Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závěr seriálu MTV o svérázné a cynické Darie. Daria, Jane a jejich spolužáci končí střední školu a chystají se na vysokou. Každý z nich k tomu přistupuje podle svého, každý má své plány a očekávání. Jde přece jen o závažný životní krok, který ovlivní jejich budoucnost. A Daria má na věci (ostatně jako vždy) svůj vlastní neotřelý názor. (Allia)

(více)

Recenze (9)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to fajn finále, i s pořádnou dávkou nostalgie s ním spojeným, ale nemůžu si pomoct, po Is It Fall Yet? jsem čekal víc. Ten film je podle mě vrcholem celého seriálu a získal jsem díky němu dojem, že tvůrcům nejlíp jdou právě filmy, resp. "delší epizody", ale tohle bylo na úrovni celého seriálu. Což nemyslím špatně, seriál mám rád, ale Is It Fall Yet? byl geniálně propojený mix komedie a dramatu, který zároveň byl i perfektně vedený a všechny své rozehrané dějové linky zakončil naprosto dokonale, zatímco závěrečný film celého seriálu nestíhá vše pořádně ukočírovat (Kevin) a něco působí že je až moc vedlejší (Upchuck), něco je zase slabě vygradované a něco je zase probrané značně urychleně. Úplně nejlepší by bylo, kdyby to mělo opravdu tu hodinu a půl (skutečná stopáž je 66 minut a jestli existuje opravdu hodinu a půl dlouhá, vůbec se mi nepovedlo ji sehnat) a stihlo se vše dostatečně rozebrat, myslím si, že fanouškům by "delší" stopáž určitě nevadila. A možná i ten pohled do budoucna jsem čekal větší než jen skrze obrázky. Ono to z mého komentáře zní hodně zklamaně, ale vůbec tomu tak není, jen jde o to, že jsem se těšil, jak mě to dostane a vrátím tomu plný počet a místo toho dávám "jen" čtyři hvězdy... Člověk by asi neměl mít přehnaná očekávání, nebo aspoň mě se to většinou víceméně vymstí. Na čtyři hvězdy to je ale naprosto oprávněně - umí to být vyváženě vážné i vtipné, většina postav mi bude chybět, jejich urputné snahy dostat se na vysněnou univerzitu mě dokázaly napínat a bylo tam i pár pěkných, lehce dojemných momentů, které bych kvůli tomu, že je to závěr seriálu, ani snad neoznačil jako sentimentální. Něco takového už se jaksi očekává, ne? Takže spokojenost z mé strany určitě je a není malá, jen jsem čekal větší. Ale řeknu vám, bude mi ten seriál chybět, navzdory tomu, jak strašně vlažně na mě ze začátku působil... 4* ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Film Is It College Yet? z roku 2002 predstavuje ukončenie seriálu Daria z produkcie MTV. Ak v prípade neho (seriálu) hovoríme o priemernosti, ktorú ako celok predstavuje, pri záverečnom filme je nutné s hodnotením klesnúť, pretože v porovnaní so seriálom výrazne klesá už aj tak nie najlepšia celková kvalita. Snímka je v tomto prípade príbehovo postavená na ukončení stredoškolského štúdia väčšiny z jednotlivých protagonistov, pričom sa ďalej zaoberajú výberom univerzít. Nie dvakrát najzaujímavejšie znejúci námet nie je zrovna zaujímavo pretransformovaný do príbehovej podoby, keď v ňom mizne prakticky aj všetka priemernosť, vďaka ktorej je seriál aspoň z časti pozerateľnou záležitosťou. Citeľne najvýraznejší je úbytok humoru. Hoci sa tu stále nejaký vyskytuje, prakticky nefunguje, nie je zábavný a prekrýva ho serióznejšie obsahové poňatie príbehu. Takýto prístup by síce na jednu stranu nemusel byť zlý, ale je. Serióznosť síce nie je zlá vec, ale v kombinácii nezaujímavého príbehového základu a Dariinho cynizmu a sarkazmu pôsobí skoro až odpudivo. Schopnosť zaujať chýba aj ďalším prvkom filmu, akými sú napríklad postavy. Snahu o vytvorenie ich menších individuálnych príbehov na pozadí príbehu ako celku síce možno oceniť, ale nemožno o nej hovoriť ako o snahe úspešnej. Is It College Yet? prakticky neboduje na žiadnom fronte. Ide o kvalitatívne podpriemerné ukončenie priemerného seriálu, ktoré aspoň vďaka svojej krátkej minutáži 66 minút (respektíve 75 minút) pôsobí na diváka viac ako rana z milosti, než ako dôstojná rozlúčka. ()

petite fille 

všechny recenze uživatele

bye bye Daria! ...ešte dobre, že toto vzniklo. finálna epizóda seriálu sa mi zdala akási neukončená. takýto príbeh sa asi nedá spraviť bez toho, aby sa človek vyhol nostalgii. tej je tam veľká dávka, čo miestami ide na úkor humoru. napriek tomu, aj tie trošku obrúsené sarkastické hlášky stále fungujú a Daria si zachováva svoju dôstojnosť geniálnym záverečným prejavom. ()

nejmka 

všechny recenze uživatele

Možná je tam moc sentimentu na úkor humoru, ale je to přece konec Darie. Sledovat, že se vlastně v poslední episodě postavy dost změnily oproti začátku bylo zvláštní, ale logické vyústění - zvláštní, protože v animácích se tohle běžně nestává. Každopádně Daria mi bude chybět, protože byla sakra vtipná. ()

Zaba 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost! Seriál je jadrnější nicméně film příjemně uzavírá celou tuhle story tak nějak důstojně. ()

Reklama

Reklama