Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (118)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Haleluja !!! Konečně střízlivá (ne pseudo) pohádka pro celou rodinu. Rusáci jsou prostě někde jinde, než amíci. Máme k nim mentalitou blíž a na těch pohádkách je to kurevsky vidět. Agresivní arogantní amíci toto nikdy nevytvoří, na to nemají mozek. Hamburgerem a Coca-colou vyžraný George potřebuje násilí, sex a vulgarismy, což mu Pixar a Disney předhazuje jak na běžícím páse. Máša a medvěd je milá, krásná, vtipná a poučná série příběhů, které malé dítě pro svůj vývoj POTŘEBUJE vidět! A dospělí se baví také. Je mi neskutečně dobře u srdíčka, když vidím, že nejsem sám, kdo si to myslí. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S03: Z pohádek pro nejmenší je to třeba oproti těm čtyřem barevným žvatlajícím kreténům rozhodně krok kupředu, jelikož to má jednu takovou fajnovou věc, které se říká scénář. Vzhledem k tomu, co se však na obrazovce děje (Máša je alespoň ze začátku opravdu strašná svině a já být ten medvěd, tak bych jí už někde v průběhu první řady utrhnul hlavu), to však není příliš edukativní záležitostí pro někoho, kdo se teprve učí, jak se správně chovat. Nechci znít jako upjatej mravokrárce, ale v tomhle ohledu existují vhodnější (a lepší) pohádky. 5/10 ()

Reklama

Joski 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážne rozprávky o malom nezbednom dievčatku Máši a dobrosrdečne trpezlivom cirkusovom medveďovi Míšovi. Príbehy sa odohrávajú v lese a v dome medveďa. Každá časť prináša nové a veľmi vtipné situácie zo života hlavných postáv a zvierat v okolí. Hyperaktívna a energická Máša väčšinou vyrobí nemilé prekvapenia a všetko musí vždy či chce alebo nie, zachraňovať medveď Míša. Animácia je okrem úvodných titulkov vypracovaná do najmenších detailov v 3D modelácii. Veľké plus sú vydarené gagy a povahová charakteristika postáv. Pre deti sú v niektorých častiach doplnené piesne pre Mášu, ktorá je v tomto seriáli jediná hovoriaca postava. Seriál možno hodnotiť po výtvarnej i dejovej stránke ako veľmi vydarený a vrelo odporučiť celej rodine:-) 90% ()

Misulka93 

všechny recenze uživatele

Nebýt mého 3,5 letého skoro švagra (ano, čtete správně :D ), asi bych o téhle pohádce neměla ani ánung :))) Nicméně jde o velmi dějově i animovaně propracovanou pohádku, která bezpochyb upoutá menší i větší diváky :) například já na díly, které jsem ještě neviděla, zůstávám koncentrovaně koukat a nekomunikuju s okolím (a to už jsem dobám, kdy jsem sledovala každou sobotu ráno pohádky, již dááááávno odrostla :) ) podotýkám, že se na ně s již zmíněným díváme v ruštině, takže je to tak skvěle udělané, že nemusíte jazyku vůůůbec rozumět :) 5* tramtadááá zasloužených :) ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pri tejto rozprávke si spomínam na staré časy za éry Cartoon Network kedy som takmer každú rozprávku s úžasom pozerala a smiala som sa aj keď som všetkému nerozumela. Masha i Medved je podobný prípad, občas nerozumiem čo Masha povedala, ale už len za ten jej úžasný dabing a smiech a celkovo za tie scénky, ktoré sa tam dejú sa musím minimálne uchechtnúť. Zbožňujem rozprávkové seriály a Masha i Medved nie je výnimkou, seriá ma peknú animáciu a navyše ruština sa mi veľmi dobre počúva. Občas sa zasmeje na samotnej ruskej vete, pretože občas to vyznie dosť vtipne. Najlepšie na tom je, že seriál mi odporučil ocino, čo by som na neho nikdy nepovedala, pretože on rozprávky moc nepozeráva ale evidentne v každom z nás sa ukrýva malé dieťa. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • Seriál začala dabovat poloamatérská dabingová skupina Fénix ProDabing, která zajišťuje dabing titulům, které se patrně nikdy oficiálního dabingu nedočkají. Po prvním dílu však skončila, neboť tento seriál začala vysílat Česká televize s profesionálním dabingem. (VoxMortis)
  • Máša vyniká v hraní šachu ("Ťahaj koňom"), no nie je dobrá kuchárka kaše a knedlí ("Máša a kaša", "Bon appetit"). (Carol Pifková)
  • V ruskom meste Elaň sa v mestskom parku nachádza socha Máše a medveďa. (Zdroj: mamastory.sk)

Reklama

Reklama