Reklama

Reklama

VOD (1)

Komisař Mattei (Daniel Auteuil) se chystá zatknout známý gang bankovních lupičů. Do střetu s policií ovšem zasáhne dobře ukrytý odstřelovač (Mathieu Kassovitz), který zastřelí několik policistů a díky kterému se zlodějům podaří uniknout. Jeden z nich je však vážně zraněn, což gang donutí ke změně plánu. Zatímco vyhledají lékaře (Olivier Gourmet), u kterého se ukryjí, komisař Mattei vyhlásí masivní pátrání... Vyšetřování komplikuje fakt, že záhadný odstřelovač de facto neexistuje a najít sebemenší důkaz, který by ho usvědčil, je takřka nemožné. S výsměchem do tváře je komisař Mattei nucen použít jiných prostředků, jak vraha usvědčit. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To byla taková změť příběhů zbytečně překombinovaných, že to je škoda. Francouzský kriminálky mívají svoje kouzlo, ale tady toho bylo moc. A přitom se to na začátku vůbec nezdá - bankovní loupež, vyšetřování, pátrání... ale pak najednou doktor, kterej má svou úchylku, jedna část skupiny, druhá část skupiny, ten proti tomu, jeden proti druhýmu, všichni proti všem. Myslím, že si tvůrci moc neujasnili, co a o čem chtějí vlastně točit. A to je zásadní kámen úrazu, kterej filmu škodí. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Když chci vidět pořádně drsný a temný francouzský film, kde hraje Daniel Auteuil, pustím si MR 73, nebo Válku policajtů. Pokud chci vidět francouzskou kriminálku, kde mohu fandit gangsterům a kde se zároveň vyskytují dobře napsané postavy, podívám se na Gang Story. Pokud bych se však chtěl nudit a z nudy hledat chyby ve filmu, vidět Daniela ve své roli naprosto bezvýrazného, ztrácejícího se v plytkém ději, tak pak bych zvolil tenhle nezajímavě natočený příběh na který zapomenu ještě než skončí... ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film, který dokáže při bleskové délce 80 minut říct víc, než některé filmy za dvě hodiny. Placido je překvapivě dobrý režisér a tak i když se ve filmu řeší víc dějových linek, není příběh nějak zmatený a v ději se dobře orientuje. Navíc se tvůrcům podařilo i to, že divákovi sympatie nejsou jen na straně policie, ale i odstřelovače a to i přesto, že v úvodu filmu chladnokrevně postřílí několik lidí. Akční scény jsou velmi dobře a profesionálně natočené a nechybí jim drajv a intenzita. Celkově velmi slušný a svižný film, který příjemně překvapil. +++++ Jinak obrazový formát je původně 2.35 : 1 , na dvd je bohužel opět v ořezu 1.85 : 1. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na francouzské poměry je to hodně, hodně slabé, je to téměř na dvé hvězdičky. Daniel je univerzál, ale přece jen si myslím, že mu nejvíc sedí právě kriminálky, o to víc je škoda, že se upsal Cattanimu do filmu, jemuž podráží nohy scénář, během bezmála devadesáti minut je divák seznámen s tolika událostmi, že je nestačí vstřebat, navíc ani jedna není rozpracována podrobněji a některá z nich vykazuje známky hlouposti. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nic nadprůměrného, i když to sází na dobré herce. Nemusím ani dodávat, že francouzský kriminální film na gangsterské téma už není to, co býval. Kam se poděl ten pověstný galský esprit sedmdesátých a osmdesátých let? Čekal jsem více od kriminálního dramatu, a ono nic. Dějová stavba od prvního okamžiku spoléhá spíše na akci a střílečky. Postavy se zbytečně větví na dvě linie zločinů. Přitom sadistický doktor i bývalý odstřelovač jsou ledabyle načrtnuti. To děj dost oslabuje. Další z filmů, na který honem rychle zapomenu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Když Mattei (Daniel Auteuil) odhazuje ve scéně ve výtahu zbraň, je vidět, že v ní nemá zásobník. Stejně tak policita ve scéně, kdy je zatýkán Vincent Kaminski (Mathieu Kassovitz). (JohnSmith)

Reklama

Reklama