Reklama

Reklama

VOD (1)

Komisař Mattei (Daniel Auteuil) se chystá zatknout známý gang bankovních lupičů. Do střetu s policií ovšem zasáhne dobře ukrytý odstřelovač (Mathieu Kassovitz), který zastřelí několik policistů a díky kterému se zlodějům podaří uniknout. Jeden z nich je však vážně zraněn, což gang donutí ke změně plánu. Zatímco vyhledají lékaře (Olivier Gourmet), u kterého se ukryjí, komisař Mattei vyhlásí masivní pátrání... Vyšetřování komplikuje fakt, že záhadný odstřelovač de facto neexistuje a najít sebemenší důkaz, který by ho usvědčil, je takřka nemožné. S výsměchem do tváře je komisař Mattei nucen použít jiných prostředků, jak vraha usvědčit. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nudné, dějově hodněkrát ohrané. SPOILER ALERT: Od jednoho snajpra se dostanem k psychopatovi, co vězní a týrá ženy, zjistíme, že syn hlavního detektiva byl taky psycho, všichni pachatelé se znají, vše je nějak propojené, každý má temnou minulost, záleží jen, kdy vyjde na povrch, završeno emotivním koncem. Překombinované a ohrané. Už v půlce filmu to bylo na mě moc informací. Navíc Auteuil vypadal velmi unaveně. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám ráda evropský neonoir, i když používá tak rychlý střih, že někdy scéna ještě nezačne a už ji střídá jiná. Jako vždy skvělý Auteuil nebyl překvapivě jediným uhrančivým hercem na scéně. Zato zcela zanikla Fanny Ardantová. Tento zřejmě nejtmavší film francouzské kinematografie mi sice nepatrně připomíná Sedm, ale stále zůstává evropský. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Spravodlivosť je spravodlivosť, ale kto si ju zaslúži ako prvý? Má právo na život ostreľovač, ktorý bez milosti zastrelil asi desiatku policajtov? Má právo na život doktor, ktorý si svoje zvrhlé chúťky vybíja na mladých dievčatách, ktoré následne zavraždí? Má právo na život vojak, ktorý zošalie a začne popravovať nevinných civilistov? Tradičná francúzska kriminálka s neľahkým prípadom, začínajúcim zdanlivo obyčajným, profesionálnym bankovým prepadom, ktorý sa postupne rozvetvuje až zasiahne dokonca do tragédie, prenasledujúcej komisára Matteia po celý život. Jediný problém je, že sa film zo začiatku pomaly tiahne a chvíľku trvá, kým dej začne dávať zmysel. Od brutálne vraždy odstreľovačovej advokátky film začína naberať na obrátkach, a ku koncu je vidno, že z neho mohol byť aj vďaka klasickému francúzskemu kriminálnemu hercovi Danielovi Auteuilovi výborný film. Takto len mierne nadpriemerný. P.S.: Olivier Gourmet vyzerá ako Warren Oates v najlepších rokoch. To je poklona. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film, který dokáže při bleskové délce 80 minut říct víc, než některé filmy za dvě hodiny. Placido je překvapivě dobrý režisér a tak i když se ve filmu řeší víc dějových linek, není příběh nějak zmatený a v ději se dobře orientuje. Navíc se tvůrcům podařilo i to, že divákovi sympatie nejsou jen na straně policie, ale i odstřelovače a to i přesto, že v úvodu filmu chladnokrevně postřílí několik lidí. Akční scény jsou velmi dobře a profesionálně natočené a nechybí jim drajv a intenzita. Celkově velmi slušný a svižný film, který příjemně překvapil. +++++ Jinak obrazový formát je původně 2.35 : 1 , na dvd je bohužel opět v ořezu 1.85 : 1. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Mychele Placido /Kriminalni roman 2005/ natocil velmi dobry krymy fryler na cele s Danielom Auteuilom /Jean Od Floretty, Manon od Pramene, Valka Policajtu/. Teda Auteuil a strielacky mi nejdu velmi dohromady, ale tuna ide fakt o kvalitnu filmovu jazdu, od zaciatku film chyti tempo, odbociek je len minimum a najde sa aj strhujucejsi moment. Dialogy su vyborne a Fanny Ardent /Konecne Nedele/ aj napriek veku stale vyborna. Trochu to pripomina Sev7en, ale film je to stale europsky a chvalaVajpeyyemu toto s Blbowoodom nema nic spolocne : 76 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Když Mattei (Daniel Auteuil) odhazuje ve scéně ve výtahu zbraň, je vidět, že v ní nemá zásobník. Stejně tak policita ve scéně, kdy je zatýkán Vincent Kaminski (Mathieu Kassovitz). (JohnSmith)

Reklama

Reklama