Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Následek Alžbětiny nepodařené operace doléhá na všechny – nejvíce asi na doktorku Foldynovou, která má pocit, že je nechtěnou strůjkyní neštěstí. Setkání majitele letecké záchranné služby s ředitelem Kaderkou má nečekané následky i pro jeho bratra Thea. Složitá a nevyslovená situace, která vznikla mezi Janderovou bývalou a současnou ženou, stále existuje, stále vytváří potenciální napětí, kterému doktor Jandera ne zcela úspěšně uhýbá. Extrémním případem, v němž záchranná služba zasahuje, je zcela jistě paraglidista, uvízlý ve velké výšce na radiovém vysílači, z něhož se pokusil slétnout. Pozemní záchrana nemá naději, nějakou šanci má jen ta letecká. Pilot Gordon Mádr však opět za letu podlehne žárlivosti a to má už tentokrát na záchrance své následky. Horší následky má Alžbětino neštěstí, ústící do rodinné tragédie, postihující ji, Járu i celou rodinu Janderů. Doktor Mádr spatří něco, co nikdy neměl, a záchranář Neliba s doktorem Janderou projdou zkušeností, jaká se na záchrance stala snad poprvé za celou její existenci. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jeden z nejlepších dílů díky super případu záchrany muže na ulici bodnutému do srdce. Dalším případem je paraglajdista, ale hlavním a velmi smutným případem je okradnutí Alžběty, která díky tomu zahyne. Dění kolem Gordona je nic moc, prostě nevěrná manželka je prostě problém. Lehce nadprůměrný díl. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nepobavila. Hanzlík rozřízne hruď bodnutého kolemjdoucího přímo na ulici kapesním nožem, strčí do něj ruku téměř po loket a hledá díru v srdci, aby ji ucpal. Nad ním na to kouká Vašut, přijede sanitka, saniťák k Hanzlíkovi: "Tak dobrej jako ty... nikdy nebudu!" Bodnutý kolemjdoucí byl bodnut samozřejmě zrovna ve chvíli, kdy s přítelkyní nakupovali snubní prstýnky! Budař při záchraňování paraglidisty schválně krouží na svým domem, kde jeho manželka obcuje s Michalem Dlouhym, pak je patřičně zhrzen a zachová se neprofesionálně - to se neodpouští! Mádr-Kostka/otec Budaře, jak jsem pochopila, pak v domě přihlíží za mléčným sklem ve dveřích kopulaci dvojice Dlouhý-Budařova manželka (nevim, jak se jmenuje) na kulečníkovym stole (!!!) a musím teda říct, že to dost přehrávali. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Sanitka 2 je všelijaký ( od telenovelových hloupostí po solidní akci ve své době ) ale sedmému dílu dávám pět hvězd za scénu zákroku, kdy Jandera zachrání život mladíkovi, kterému zloděj probodl srdce a on mu zastaví ránu a dá přímou masáž srdce skrz otevřený hrudník. Jakoliv to vypadá sci-fi operace, které se diváci vysmívají, jedná se o filmové zobrazení skutečné akce první pomoci ( akorát v reálu to nebyl nůž zloděje ) , za kterou byl oceněn Mudr. Peter Ziman, který si při tom zásahu zahrál chlapíka v černých brýlých, který Janderovi radí aby to nedělal. ()

Reklama

Reklama