Reklama

Reklama

Dar hodné čarodějky

(TV film)
  • Kanada The Good Witch's Gift (více)

Obsahy(1)

Propuštěný zločinec, ztracený snubní prsten a problémy se svatbou, která by mohla být dokonalým vánočním dárkem. Cassie Nightingale se usadila v městečku Middleton, kde ji mají všichni rádi. Kromě toho, že vede malý, ale úspěšný obchůdek s dárkovými předměty, je nesmírně milá a má neobvyklý dar. Dokáže odhadnout co lidé potřebují a nabídnout jim pomoc. Ze všech nejraději ji má místní policejní náčelník Jake Russell, vdovec, který sám vychovává syna Brandona a dceru Lori. Ten se dlouho nedokázal vzpamatovat ze smrti manželky, ale nakonec se znovu zamiloval a letos tak dlouho a marně hledal vhodný vánoční dárek, až se nakonec rozhodne, k radosti celé rodiny, s Cassie konečně oženit. Aby to byl správný vánoční dárek, musí to stihnout do vánoc, jenže do těch už chybí pouhé dva týdny. Začínají horečné přípravy, do nichž se zapojí celá rodina i přátelé, jenže věci se ne vždy daří tak, jak by si člověk přál. Svatební dort sežere pes, oddávajícímu se porouchá auto a svatební povolení se ukáže prošlé. Navíc Jake zahlédne na ulici tvář, která znamená další problémy. Patří totiž Leonu Deeksovi, který posledních deset let strávil za mřížemi za bankovní loupež a navíc byl Jake tím, kdo ho zatýkal. Před pár dny byl propuštěn a Jake se bojí, že se bude chtít pomstít. Navíc se tehdy uloupené peníze nenašly a Jake tuší, že o ty jde Leonovi, kromě pomsty, především, i když on tvrdí, že chce jen být s manželkou a dospívající dcerou Jodi. Už tak složitá situace se ještě zkomplikuje, když se ztratí snubní prsten, který měla hlídat Lori. Ta se totiž domnívá, že prsten sebrala Brandonova nová přítelkyně Jodi, což vede k ostrému sporu mezi sourozenci. A pak se Leon pod rouškou noci vkrade do Cassiina obchůdku. Odnese si však něco zcela jiného, než pro co si přišel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

