Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Politická témata mě nikdy zvlášť nebrala, ale na tohle jsem se těšila, hlavně kvůli Julianne Moore, která mě neuvěřitelně překvapila. V některých scénách jsem jí opravdu stěží poznávala a říkala si, jestli je to vůbec ona. Zahrála to vážně neuvěřitelně skvěle. Ed Harris byl také vynikající. Navíc film krásně drží svoje tempo, chvíli je to dojemné a vtipné a tím pádem jsem se nenudila. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÍ DRAZÍ AMERIČANÉ... JE MI VELKOU CTÍ, PŘEDSTAVIT VÁM PŘÍŠTÍ VICEPREZIDENTU SPOJENÝCH STÁTŮ, GUVERNÉRKU SKVĚLÉHO STÁTU ALJAŠKA, SARAH PALIN....“ /// Politický fakta s parádními hráči pod taktovkou HBO. Teda… pokud máte chuť ocenit politický fakta – třebas i bez těch parádních hráčů. ,,Sarah z Aljašky“ a její projevy, politický konference, zákulisí kampaně, ale hlavně perfektní J.Moore (aneb jak k super roli může pomoct podoba?). U ,,odbornejch“ rozhovorů (my lingvisti říkáme ,,interview“) se jistě pobavíte, páč už tak nějak vod přírody milujeme debakly historickejch a epickejch rozměrů. BOŽE TO BYLA NÁROČNÁ KAMPAŇ! No, vona to byla spíš reality šou. A vo ní, tenhle film je. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Mark Halperin (v roce 2010) číst nebudu. 2.) George byl na mě moc chytrej. 3.) Thx za titule ,,Sip alias Bladesip“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

O niečo menej úderné než RECOUNT (Nové sčítání hlasů). Film je však dobre obsadení (Woody Harrelson!) a výborne graduje. Navyše tvorcovia dobre pracujú s politickou atmosférou i zmenou nálad. Neviem, ako sa na to dívajú Američania, ale mne to opäť prišlo ako veľmi smutný obrázok o demokracii v "krajine, z ktorej vzyšlo všetko dobré na tomto svete"... I keď... vlastne ani nejde len o problém Ameriky... ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Učebnice volební kampaně s několika zamyšleními, s řadou nezapomenutelných scén, se špičkovými hereckými výkony s Julianne Moore v čele a s vtíravou otázkou, na čem vlastně to bohatství demokracie, ta možnost volby a ideál spolurozhodování a zodpovědnosti, dnes stojí...? Na obsahu nebo formě nebo ...? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Ale královna není hlavou vlády." "A kdo tedy?" "No přece premiér." Aneb jak se dělá víceprezident. Jakkoliv měl McCain oproti Obamovi výhodu ve zkušenostech, v odbornosti a v reálných vizích, chybělo jeho týmu to hlavní a totiž mediální atraktivita. Sarah Palin se pak zdála jako trefa do černého, ale Bůh ví, zda to nakonec nebyla ona, kdo McCainovi prezidentský souboj prohrál. Game Change je realistickým pohledem do práce volebních štábů, které by dokázaly udělat víceprezidenta i z mírně inteligentního šimpanze, což v případě Sarah Palin platí dvojnásob. Hodina dějepisu, kdy jí bylo vysvětlováno, kdo byly státy Osy či její neschopnost odpovědět na otázku co je to FED, to byly věci, které mě docela dostaly. Navíc Julianne Moore byla ve své roli víc než přesvědčivá. Vůbec obsazení bylo dalším plusem a z mého pohledu se jedná o další film z produkce HBO, který by si zasloužil kino. Takhle má vypadat správné politické drama. 80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film vychází ze třetí části stejnojmenné knihy Game Change od autorů Johna Heilemanna a Marka Halperina. (Mara12)
  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)
  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama