Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou kamarádek trávicích léto v New Yorku. Potom, co absolvovaly střední školu, se dívky chystají přijít o panenství. Věci se ovšem zkomplikují, když se obě zamilují do stejného muže. (zajda404)

Recenze (35)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jako bych tam byla.....lidské, přirozené, sladce smutné.....ach ta nostalgie a suprový písničky. Holky byly prima a David, který nebyl sice žádnej kluk z plakátu, ale hrál dobře a o tom je přece život, že ti princové z našich snů jsou nakonec obyčejní kluci. Žádná filmová pecka, ale mně se líbila právě ta uvěřitelnost některých chvilek, takže jdu do vyšších pater. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

filmu, kde sa v úvode a v závere vyzliekajú dakota fanning a elizabeth olsen nemôžem dať odpad, akokoľvek prázdne, pózerské, nudné a nezaujímavé to je ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Plusom tohto filmu je to, že je veľmi príjemný, hlavné hrdinky sú obe výborné herečky a dobre sa na ne pozerá a parádna muzika počas celého filmu. Mínusom je asi to, že ste to už všetko niekde videli, ničím Vás to neprekvapí a celé je to vlastne jeden veľký priemer ... ale kľudne si to pozrite, je to fajin :-) .. https://www.youtube.com/watch?v=-ZBvAAzMphE ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh prvej lásky a dievčenskeho kamarátstva. Oba herecké výkony ma príjemne prekvapili, úloha Demi Moore tu bola takmer zbytočná. Zaujímavé bolo zakomponovanie trefných textov z pesničiek do deja. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Takže co tu všechno máme: Rafťáky bez raftů, sluníčka, hezkých holek, humoru a veškerý nadsázky... zato s prapodivně depresivní atmosférou a ještě depresivnějšíma písničkama (jako by snad sex byl tim nejtragičtějšim výmyslem lidstva), navýsost debilníma rodičema a exkluzivnim očnim vyšetřenim pro oba souložící protagonisty. Hm hm. --- Ve výsledku vlastně ani nevim, za co dávám tu jednu osiřelou hvězdičku. Asi za Dakotku, protože jí docela fandim, a tahle hvězdička jí má postrčit za pořádnýma rolema. Ale ne, to asi nedává smysl, co...? ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Skvělé na odreagování a lehké zamyšlení bez obrovských filozofických otázek, Dakota i Elizabeth jsou skvělé herečky vysoké kvality, kterým se podle mě ještě nedostalo té u kritiků průlomové role, ale popravdě si myslím, že těmhle holkám stačí jedna role oscarových rozměrů a mají nominaci v kapse. Teď ale zpět k filmu, neuvěřitelně uvěřitelné, člověk se do nich vyloženě vžít, čímž nemyslím, že zažil to samé, ale přišlo mi neuvěřitelně jednoduché postavy chápat a soucítit s nimi, což se mi tak často nestává, hlavně to naprosté pochopení. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa pomerne svieže. Celý čas som mal zaťaté zuby kedy to spadne do tak silno dramaticky vyhrotenej situácie až sa to utrhne z reťaze a všetky tie postupne budované emócie sa roztrieštia na všetky strany a zostane len vlna pátosu. Nestalo sa tak. Foner je aj formálne zaujímavá( aj keď nečakajte žiadne umelecké dielo), to len Bobby Bukowski ukazuje, že má cit pre farebnosť scén a komponovanie. Zápletka je jednoduchá až to vo finále trochu zamrzí a príliš sa hrá na vážnu nôtu, čo tomu uberá bezprostrednosti. Zároveň sa tu ale ukazuje Fonerina citlivosť voči postavám. Fanning aj Olsen podávajú presvedčivé výkony a na obidve sa veľmi dobre pozerá. Rovnako aj Holbrook ako objekt ich túžby, čo je vlastne taký v pohode chalan s veľmi silným citom pre morálku a hodnoty. Všetko je to pekne pozliepané, herečky aj keď poriadne nič neukážu dráždia svojimi telami neprestajne, a na konci zostáva dobrý pocit z veľmi pekne spravenej žánrovky. Neprevyšuje ostatné a drží sa vo svojich osvedčených vodách, ale našťastie sa nehrá na vysoké umenie, čo mi bolo počas sledovania veľmi sympatické. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný coming-to-age film. Dvě nerozlučné kamarádky poznají pohledného mládence, jedna ho chce, druhá se zamiluje a on do ní taky, ale první o ničem neví, načež se to provalí, chvilku je dusno a pak přichází za doprovodu sluníčkové hudby usmíření a následně i sluníčkový (a k mému potěšení alespoň vizuálně docela výživný) happy end. To by vůbec nevadilo, ale všechno už tu bylo a v lepším provedení. Za hlavní dvojku (a Clarka Gregga) a tradičně příjemný soundtrack musím přesto hvězdu přihodit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film vlastně o ničem. Mělo by to být o mileneckém trojúhelníku, který zde vlastně neexistuje, mělo by to být o tom, že se ničí přátelství, ale k tomu fakticky nedojde. Děj by měl mít teoreticky dopad na dívky a jejich vztah, ale to se vlastně neděje. Jediná změna, k níž došlo, je fakt, že jedna z nich není panna. Trochu moc o ničem. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Sure. We can talk about politics again. - Well we could talk about your two favourite subjects. Television and body parts. - Asshole. - That's a body part." Kdo by nechtěl takového prímového otce. Tenhle film si hraje na něco, co není. Hrozně velké drama, psychiku postav prožívajících těžké životní období...boo hoo. Já jim to teda vůbec nežrala. A jako sorry, ale ten Boyd Holbrook není ani trochu hezký, takže nechápu, co by na něm ty dvě viděly? Jako vážně... Obě to jsou moc pěkné mladé holky, Dakota je talentovaná herečka (tady se teda ale vůbec nepředvedla), a obě se zamilují do kluka, který není ani trochu pěkný a ani trochu sexy a prodává nanuky. Za mě je tohle jednoznačně jedno z největším zklamání z roku 2013. 1,5* a ani o krapet víc... mám dokonce chuť tomu dát jen tu 1*, ale to nemůžu Dakotě udělat. ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

ZBYTOČNÝ KOMENT! Šalamún povedal: "Márnosť nad márnosť!" a US producenti sa tým zjavne riadia. Dakota je pekná a už len kvôli nej by som tomu jednu hviezdu dal. Ona vie hrať, ale s tak suchým scenárom a hlúpymi dialógmi sa toho veľa robiť nedá! Olsenka k nej pasovala asi ako černoch na severný pól! Ak bude Dakota ďalej účinkovať v tak divácky nudných filmoch, bojím sa, že jej herecká kariéra nepotrvá dlho. Čo sa týka castingu, je s podivem, ako možno spackať tak zaujímavo obsadený film. ()

fallangell odpad!

všechny recenze uživatele

Ona je zakomplexovaná, její matka je despotická kráva, její otec dělá, že se ho celý film ani netýká. Její sestry jsou do počtu. Nejlepší kamarádka by o to strašně ráda přišla ale jaksi neví jak. SPOILER: Tak si ona najde největšího blbečka v okolí, kterého by jako sice chtěla její kamarádka, ale to by si pak holky 91 minut tak maximálně brnkali na kytaru a brečely na rameno. Všichni se chovají přehnaně afektovaně... A to vlastně shnuje celý film. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet dobrý, príbeh tiež, no to povrchné spracovanie radí celý film niekde do sfér podpriemeru. Nechápem prečo si preboha tie dve "najlepšie kamarátky na svete" v podstate celý čas klamali. Tvária sa ako najdôvernejšie kamarátky, pritom im je zaťažko povedať alebo aspoň naznačiť pravdu. Ale áno, veď aj dnešné priateľstvá sú vlastne dosť povrchné, tak toto bola aspoň pekná reflexia. Len nechápem ani toho chalana, ktorý sa po celý čas tvári akoby sa ho nič z toho netýkalo, a neviem čo na ňom priťahovalo tie dve, lebo mne prišiel dosť arogantný (aj keď občas bol aj milý). A keď už som si vravel, že aspoň záver nebude totálne klišé... tak som len nechápavo ostal pozerať a sám seba sa pýtal, že WTF? ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Poklidně plynoucí film s pohodovou hudbou a atmosférou "příběhu odvedle" (tedy převážně). Silně pochybuji, že mi cokoli z tohohle snímku nějak uvízne v paměti, protože a jednoduše opravdu není co. Postavy jsou tak minimálně nastíněné, jak jen to jde, děj je prostinký a originální nebo zajímavý prvek by jeden nenašel snad ani s lupou. Netroufám se odhadovat jak by vše dopadlo bez Dakoty a jestli by to vůbec bylo shlédnutelné. Jednoduše je to celé nemastné neslané, místy primitivní a do toho se tam nějak z nepochopitelných důvodů přimotala Dakota Fanning. ----"I can't do it." "No, you can. The question is will you..."---- ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně obyčejné. Nemám problém možná trochu nadhodnotit, neboť nějak takhle si představuji dobrý coming-of-age film, který je v tomto případě určen spíše pro dospívající dívky. Příběh vypráví o přátelství dvou panen, zamilovaných do stejného kluka, zároveň reflektuje i manželskou krizi v rodině jedné z dívek. Vyzdvihl bych nenucenou civilnost, s níž je film natočen, možnost recipienta se s hrdinkami a jejich problémy a potřebami identifikovat, i povedený soundtrack, bez něhož by to snad ani v této kategorii filmů nešlo. Very good film. Někdy je těžké odpustit sama sobě a musí to za tebe udělat někdo jiný. Lidi tě překvapí. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Příjemná věc o dospívání, první lásce, problémech v rodině. Vše podáno nenuceně a tak nějak opravdově. Za mě palec nahoru. 80% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

sladkavý romantický príbeh prvej lásky amerických dievčat kamarátok. Všetci tým obdobím prešli, vo filme to fajnovo prežili Faniingová s Olsenovozu. Pôvodne som chcel dat filmu čo sa venuje sedemnástkam ktoré zrazu zistili, že bradavky tvrdnú nie len od studenej vody v mori iba tri body. Ale film je prešpikovaný fajnovými náladovými pesničkami, a to ma navážilo do stredu troška vyššie. ()

Reklama

Reklama