Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Problém všech podobných snímků, jako jsou třeba i „Paranormal Activity“, je v tom, že divák už prostě ví, co ho čeká, a nějak není překvapen z toho, když to přijde. Tvůrci jsou neskutečně neinovativní a prostě jen sázejí na to, že rádoby dokumentární podoby filmu tomu dodá váhu a diváci budou spokojení. Já bohužel spokojený nejsem, naopak si myslím, že tohle je způsob, jakým se dalo dobře natočit pár filmů, ale v současnosti, bez jakékoli invence, už není možné zaujmout. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Pokud se vam podari najit cloveka opacneho pohlavi,ktereho presvedcite ,ze jde o opravdovy dokument a pustite mu to pred pulnoci v tichem pokoji,garantuju vam ,ze se bavit budete vyborne.Ikdyz jde o dalsi davno prokoukly pokus o autenticno,tentokrat i hure zpracovany,ja jsem si uzil:) ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Oh, bóže, jsem ráda, že to ďábel tak ztrestal!!!! Co tohle propánajána mělo být? Někde jsem snad zaslechla či se dočetla, že s tím měl co do činění někdo z Paranormal Activity, což by možná byl důvod, proč je to taková strašná strašlivost. Já mám vymítání v hororech docela ráda a docela ráda mám taky, když se to nijak zvlášť neprzní (k čemuž došlo i u loňského The Rite). A tady je tomu teda nasazena koruna. Rozběh je klasický, kamera je otřepaně nudná (chvílemi dokonce, asi aby se ušetřilo, je tam teda úplně k ničemu), herecké výkony působí lacině. A na závěr: stopáž je bohužel nemístně krátká, ačkoli se to nezdá při 83 minutách, ale, když už se tam něco začne dít, tak je konec. Bohužel, oprávněný neúspěch je vcelku nezarážející. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vyložená srágora Devil Inside není,ale v rámci vymítání nepřináší vůbec nic nového (což snad ani nelze).Ruční kamera a autenticita však už začíná být v podobných případech poněkud otravná.První co mi vytanulo na mysl byl druhý díl Paranormal activity,kde jsem se po většinu filmu taky úspěšně nudil a těch pár celkem zvládnutých lekaček to bohužel nedokáže zachránit...40% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Byť nejsem zrovna zastáncem využívání "ruční" kamery ve filmech, protože mě roztřesené záběry spíše rozčilují, než aby působily zrovna sugestivně, tak tentokrát mi to příliš nevadilo. Ale konec, ten mě naopak zaskočil dost a ne v dobrém slova smyslu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film na hovno.Nestrašidelný,nenapínavý,dlouho trvá,než se něco začne dít.Jenom nechápu,že tady některý študovaní géniové řešej,proč je film zase vo exorcismu,když se to jmenuje Devil inside,a proč je to tak neoriginální.40%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mě docela chytlo. Začátek, kdy zjistíte, že je tu další ala home video, mě trochu vyděsilo, ale naštěstí je tu krásná Fernanda, která ze záběru téměr nezmizí, tak že je pořád na co koukat. Vymítání je velice "povedné" a posedlý se pěkně převádí, celkem se dalo předvídat jak se to bude ubírat, ale to nevadí. Konec je dost šokující a nezvyklý což je jen dobře. Takovýhle filmů víc a jsem spokojený. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Fuj, podobné "autentické" záběry mi v kalhotách nedělají vůbec dobře, obzvláště když jsou podtrhnuty lekačkami. Tyhle lekačky si ale nezadají s vtipem pro načasování mého subwooferu. V 49.minutě filmu, jakoby ta hromádka drátků a cívek byla sama posedlá ďáblem a začala vydávat dunivé rány, doprovázené šumivými skřeky... ta kratičká chvíle močopudného randálu mi přivodila stav blízký klinické smrti. Dobrých pět minut jsem se musel utěšovat, hladit se po vláskách a po tváři a namlouvat si, že všechno bude zase dobrý. Ale i bez zmíněné zvukové etudy byl film velmi znepokojující a jistě se postaví do řady vzpomínek, na které mě můj mozek upozorní, až půjdu temnou předsíní s plným "močovým rezervoárem" (cit. wiki). PS: Přišel jsem na příčinu té bassexploze, šlo o špatný kontakt kabelu ovládání hlasitosti, ty ukotvovací šroubky tam nejsou zbytečně. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle žánr opravdu hodně ráda (i přesto, že v mém předchozím komentu jsem psala o tom, že nemám ráda křesťany a jakékoliv kecy o Bohu, tudíž jsem pokrytec). Už jsem viděla leccos na téma vymítání, těch filmů je více, než by člověk čekal. Navzájem se jednotlivé filmy od sebe moc neliší, často mi velmi splývají a tento zřejmě nebude výjimkou, jelikož nenabízí nic, čím by byl výjimečný. Handycam styl tomu ale docela sedí, jednotlivá vymýtání jsou opravdu lahůdka, včetně neskutečně akrobatických a krkolomných pozic, ve kterých některé posedlé uvidíte. Škoda, že ke konci to nabírá spád možná až moc prudký a tudíž se film stává poněkud nepřehledným. Navíc je to v docela výrazném kontrastu s rozvleklým a ukecaným začátkem. Zkrátka někde by stačilo přidat, jinde zase ubrat. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Mouchy to mělo, ale nechce se mi jmenovat, protože se mi to líbilo. V kině jsem si to opět užila, i když i já se zastávám tvrzení, že doma se sluchátky v uších je to atmosferičtější, ale světe div se, v kině byl klid. Poslední dobou se mi hodně líbí filmy s exorcistickým námětem, a i tento patří k nim. Čekala jsem opět větší bombu, ale v nýnější době už není snad ani možné, aby všechno bylo podle našich představ. Ten závěr! Bože, zklamání. Ale u těchto filmů už ani jiný závěr vídat nemůžeme. Prostě BUM! ticho, konec, titulky, na shledanou! Ještě další dvě hodiny potom jsem se vztekala :D Edit: Mále jsem vyletěla z kůže. Absolutně nedoporučuji se dívat na TDI s českým dabingem. Když onu matku dabuje Valerie Zavadská, chce se vám spíš smát než se bát. Po druhém zhlédnutí bych musela hodnocení snížit a to nechci, takže jednou stačilo. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento horor je natočený v dokumentárnom štýle, čo veľmi pomáha. Film bol veľmi nepríjemný a zapôsobilo to na mňa. A áno, bál som sa poriadne. 6/10 ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Naprosto příšerný film o ničem, který nedopadne nijak. Opravdu děsivá scéna je tu snad jedna, děj vlastně žádný a postavy se chovají nesmyslně, 1 hvězda. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Ďalší exorcistický horor, ktorý síce má niečo málo do seba, ale opäť príliš neohúril. Nie je to strata času, rozhodne sa dá na to pozerať a aj napriek krutej kritike diváka zaujme. Navyše je tu veľmi prijateľná stopáž, takže určite sa pri tom nedá nudiť. Škoda, že tento horor nedokáže poriadne vydesiť diváka. 60% ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Zkuste začít při filmu s kamarády mluvit latinsky v pasážích vymítání, budou vás mít určitě rádi jako mě :-) Hororů na toto téma bylo natočeno mnoho, inovace téměř nemožná ... ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

