Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Problém všech podobných snímků, jako jsou třeba i „Paranormal Activity“, je v tom, že divák už prostě ví, co ho čeká, a nějak není překvapen z toho, když to přijde. Tvůrci jsou neskutečně neinovativní a prostě jen sázejí na to, že rádoby dokumentární podoby filmu tomu dodá váhu a diváci budou spokojení. Já bohužel spokojený nejsem, naopak si myslím, že tohle je způsob, jakým se dalo dobře natočit pár filmů, ale v současnosti, bez jakékoli invence, už není možné zaujmout. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Další vymítání démonů z těl a jejich přesunování do jiných těl. A velmi razantní až strašidelné. Navíc nejlepší film, který jsem doposud na tohle téma viděl. Mladá dívka Isabella přijíždí do Říma natočit dokument o své matce, která před dvaceti lety při procesu vymítání zabila tři členy církve. Soudem byla prohlášena za psychicky nezpůsobilou a umístěna do psychiatrické léčebny. Její dcera se pokouší zjistit spolu s dokumentaristou a ostatními kněžími okolnosti kolem jejího případu, který je i po tolika letech obestřen záhadou a nejasnými fakty. Nikdo neví, zda je žena skutečně posedlá dáblem nebo trpí duševní chorobou. A já jako divák budu svědkem snad nejpůsobivějšího vymítání dábla z nepřirozeně zkrouceného těla dívky, jejíž lože raději bylo umístěno do sklepa, jaké jsem viděl. A to nebylo všechno. Film nemá dlouhou stopáž, a tak až na pár keců do kamery, se ve filmu pořád něco dělo. Padaly zajímavé teze a úvahy na téma exorcismu, které v jiných filmech na podobné téma rozhodně nezazněly. Jako pseudodokument to přišlo ve svém žánru s něčím nářezovým a to v subžánru found- footage bývá zřídkavé. Kamera byla sice na mnoha místech přestřeleně autentická, ale jak film postupoval kupředu, přestal jsem její třes a "nekvalitu" vnímat. V závěru jsem měl pocit sugesce, že se nejedná o podvrh, tak silný, že jsem dokonce chtěl zabrousit na webovou stránku, o které je v závěru filmu informace, zda náhodou opravdu neexistuje. Neudělal jsem to, a tak ve mně zůstaly příjemné pochyby o pravosti právě viděného. A tak to asi autoři filmu zamýšleli. Mimochodem, Exorcista a jim podobné bláboly posílám po tomhle do odpadu, a jen mě utvrdily, jak trapné filmy to jsou. 100% ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Takový docela normální film o nějak neobvyklém hororovém tématu: exorcismus - vymítání ďábla. Zajímavé na tom všem je, že všichni vidí zlého zrovna Ďábla, nebo jakého si jiného démona. A kde je tedy ten Bůh? Ještě jsem nezažil film, ve kterém by byl zobrazen Bůh? Bojí se ho snad každý? A nebo raději si nikdo nedokáže představit, co by způsobil on? Tak proč tedy musí hned být ten Ďábel tak krvelačný? Koho se tedy ve skutečnosti lidé bojí? Boha, nebo Ďábla? Takovéto filmy mi dávají do hlavy obrovské množství otázek. Lidé se bojí Ďábla právě proto, že nechtějí, aby je při páchání hříchů Bůh opustil. Bůh, kterého nikdo nikdy neviděl a ani si ho nikdo nedokáže představit. Proto existuje ten Ďábel. Zlý, nemilosrdný a krutý. Proto existuje Ďábel, aby člověk mohl na někoho svést svojí vlastní vinu. A v tom ho víra v Boha jen utvrzuje. Bůh káže, že za zlem spáchané člověkem, stojí Ďábel. Ve skutečnosti je to ten Bůh, který je zlý a špatný. Křesťanství učí člověka nenávidět Ďábla, ale přitom si samo vypěstovalo jeho hrůznou podobu. Lucifer, Satan... se jen stal výplodem křesťanské fantazie, představou hrozného a nepochopitelného. Skutečnost, co je ve skutečnosti zlo, je pak tím pádem naprosto jasná. To křesťanství a Bůh nenávidí ty, co se trochu liší a nevěří v ně. Za všechno to co se v lidském světě děje nemůže Ďábel. Může za to v první řadě Člověk sám a jeho stupidní víra v něco, co vymyslel lhář, který potřeboval k páchání hříchů svalit na někoho vinu a zastírat to vírou v Boha. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud na rozpacích, co s tím. První polovina filmu nestojí za nic. Nějak mě tyhle pseudodokumenty přestávají bavit a nejvíce mi vadí třesoucí se kamera. Samotné scény vymítání nejsou špatné, i když mohly být klidně i drsnější. Působí ale vcelku věrohodně. Problém je, že do žánru nepřináší tenhle snímek nic nového a místo mrazivé atmosféry staví na lekačkách. Ty sice fungují, jenže vybafnout za rohem na někoho není nijak těžké. Dal bych 2*, leč třetí je za závěr. Ano, nic jiného si ti tři nezasloužili! ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo předpokládat - film, který těží jednak z odkazu Vymítače (na tom by nebylo ještě tak nic hrozného), ale především z boomu všech těch handy cam hororů a to tím způsobem, že je ždíme do poslední kapky. Odmyslete si tedy vlastní pohled či snahu o inovaci, přidejte co nejvíce konvenční zpracování a dostanete výsledek "vymítací Paranormal Activity" bez tahu na bránu či jakékoli přidané hodnoty. Až na pár lekaček či brutálních scén nic extra. Trojku dávám z fanouškovství handycam filmů. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • V závěru filmu tvůrci diváky odkazují na web www.therossifiles.com, kde je možné najít více podrobností z vyšetřování případu. (Scar)
  • Na mieste činu v roku 1989 agent CSI používa pero na ukazovanie stôp. Toto pero vzniklo o viac ako desať rokov neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama