Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Malkovich v roli muže, který miloval lehkovážné hrátky s láskou. Americký snímek režiséra Stephena Frearse z roku 1988 je v pořadí třetí adaptací známého francouzského románu Choderlose de Laclose z konce 18. století (počítáme-li i málo známou japonskou verzi z roku 1978). Příběh vikomta Valmonta a jeho lehkovážných hrátek s láskou inspiroval na konci 80. let i režiséra Miloše Formana a ještě dříve v roce 1959 francouzského režiséra Rogera Vadima, který natočil stejnojmenný snímek s Gérardem Philipem v hlavní roli. John Malkovich v roli Valmonta se pustí do hry plné exaltované vášně s nevinnou paní de Tourvel. Píše jí dopisy a nevynechá jedinou příležitost k vyznání lásky. Nechce však skutečný cit, ale pouze svést kouzelnou ženu. Do krutého plánu navíc vstupuje i protřelá markýza de Merteuil. Nikdo z trojice netuší, pro koho se nakonec stane pohrávání se sexem a láskou osudné. V dalších rolích zazáří Glenn Closeová a Michelle Pfeifferová. Snímek byl oceněn třemi Oscary za scénář, výpravu a kostýmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (265)

6thSun 

všechny recenze uživatele

70% nuda. Koukal jsem na to s holkou, která byla na závěr citově vyklepaná a neschopná komunikace, co hůř, neschopná čehokoli, takže jsem musel já, kterého to citově nechalo chladným, jít na jedno točený. Taková Královna od S. Frearse, to už je jiný aristokratický kafe, tady jsem se i přes nesporně skvělý herecký výkony jenom těšil na konec - a na to pivo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou Nebezpečné známosti až za Formanovým Valmontem. Tváří se sice cyničtěji a hlouběji, ale nemyslím si, že je to pravda. Forman zvolil uvolněnější tón, takže na pohled působí měkčeji, ve skutečnosti ale právě ta uvolněnost vypráví o zkaženosti doby víc než nekonečná nepříjemná křeč, kdy nevěřím, že by ti lidé takto chtěli žít - mnohem víc jsem chápal zahálku a požitkářství Formanových postav. Frears navíc dlouze zabředá v jednotlivostech, a pak se musí násilně nutit do několika velmi nefunkčních dějových zkratek. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit dle mého názoru nepovedenou verzí Rogera Kumbleho z roku 1999, protože toto dílo Stephena Frearse se určitě zdařilo a stojí za vidění. Je to působivý film, v němž sledujeme spletitý život šlechty 18. století se svými intrikami, kde se každá špatnost, kterých tu není nedostatek, skrývá pod maskou elegance a nevinnosti. Film má skutečně zamotaný děj, což může mást, jelikož když jsou za dne dvě postavy nejlepšími přáteli, pod rouškou noci mezi sebou mohou do krve bojovat. Film je plný inteligentních a nenudících dialogů a má skvělé obsazení. Herci a herečky si se svými postavami vyhráli a vtiskli jim nezaměnitelný charakter. A také je radost pohledět na mladičkého Keanu Reevese, jenž je v roli naivního učitele hudby skutečně rozkošný. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

keďže som pomerne nedávno zhliadol aj Formanovho Valmonta môžem zrovnávať. Narozdiel od väčšiny zastávam názor že Formanova verzia je lepšia. Predovšetkým vo výbere hercov. Glenn Close mi bola dosť nesympatická, pôsobila priam asexuálne, čili presný opak neodolateľnej Annette Bening. Keanu Reevesovi prezmenu chýbala ona nevinnosť a nemotornosť Henryho Thomasa. John Malkovich je možno vierohodnejší v úlohe zvodníka, avšak Colin Firth mi bol predsa len sympatickejší. K tomu Frearsove známosti majú podstatne rozťahanejší a nudnejší dej (chýbajú homorné vsuvky kt. by filmu dodali odľahčenosť)aj po príbehovej stránke bol Valmont ucelenejší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podlosť, zrada, vášeň, pýcha, slizkosť, nenávisť, pomsta, láska. To sú hlavné oporné body tohoto predchodcu 'Cruel Intensions' zasadeného do historickej doby. Novú verziu prevyšuje hlavne zvodca John Malkovich, ktorý si túto rolu priam vychutnával. Krásne sú kostýmy a aj dialógy s historickou nadsázkou, no tie sú niekedy na počudovanie rozvláčne a nudné. 70%. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (11)

  • Po tomto filmu se Uma Thurman zděsila, když zjistila, že je pokládána za sexysymbol. Načas opustila USA a řadu rolí odmítla jen proto, že předpokládaly půvabný vzhled. (Aknah)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama