělala takový malý vlastní domeček. A pak si ještě jako bonus obarvila vlasy, natočila a vyfoukala pod tím fukarem, kam normálně člověk strká ruce... Také příběhy nejrůznějších "běženců" byly zajímavé. ()

pop.z.pop 

všechny recenze uživatele

Mám rád tímto způsobem natočené dokumenty. Statická kamera, mám dokonce dojem, že je i prostě daná na stativu, zaplá a za ní nestojí nikdo. Lidi pak v záběrech nehrají, chovají se přirozeně. Divák není rušen ani nějakým komentářem od tvůrců, dělá si čistě svůj názor na věc podle toho co vidí. No některé záběry bych trošku zkrátil a udělal z toho hodinovou záležitost. ()

Reklama

Reklama