Reklama

Reklama

Řečník

(festivalový název)

VOD (1)

Obsahy(1)

Saili žije ve skromné farmářské vesničce šťastně se svojí krásnou ženou Vaigou a dospívající dcerou Litií. Jejich štěstí a mír je nekonvenční. Vaiga byla vypovězena ze své rodné vesnice na mnoho let. Saili musí čelit vážným ohrožení plantáží a rodiny, protože mu byl odepřen titul 'hlava rodiny'. Život začíná být složitější, když jeho dcera dospívá, stává se z ní krásná žena a neujde pohledům mladých mužů ve vesnici. Záležitosti se nakonec vyhrotí a Saili bude muset obhájit vše, co mu je drahé.
Film se natáčel celý v samojském jazyce. Hrají v něm Samojané a to převážně z okolí vesnice Manunu. (LordMovie)

(více)

Recenze (2)

Dan 

všechny recenze uživatele

Asi je mi polynéská kultura příliš vzdálená, ale rozvláčné tempo mě v případě tohoto filmu výrazně nudilo. Nečekal jsem, že by došlo k nějaké výrazné akci, ale doufal jsem alespoň v zajímavou proměnu hlavního hrdiny. Protože řečníkem se člověk nestává ze dne na den. Ale i na tu rozvláčnost se vše událo tak nějak zkratkovitě... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ty kokos, jak primitívne kopal hrob... Nedivil by som sa vôbec, keby našiel poklad! OK, celý film sa v podstate iba čaká na záverečný slovný súboj, ktorý trvá okolo päť minút a hlavný hrdina Saili opierajúci sa o svoju Palicu moci vypadá, akoby sa práve našlahol herákom, no tá krásna príroda, sila a prostota tohto snímku prebila tú nudu, ktorou som sa musel preterigať až k záveru a nedá mi, aby som hodnotil inak. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama