Reklama

Reklama

Queen: These Are Days Of Our Live

(TV film)
  • Velká Británie Queen: Days of Our Lives (více)

Obsahy(1)

Kořeny hudební inspirace skupiny Queen vycházejí ze stylu Led Zeppelin, s níž mají společné preferování vokálů a sólové kytary při vytváření kompozice hutného soundu. Postupně se Queeni propracovali k osobitému hudebnímu projevu, když s potřebným vkusem spojili hardrockové tiffy s komerčními melodiemi, nad nimiž dominoval velký hlas Freddie Mercuryho.
Farookh Bulsara se narodil na ostrově Zanzibar a v roce 1954 začal chodit na misijní školu, kterou vedly řádové sestry. Protože jeho otec byl státním zaměstnancem (pracoval pro britskou vládu) a často cestoval, dostal se Freddie do Indie, kde ještě týž rok studoval na anglické internátní škole St. Peter's v Panghani blízko Bomnbaje. Tady mu spolužáci začali říkat Freddie. Začal se věnovat sportu (box a stolní tenis, ve kterém zvítězil ve školním přeboru) a na škole založil skupinu The Hectics, která mohla hrát jen na školních akcích. Dalším jeho koníčkem bylo výtvarné umění. Začal se učit na klavír a vystupoval ve školních divadelních představeních.
Roku 1964 se Bulsarovi odstěhovali do anglického Kensingtonu, kde se dal Freddie zapsat na Isleworth Polytechnics, kde chtěl studovat výtvarné umění. Nakonec vystudoval Ealing College of Art, kde roku 1969 dostal diplom v oblasti grafiky. Jeho hudebním idolem se stal tehdy Jimi Hendrix, a protože se na škole přátelil s Timem Staffelem, brzy se stal členem Timovy formace Smile. Po absolvování školy krátce působil v londýnské skupině Ibex (textař, zpěvák), kde hráli mimo Tima Staffella také Roger Taylor a Brian May. Živil se prodejem díla studentů školy a později oblečení na tržišti v Kensingtonu.
Pro nepochopení jeho záměrů ostatními členy odešel roku 1970 ze skupiny a začal používat jméno Mercury, což byl mytologický božský posel. Krátce zpíval ve skupině Sourk Milk Sea. Protože jeho výtvarná díla se špatně prodávala, založil vlastní formaci Wreckage, ale formace neměla úspěch, a proto brzy zanikla. V dubnu 1970 společně s Brianem Mayem a Rogerem Taylorem založil Queen. Baskytarista John Deacon byl do souboru vybrán až jako 4. v pořadí. První koncert skupiny se uskutečnil v Londýně 19. února 1971 a 13. července 1973 vyšlo první LP pojmenované jen názvem skupiny. (oficiální text distributora)

(více)

Hrají

Reklama

Reklama