Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěném sídle v současném Berlíně exploduje dvacet let stará bomba. Důkazy usvědčují známou, dnes již zaniklou, anarchistickou skupinu z 80. let. Policie začne pátrat po jejích členech a šest bývalých rebelů se znovu spojí, poprvé po 12 letech, aby vymysleli plán na záchranu před spravedlností. Znovu si připomenou své ideály z mládí a musí je porovnávat se svým nynějším životem. Nový oheň a náboj zapálí nejen téměř zapomenutá přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

cab 

všechny recenze uživatele

Po vybuchu stare bomby se patra po skupine lidi, ktera ji tam nastrazila, coz divaky zavede az do 80. let minuleho stoleti, kdy v Berline radila anarchisticka skupina slozena z rebelu a despotu. Druha strana pribehu je nynejsi zivot a situace zminenych clenu jiz rozpadle skupiny. Zajimava sonda do zivota dlouho nevidenych pratel na prahu nevyresene otazky, jak se hajit pred spravedlnosti kypici z nove naskytle udalosti. 65% ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1099. hodnocený film: Bláznivá německé komedie, kde se banda pankáčů bouří proti režimu. Til Schweiger mě vážně baví a je zde spouta jiných vtipných rolí. Není to jen hloupá komedie, kde jde o to, jak zabít čas, ale tahle komedie myslí i na diváka. Ukazuje mu spoustu vtipných momentů, dobré herecké výkony, vtipnou zápletku i povedené rozuzlení. 5* si tenhle film ode mě zaslouží. 5* ()

Reklama

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit nízko, protože se jedná o docela osvěžující podívanou, i když to rozhodně není komedie k popukání. Velmi naivní dílko, ale má to co říci o změně životních hodnot, když jde mládí do háje. Několik mých přátel mělo taky kdysi pocit, že jsou "hrozní rebelové", ale byli neuvěřitelně směšní a otravní. Ale sranda s nimi byla a taky mám pocit, že jsem byl tenkrát "proti všemu špatnýmu". ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Problém vidím v tom, že tento film podsúva formou komédie tézu, že rebelovať sa dnes neoplatí a squateri sú len dinosaurím pozostatkom buričskej vlny minulosti, prežívajúci v mŕtvych ideáloch, pričom svet už je úplne inde. Údernou päsťou protestu voči vyvlastňovateľom má byť dupotanie po kapotách o čosi majetnejších otrokov, odtŕhanie znakov luxusu z ich vozidiel, či vlámanie sa do policajnej stanice slabo platenej silovej zložky štátu. Podnetom k akcii môže byť dnes výlučne uchránenie sa pred vlastným prúserom. Film týmto podporuje zacyklenie sa v práci výlučne pre vlastné ego (ja) a odpor voči nímandom, v skutočnosti len posluhujúcim naozajstným elitám. Pozitívne ale vyzdvihuje silu kolektívneho kamarátstva a možnosť užiť si život ak sa porazení rôznych strán boja spoja. Celkove mi však naivno - šľahnuto - rozvoľnené spracovanie filmu s pesničkami sprevádzajúcimi laškovanie hrdinov trochu vadilo, a tak idem s hodnotením nadol. Obligátna záverečná poznámka: Sociálne nepokoje v Grécku, Španielsku, protesty v Rusku či rôzne moslimské protestné zhromaždenia nevyzerajú, žeby obdobie rebelantsva voči vláde a jej politike bolo - na rozdiel od vyznenia filmu - pasé. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu s nadhledem, přidám za hudbu, za Tila a mou maximálně pozitivní náladu, je to za plný počet. Občas je prostě nutné a očistné zúčtovat s minulostí, která vám brání v rozhledu, i se současným životem...a nadechnout se do budoucna, a je naprosto jedno, na které straně barikády se právě nacházíte. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Když Nele (Nadja Uhl) říká, že bomba neměla nikoho zabít, jelikož jejich "Gruppe 36" nebyla jako RAF, Tim (Til Schweiger) odpovídá, že ona v RAF byla. Nadja Uhl si ve filmu Baader Meinhof Komplex (2008) zahrála členku druhé generace RAF, frakce rudé armády. (jirka.jindra11)

Reklama

Reklama