V několika částech opravdu děsivá, exorcistická variace Paranormal Activity, která sice nemá takovou atmosféru ani práci s "k posrání se rozmáhající" ruční kamerou, ale na druhou stranu je děs dávkovám celou stopáží a né pouze jejím závěrem. Tak i onak, když se zrovna nevymítá, intenzita nudy a nezáživnosti stoupá jako "oblak vypařené H2O z některé ze stěžejních věží Temelínské elektrárny (tato věta je převzata z nepřeberného množství myšlenek uživatele Monty Mathijsen)". ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Zdejší lehce podprůměrné hodnocení nechápu. Nevím zda jste se na to lidičky dívaly s dobrou zvukovou sestavou, neboť zvukové efekty použité na hlasité lekačky byly nervyrvoucí. Už třeba jen jak vyběhlo to psisko :) Herečky jenž hrály posedlé byly přesvědčivé a vždy se mi líbí jak hýbou tělem, jako nějaké gymnastky. Hlavní představitelka byla šikovná. K plusu rovněž přispívá děj odehráván v Římě. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další vymítací film, který ve svém žánru nepřináší vůbec nic nového. Je sice natočen na ruční kameru, ale to mu také na působivosti nepřidalo. Nedávno jsem viděl i Obřad a byl jsem tedy zvědav, jestli tenhle film bude aspoň trochu kvalitní. Nakonec je opravdu jen čistě průměrný, ale spíše jsem se u něj nudil než bál. Ze začátku se to ale velmi dobře rozjíždělo, v polovině film ztratil dech a pak za to stojí až konec. Herecké výkonynejsou nic moc, co se týče příběhu, je tu několik opravdu děsivých a hodně působivých scé, ty nudné ovšem převládají. Ale je to tak opravdu na jedno shlédnutí, s Obřadem nebo jinou klasikou se to ale absolutně nedá srovnávat. Takže čistých 50%. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se nezbavíte dojmu z levné produkce, ale paradoxně opak je pravdou a dočkáte se mnoha nepříjemných a skvěle natočených scén. ()

Reklama

Reklama