Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (346)

argenson 

všechny recenze uživatele

Když se chystala Nemocnice po dvaceti letech, byla velká očekávání a následoval velkej průser. Proto jsem u Sanitky radši nic moc nečekal. A kupodivu zas až takovej průser to není. Výkony a vývojem postav mě potěšili Vašut a Dvořák. Naproti tomu Hanzlík se tam ploužil bez výrazu a nasazení s rolí celkem o hovně, Adamovská už jenom tak do počtu, aby jako bylo vidět, že navazujeme. Havlové to slušelo natolik, že ani nebyl poznat dost podstatný věkový rozdíl mezi ní a novým amantem. Juřička, v první Sanitce plachý chlapec od klavíru, tady ovšem neohroženě s revolverem nakráčí do cikánského ghetta, případně zmydlí zloděje sanitky. A Mádr, to je teprve kadet! Už za války lítal v Anglii a ještě v roce 2013 pilotuje záchranářskej vrtulník. Bohužel, Jana Budaře mám pořád zafixovanýho jako polodementa z Nudy v Brně, takže v momentě, kdy se představil jako Gordon Mádr, skončil můj pokus vnímat Sanitku 2 jako drama. Plus další otřesně vtipné momenty typu Lábuse běžícího s majákem v ruce po ulici, nemluvě o parodii Srstky na Srstku. Ale jo, mohlo to bejt horší. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování Sanitky je vrcholem trapnosti a nevkusu. Doslova v každém dílu minimálně dvě téměř erotické scény, většinou na kuchyňském stole či jiném nábytku, doktoři si v pracovní době odskakují za milenkama, operátorky se též kurví s celým mužským osazenstvem záchranky (s výjimkou dosluhujícího Zedníčka a garážmistra Lábuse), nejznámější česká hvízdačka na prsty tu má roli milionářky, co nejprve odloudila manžela jiné, aby následně mohla i jemu zahýbat a přitom si hrát na světici platící předražené operace (režisér si zřejmě našel zálibu v jejich o několik desetiletí starých doktorských rolích). Zatímco v původní Sanitce se vztahy řešily kulantně a s citem, pouze hlavní hrdina se dlouho zmítal mezi dvěma ženami, v nové Sanitce chrápe každý s každým a když se náhodou neřeší zásun, tak jsou na pořadu dne prachy. Jedinou sympatickou ženskou postavu nechají v půlce seriálu nesmyslně zemřít, aby mohl Juřička následně provádět vlastní pátrání s multikulturním obohacováním. Dávám slabou 1 * a to jen proto, že to ve výsledku nebylo až tak nekoukatelné a zmršené kecama o privatizaci jako Nemocnice po dvaceti letech. 15% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13/13 Úhrnem musím seznat, že Sanitka 2 je dobrá série seriálu, který v polovině 80. let dokázal mnoho, například konkurovat Nemocnici. Samostatně série funguje, funguje i jako pokračování po letech. Vše hlavní navazuje - obsazení i rétorika problémů z rychlé záchranné služby. Překvapením je Veškrnka, která v první sérii nebyla, ale generačně se k Hanzlíkovi a Adamovské hodí ideálně. Zatímco dříve komplikovaný doktor Jandera sváděl boj se socialistickými větrnými mlýny, dnes patří mezi lékaře bez hranic, což je velmi uvěřitelné, zajímavé a skutečně přijatelné. Zatímco dříve byla komplikací emigrace doktora Maudera, dnes je problém muslimská dvojice. V první sérii byl jeden výlet za cikány, ve druhé mezi romy, staré dějové linky jsou bez problému aktualizovány a nové tváře a příběhy nenudí. Zajímavá linka se odehrála v manželství mladého Maudera a jeho nevěrné ženy, sexy slovenské dispečerky v podání Jany Kolesárové. Určité pochybnosti jsem měla o lince s Ivanou Andrlovou, ale i ta měla nakonec v celém soukolí svůj význam. A samozřejmě milé bylo setkání s Jiřím Dvořákem, který táhne každý projekt, na kterém se podílí, do výšin. Ustála jsem i komiku Lábuse, který se stal novým parťákem Srstky, neurazila jsem se karikou Vašuta a Zedníčka, takže venkoncem určitě nemám pocit promarněného času a to je mnohem víc, než bych byla předpokládala, že Filip Renč zvládne ukočírovat. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jako celek mě tento seriál opravdu mile překvapil. Pominu-li telenovelské pošťuchování mezi hlavními hrdiny. Akční scény jsou opravdu na české poměry pěkně natočené a je se na co dívat. Převážná většina hereckého obsazení také sympaticky vybrána. Zkrátka, dle mého názoru plnohodnotné pokračování původního seriálu. Filip Renč rozhodně ostudu neudělal. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V prvním dílu nové Sanitky se postavy z původního seriálu seznamují s novými hrdiny půl hodiny, než konečně zaznějí sirény. Nová Sanitka tak dědí nešvar českých seriálů, kdy se dlouze rozplétají vztahy než dojde k svižné profesní akci. Tatínkovi se má věřit, zvláště pokud se jmenoval Jiří Hubač. Jeho syn Ivan Hubač líčil, že otec o své slavné Sanitce řekl: Kdybych psal pokračování, tak už čistě jen o profesních záležitostech záchranářů. Hubač mladší, který se scénáře Sanitky II nakonec ujal, si milostné zápletky naopak podržel. A první díl, který dnes vysílá ČT1, jasně dokládá, že pravdu měl Hubač starší.V půli 80. let za éry jedné televize působila Sanitka moderně. Ale třicet let poté, kdy z desítek stanic útočí zahraniční profesní seriály založené vesměs na případech zajímavých řemesel, vypadá úvod Sanitky II, jako by scenárista nikdy neviděl Dr. House, zato Ordinaci hltá. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Jiří Hubač odmítl vytvořit scénář pro pokračováni Sanitky, proto předal práva svému synovi Ivanovi, rovněž scenáristovi, který napsal nových 13 dílů. (kosticka7)
  • První klapka padla 12. září 2011 ve vysílači Liblice. Natáčení trvalo 171 dní, během kterých byl utracen rozpočet 170 milionů Kč. Poslední klapka padla 29. června 2012 na Smíchově. (kosticka7)

Reklama

Reklama