Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou kamarádek trávicích léto v New Yorku. Potom, co absolvovaly střední školu, se dívky chystají přijít o panenství. Věci se ovšem zkomplikují, když se obě zamilují do stejného muže. (zajda404)

Videa (2)

Trailer

Recenze (35)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný coming-to-age film. Dvě nerozlučné kamarádky poznají pohledného mládence, jedna ho chce, druhá se zamiluje a on do ní taky, ale první o ničem neví, načež se to provalí, chvilku je dusno a pak přichází za doprovodu sluníčkové hudby usmíření a následně i sluníčkový (a k mému potěšení alespoň vizuálně docela výživný) happy end. To by vůbec nevadilo, ale všechno už tu bylo a v lepším provedení. Za hlavní dvojku (a Clarka Gregga) a tradičně příjemný soundtrack musím přesto hvězdu přihodit. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Poklidně plynoucí film s pohodovou hudbou a atmosférou "příběhu odvedle" (tedy převážně). Silně pochybuji, že mi cokoli z tohohle snímku nějak uvízne v paměti, protože a jednoduše opravdu není co. Postavy jsou tak minimálně nastíněné, jak jen to jde, děj je prostinký a originální nebo zajímavý prvek by jeden nenašel snad ani s lupou. Netroufám se odhadovat jak by vše dopadlo bez Dakoty a jestli by to vůbec bylo shlédnutelné. Jednoduše je to celé nemastné neslané, místy primitivní a do toho se tam nějak z nepochopitelných důvodů přimotala Dakota Fanning. ----"I can't do it." "No, you can. The question is will you..."---- ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Jako bych tam byla.....lidské, přirozené, sladce smutné.....ach ta nostalgie a suprový písničky. Holky byly prima a David, který nebyl sice žádnej kluk z plakátu, ale hrál dobře a o tom je přece život, že ti princové z našich snů jsou nakonec obyčejní kluci. Žádná filmová pecka, ale mně se líbila právě ta uvěřitelnost některých chvilek, takže jdu do vyšších pater. ()

fallangell odpad!

všechny recenze uživatele

Ona je zakomplexovaná, její matka je despotická kráva, její otec dělá, že se ho celý film ani netýká. Její sestry jsou do počtu. Nejlepší kamarádka by o to strašně ráda přišla ale jaksi neví jak. SPOILER: Tak si ona najde největšího blbečka v okolí, kterého by jako sice chtěla její kamarádka, ale to by si pak holky 91 minut tak maximálně brnkali na kytaru a brečely na rameno. Všichni se chovají přehnaně afektovaně... A to vlastně shnuje celý film. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa pomerne svieže. Celý čas som mal zaťaté zuby kedy to spadne do tak silno dramaticky vyhrotenej situácie až sa to utrhne z reťaze a všetky tie postupne budované emócie sa roztrieštia na všetky strany a zostane len vlna pátosu. Nestalo sa tak. Foner je aj formálne zaujímavá( aj keď nečakajte žiadne umelecké dielo), to len Bobby Bukowski ukazuje, že má cit pre farebnosť scén a komponovanie. Zápletka je jednoduchá až to vo finále trochu zamrzí a príliš sa hrá na vážnu nôtu, čo tomu uberá bezprostrednosti. Zároveň sa tu ale ukazuje Fonerina citlivosť voči postavám. Fanning aj Olsen podávajú presvedčivé výkony a na obidve sa veľmi dobre pozerá. Rovnako aj Holbrook ako objekt ich túžby, čo je vlastne taký v pohode chalan s veľmi silným citom pre morálku a hodnoty. Všetko je to pekne pozliepané, herečky aj keď poriadne nič neukážu dráždia svojimi telami neprestajne, a na konci zostáva dobrý pocit z veľmi pekne spravenej žánrovky. Neprevyšuje ostatné a drží sa vo svojich osvedčených vodách, ale našťastie sa nehrá na vysoké umenie, čo mi bolo počas sledovania veľmi sympatické. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • V izbe Lilly (Dakota Fanning) možno na stene vidieť plagát z filmu Jules et Jim (1962), v ktorom sa dvaja najlepší kamaráti zamilovali do rovnakej ženy. Very Good Girls má veľmi podobnú dejovú zápletku, len v tomto prípade ide o trojuholník v zložení 2 ženy – kamarátky – Lilly a Gerri (Elizabeth Olsen) a jeden muž – David (Boyd Holbrook). (nirvana91)
  • Do role Davida Averyho (Boyd Holbrook) byl původně obsazen Anton Yelchin, ale odstoupil kvůli jiným projektům. (Dr Lizal)
  • Naomi Foner napsala scénář k filmu 20 let před jeho premiérou. (dwdb)

Reklama

Reklama