freddy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že předchozí dva filmy o hodné čarodějce neznám a nebýt toho, že toto pokračování je filmem vánočním, tak bych si asi nechal ujít i tento film. Ale protože vánoční filmy mám rád a snažím se na ně specializovat, tak jsem si samozřejmě nemohl "Dar hodné čarodějky" nechat ujít. A musím říci, že i když neznám původní film, tak jsem se v tomto příběhu orientoval a užíval jsem si nejen film samotný, ale i tu vánoční atmosféru, která zde byla opravdu úžasná. Samotná Catherine Bell v hlavní roli je okouzlující, příjemná a sympatická a dříve nebo později divák pochopí, že v tomto filmu nic není náhoda a každá postava je v určitý čas a na určitém místě právě z nějakého konkrétního důvodu, který tuto postavu posune k lepší náladě a zažene jí chmury a smutek. A samozřejmě, že ve všem má prsty hlavní hrdinka, která ví, jak a co zařídit tak, aby byl každý člověk v jejím okolí šťastný a spokojený a aby vše dopadlo dobře. Myšlenka filmu se mi velmi zamlouvala a líbila se mi, navíc díky té vánoční atmosféře jsem si celý film užil ještě o něco více. Tahle záležitost rozhodně stojí za vidění a obzvláště v době Vánoc dokáže zaujmout. Uděluji lepší tři hvězdičky. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Dar hodné čarodějky jsem musel povinně shlédnout doma v rámci jednoho z romantických večerů a pro klid v rodině, ale rozhodně toho nelituji. Připsal jsem si tak na své filmové konto další kanadský počin, aniž bych těch 83 minut považoval za ztracený čas. Jelikož jsem od dalšího dílu o čarodějnici - nečarodějnici Cassandry nic nečekal, byl jsem s jednoduchým dějem spokojen a film tak dokonale splnil svůj účel, kterým bylo odpočinout si od všedních starostí. Vše začalo návratem propuštěného zloděje Leona Deekse do městečka Middleton, který posledních deset let strávil za mřížemi za bankovní loupež a jehož dopadl policejní šéf Jak Russell v podání Chrise Pottera. Ten s ním pak měl celý film starosti, protože tušil, že se vrátil pro peníze, které se nikdy nenašly a nikoli za svou manželkou a dcerou Jodi. Druhá jmenovaná začala chodit se synem policejního šéfa Brandonem, který v tomto díle nehrál zrovna důležitou úlohu. Stejně tak bych to viděl s jeho sestrou Lori, která ovšem alespoň ztratila snubní prsten, jenž měla hlídat. Klenot jí svěřila již zmíněná Cassandra, kterou si zahrála svůdná Catherine Bell a myslím že kdyby se ve filmech o čarodějce neobjevila právě ona, celé to dílo by mělo podprůměrnou úroveň. Nová obyvatelka malého městečka si na hlavní ulici otevřela čarodějnický obchůdek Zvon, Kniha a Svíce, v němž prodávala netradiční zboží a také dávala lidem rady, jak vyzrát na vlastní problémy. na rozdíl od prvního dílu se již těšila obliby u většiny obyvatel městečka, i když ji pořád nemusela obtloustlá manželka starosty ztvárněná Catherine Disher. Přesto se i ona zapojila do příprav svatby Cassandry a Jakea, což bylo vlastně ústředním tématem celého snímku z roku 2010. Vše se odehrávalo poslední týden před vánocemi a tak filmem procházela příjemná sváteční atmosféra, nicméně problémy dělal onen zloděj Deeks, ztracený prsten a také příprava samotné svatby neprobíhala zrovna ideálně a dokonce se zdálo, že kvůli administrativním problémům ani neproběhne. Bylo mi jasné, že vše nakonec dobře dopadne a také že se určitě Cassandra dá díky svatbě úředně s rodinou Russellových dohromady, ale takto čitelný děj mi vůbec nevadil. Dokonce mne bavilo, jak zajímavě vždy dokázala lidem poradit, protože to nemělo moc s čarováním až tolik společného. Pravda, zrovna ten závěr byl tak šíleně přeslazený, že jsem tu dávku cukru málem nepřekousal a uvažoval jsem o sebrání jedné cípaté, ale vzhledem k tomu, že o vánocích lidé mají dělat dobré skutky, nakonec jsem si to rozmyslel. Ale stejně mne ještě jedna otázka trápila, když se na naší TV obrazovce objevily závěrečné titulky - uměla Cassandra čarovat nebo ne ? Snad odpověď dostanu v dalších filmech, v kterých se ona tajemná osůbka objevila. Suma sumárum, Dar hodné čarodějky si u mne vykouzlil tři darované hvězdičky ***. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ide o voľné pokračovanie filmu Hodná čarodějka. A ten kto ho nevidel je tak trošku ochudobnený o celkové čaro tohoto pokračovania, ktoré so sebou prináša nielen milú a pohodovú atmosféru, ale i mnohé ponaučenia zo života...a nič na tom nemení fakt, že je to zabalené do s idealizovanej "rozprávky". Pre mňa pekný vianočný televízny film, pri ktorom strávi rodina dáku tú chvíľku. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I třetí pokračování příběhu okouzlující Cassie si udrželo onu zvláštní magickou atmosféru poklidu, pohody a optimismu. Cassie opět se svým neodolatelným úsměvem nenápadně zasahuje do života lidí kolem sebe, napravuje jejich nedorozumění, pomáhá jim řešit potíže, plní jejich touhy, i ty podvědomé, a ještě si svým přístupem k životu dokáže získat srdce diváka, alespoň v mém případě. Je to možná televizní, možná je tu plno klišé, možná je to přeslazené, ale zůstává to vkusné, má to sympatické obsazení, zvláštní kouzlo, kterému není těžké podlehnout a vyzařuje silně pozitivní energii, což je, když se nad tím zamnyslím, u současné filmové produkce velmi řídký jev. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Další z těch slaďáren, které asi k Vánocům patří. Ovšem můj šálek čaje to není a ani Catherine Bell to nezachrání. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Ačkoli se film odehrává ve fiktivním městě Middletown a byl natáčen v Hamiltonu ve státě Ontario, policejní šéf má v kanceláři velkou nástěnou mapu chicagského předměstí, konkrétně Tinley Parku a Orland Parku. (mi-ib)

Reklama

Reklama