Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou této skvělé komedie je mladý a pohledný Axel, kterému dokáže odolat jen málokterá z žen. Má stálou přítelkyni Doro, s níž sdílí společnou domácnost. Ta ho však jednoho dne přistihne na dámském záchodku s jistou dámou. Záletník tak během několika sekund přichází nejen o trvalý vztah, ale také o střechu nad hlavou. Po několika pokusech nastěhovat se do bytu některé z bývalých přítelkyň skončí souhrou náhod na prahu homosexuálního Waltera a jeho přítele. A tak o jeho přízeň brzy usilují hned dva milenci. Axel je poněkud zneklidněn, nemá totiž nejmenší chuť vyměnit muže za ženy, i když ....? Ještě více tento nečekaný trojúhelník vyděsí Doro, neboť nastávající otec jejího dítěte se chová poněkud divně. (ČSFD)

(více)

Recenze (23)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nepohyboval na homo/hetero hraně, ale přesto jsem se hravě dokázal vcítit do kůže týpka, který má rád postelové hrátky se ženami, ale střechu nad hlavou mu nabízejí výhradně muži. Hodně jsem se bavil při všech nabízených nedorozuměních, ale můj lehce pobavený úsměv se změnil v nekontrolovaný smích při střetu s efekty toho býčího spreje a nemohu opomenout ani skvělou deutsche retro muzik, která mi zvedala každým tónem náladu. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známá německá komedie s trochu nešťastným názvem. Sice to nemá extra vtip ani extra zápletku, ale vcelku je to milá komedie. A je docela sranda ten německý soundtrack :-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Možná jsem si od 4% muže v akci sliboval víc a fakt, že šlo ve své době o veleúspěšnou komedii, toto nadšení ještě více přiživil. Ve výsledku jsem byl s filmem celkem nespokojený. Prakticky žádná z postav mi nebyla sympatická a spíš mě tam všichni aktéři iritovali - za což možná do jisté míry mohl český dabing. Námět a různé problémy, které se ve filmu řešily, nebyly na první pohled úplně špatné, ale v závěru filmu jsem si přišel poněkud ošizený o nějaký hlubší či zábavnější zážitek. Tento film možná lépe fungoval před dvaceti lety, ale teď mě osobně nijak výrazně neoslovil a už vůbec nepobavil, což je u komedie na pováženou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie s mým oblíbencem Tilem Schweigerem, který má ale velkou konkurenci ve všech těch teplouších, kteří zde jsou prezentováni celkem klišovitě, ale nějaké ty charaktery v tom jsou. Film možná končí maličko otevřeně a jako by prázdně, ale stejně se člověk může sem tam docela obstojně pobavit. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 - Kdysi jsem to videl v kine a na to ze to bylo nemecke, jsem se u toho i zasmal - zajimava latka a zacatek velke kariery pro Tila - v te dobe za noc s nim byly nemecke hospodyne ochotne nabidnout pres 4000 marek... hmmmm uz aby neukojene panicky v domacnosti vydelavali podobne - a taky se necham vydrzovat ;]] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

milá německá komedie, která se svezla na tehdejší gay vlně a v Německu byla prý hitem. Nehraje si na nic světoborného a chce hlavně pobavit a to se ji povedlo. Prostě nenáročný film na večer, kdy si chcem u televize odpočinout. Samozřejmě, že se tradičnímu klišé nevyhla, ale to se ji dá odpustit. Potěšil sympatický komparz a hudební retro z doby Comedian Harmonists. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1121. hodnocený film: Tila Schweigera mám skutečně rád. Jeho talent na komediální herecké role je nebývale nevtíravý a asi tím si mě dokázal nejvíce získat. Tohle byla pro tohoto německého herce údajně přelomová role v jeho kariéře, tak jsem byl hodně zvědavý. Jedná se o typickou německou komedii, kde jsou perepetie mezi dvojicí, kdy žena je těhotná, přistihne svého přítele s jinou, vyhodí jej z domu, ten se natěhuje k homosexuálům a žena jej pak obviní z příslušnosti ke 4%-ní menšině. Nakonec to ale dopadne dobře a vše se vysvětlí. 4* si film zaslouží, neboť je správně ujetej a skutečně jsem se při něm bavil. til Schweiger je skutečně řízek, protože už se mi představil ve spoustě rolí a snad nikdy mě nezklamal. 4* ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Komédia ktorá nie je šialene zábavná (ale skôr absurdná), veľa tepla a Tilove herecké začiatky. Netuším ako to je v originály, ale volať niekoho v dabingu "Waltřice" mi príde ako fakt sila a dodáva to filmu rozhodne na pohode. Príjemné spestrenie noci. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý film, který se zabývá gay komunitou trochu jinak, prostřednictvím problémového heterosexuála, který má trable s věrností své přítelkyni. Film zaujme dobře vykreslenými charaktery postav, které herci nekarikují, ale dávají jim třetí rozměr a uvěřitelností příběhu. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Určitě nadprůměrná komedie s lehkým nadhledem si nedává nejvyšší cíle, měla spád, udržela mě v pozornosti, i když už přeci je vidět, že je to X let zpět ...  5656 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komédia z Nemecka, ktorá sa však stratí v detailoch. Nie je to zlý, ale rozhodne by sa to dalo natočiť aj lepšie. A neviem si predstaviť, že rolu Axela by zahral niekto iný, ako Till Schweiger. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Til Schweigera mam rad,jeho komedie zboznujem,ale u tejto absolutne nechapem,ze ako mohla byt mega-hitom v tej dobe,vo vacsine casu to bola nuda a obcas sa objavila nejaka ta scena,co ma trochu pobavila,no pre mna takmer nevtipna a podpriemerna zalezitost...:-) ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Ja vim, rekla jsem ze uz ne Schweiger ale prece jen porad tedy asi jo. Vcera bylo v televizi a neb jsem byla lina hledat alternativu v domacim archivu tak Til tedy zustal, no. Der Bewegte Mann bezi na nemeckych programech tak 10x do roka, stejne jako Manta Manta. Oba filmy jsou pro me kvalitativne na stejne Niveau, takove ty typicke Retro komedie co nenadchnou a neurazi. Ty tri hvezdy jsou opravdu solidny, neb i film samotny je plny nemeckych hvezd ktere ja povazuji za kvalitni (Riemann, Krol, Beck, Gedeck,...) a za tuhle komedii se ve sve herecke filmotece myslim nemusi stydet. Ale az to budou nemci zase za par tydnu davat v televizi tak to prepnu na neco jineho. Casteji nez jednou za par let tohle myslim vubec neni nutne. ()

Katule80 

všechny recenze uživatele

Film mě zabavil od začátku do konce....musím ale přiznat, že nevím, jestli by měl ode mě tak velké ohodnocení v případě, že by hlavní roli nehrál Til Schweiger... :P ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejhorší způsob, jak strávit hodinu a půl, takovou blbost, co nemá hlavu ani patu, jsem už dlouho neviděl. ()

Reklama

Reklama