Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (346)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Už se nemůžu dočkat, až s ní budu u psacího stroje a budeme spolu psát......... Calvin (Paul Dano) je spisovatel, ale zatím mu moc psaní nejde. Jednoho dne ho políbí múza. Respektive Ruby. Začne ho inspirovat (viz citát na začátku). Jenže není to tak jak to vypadá. Ruby je dívka s Calvinova snu, ale kde se tady bere? CITÁT - Není skutečná, není skutečná!!!!!!....... Jenže Ruby je skutečná, každý ji vidí. Calvin si jí prostě napsal. Film je taková zajímavá oddychovka, která má však své temné stránky. Netušíte sice, jak to dopadne, ale......... CITÁT - Ve vztahu musí být prostor.......... No a jak si jí Kelvin napsal, takovou jí má. A Ruby prostě je.....napsaná. Příjemný a milý snímek, který se pomalu stává hororem. CITÁT - Ruby se svléká a zpívá........... Scéna s psacím strojem okolo 80 minuty je hodně mrazivá, ale škoda, že je hodně nevyužitá. (nebo je to dobře?) Zoe Kazan si nejen zahrála Ruby, měla produkci a také scénář k filmu. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Kuba se me pred dvema tydny ptal, kdo reziroval Little Miss Sunshine a ja odpovedel: nikdo. Dnes bych mohl rict: ty dva, co rezirovali Ruby Sparks. Trailer se myslim snazi k LMS odkazovat, ale Ruby je jiny druh filmu. Je to, priznejme se bez muceni, takova hipserska vztahovka, ale jeste nez se vam protoci oci, musim rict, ze to je skvele napsana vztahovka (se) zrzkou modrokou. Obcas az hrozive presna (metapohadka a o moznosti uskutecneni toho, o co nam casto ve vztahu jde - totalni kontrolu). ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Príjemná vzťahovka klasického strihu so stále prekvapivo originálnym námetom a celkom fajn hercami, ktorá však nedosahuje vyššej kvalitatívnej úrovne kvôli absencii čohokoľvek hlbšieho. Motív tvorca a jeho výtvor tu už síce bol, no stále to nie je prevarená téma a dá sa z nej čerpať, lenže Ruby Sparks len kĺže po povrchu, hádže sem tam nejaký vtip a dramatickejšia časť prichádza až v posledných 20 minútach filmu - keby toto bolo roztrúsené v celom filme, jednoznačne by mu to pomohlo. Paul Dano sa ukazuje ako nádejný talent, čo ostatne potvrdil už v tohtoročnom Zmiznutí s Hughom Jackmanom. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako zaznie v závere na vlastnú adresu - trochu príliš ambiciózne. Avšak za to uvedomenie si vlastných limitov, že reflexii nechýba ani sebareflexia, plus tá mrazivá tretia štvrtina... no dobre nie za plný počet. A Paul Dano rastie do Herca! Vlastne ním už asi aj je. Dá ešte pár takých rolí, a budem si musieť prerobiť topku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Díky ústřednímu duu (pře)milé a sympaticky nevlezlé, ale vzhledem k námětu "pozor co si přeješ, mohlo by se ti to vyplnit" v indie romantickém provedení je až překvapivé, jak moc je to ve výsledku předvídatelné a nehravé. A že to samé hravě i nápaditě zpracovat lze, dokázal již svého času Richard Matheson v The Twilight Zone s epizodou A World of His Own. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu bol názov He Loves Me. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama