Reklama

Reklama

VOD (1)

Antologie pěti kratších filmů zkoumá dopad rakoviny prsu na lidské životy. Pět geniálních umělců spojilo své síly proti rakovině prsu a každý z nich natočil krátký úsek tohoto průkopnického filmu. "Charlotte" líčí ženu (Ginnifer Goodwin), jež neví, jak se rozloučit se svou dcerou. Příběh "Mia" (Patricia Clarkson) je vyprávěn skrz sérii záběrů z minulosti. "Cheyanne" (Lyndsy Fonseca) je překrásná striptérka, jejíž čerstvé manželství ohrožuje její nemoc. "Lili" sleduje snaživku (Rosario Dawson), jež požádá svou sestru, aby sdělila jejich matce její diagnózu. A nakonec "Pearl", onkoložka (Jeanne Tripplehorn), která se náhle ocitla v roli pacienta. (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Silný film, který ale potápí dvě věci. Jednak a) nedotažené příběhy.. sotva se rozkoukáte, už je v záběru jiná hlavní postava. Tohle je ale můj celkový problém s povídkovými filmy - já chci prostě sledovat celý příběh, ne jen úsek. Takže kdyby místo jednoho celku natočili pět dílů, byla bych nejspokojenější. Ale podívala bych se jen na první tři a to proto, že b) poslední dvě povídky nebyly nijak originální, vyčnívající, ani dojemné. Vlastně ani příliš zábavné. Hodnotit pět lidských příběhů jako celek je tedy vcelku těžké, ale protože jsem z prvních třech povídek byla vesměs nadšená, nechám to na čtyřech hvězdičkách. Mimoto si film zaslouží uznání za téma a sympatie za režisérky :) ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Nato, o jaké téma se jedná, si myslím, že film mohl být klidně vážnější a za druhý určitě dát víc prostoru každé hrdince, takhle to bylo na můj vkus až moc rozházané a tím pádem se emoce moc nedostavily. Proto zastávám neutrální postoj. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aj o tomto je život. Možno to všetko brať ako poučné video, ako rakovina dopadá na život ženy a jej rodiny a okolia. Ako poučné video, že aj prevencia je dôležitá. Mne osobne sa najviac páčil príbeh Patricie Clarkson, ale všetky sa dali pozerať, a už aj keby človeka začali nudiť, tak začal iný príbeh. Určite treba aj kapesníky. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd pro pět příběhů. Za každý takový film bych dala klidně ruku do ohně - ale je jich jako šafránu. Jedním z hlavních taháků mi bylo hvězdné obsazení především - Patricia Clarkson, Ginnifer Goodwin, Josh Holloway, Jenn Morrison atd...Jakkoliv první věta obsahu může znít namyšleně, opak je pravdou. Líbila se mi ta souvislost mezi všemi příběhy - nyní dospělá žena Pearl, která vychovává s manželem svou dceru se díky ztrátě své matky stala onkoložkou. Pomohla mnoha lidem a učinila tak svět trochu snesitelnějším. Spontánní Patricia Clarkson mě opět mile překvapila kolik hereckých tváří dovede předvést a nemohla jsem si nevšimnout, že ztvárnila jedinou postavu, která měla trochu smysl pro humor. Díky bohu téma rakoviny ve filmu nebylo podáno citotlačně, ale citelně a jemně. I ten největší skeptik si u tohoto filmu uroní slzičku. Citát na závěr: "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow." Albert Einstein ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je zajímavý jednak svým povídkovým stylem, jednak jejich pojítkem, jednak režisérkami a v závěru tím, že je to celé věnované ženám o ženách točené ženami (aneb velmi mě překvapilo, že režisérkou je tu třeba Anistonka, Alicia Keys nebo Demi Moore). Dá se to věsměs hodnotit podle jednotlivých příběhů, ale také jako celek, protože propojeno to postavami je. Hned první povídka o Charlotte /i když to spíše bylo o Pearl jako malé/ mě vehnala slzy do očí.. jako jediná popravdě mě dojala, a když brečím u filmu hned v prvních 5 minutách, tak to je něco (to se mi fakt ještě myslím nikdy nestalo). Druhý příběh Mia se mi taky líbil, za prvé díky Patricia Clarkson a za druhé stylem vracení se zpátky v čase. Třetí Cheyanne byl slušný, ale už slabší než první dva. Čtvrtý Lili se mi líbil nejméně. Nebylo tu nic, co by ve mně něco vyvolalo. No a pátý Pearl bylo takové to ukončení, kdy na úplném závěru se všichni (téměř všichni, to jako ta Chayenne zemřela? asi jo.. ale to tam třeba vůbec nedali vyznít a to je škoda) sejdou na políbení poslední destičky. Všimla jsem si jedné zajímavé věci, a to že je tu hodně, ale hodně herců známých spíše ze seriálů a ze všeho nejvíc mě překvapilo, že tu jsou hned tři nejhlavnější postavy z Once upon a time (vyšlo to ve stejném roce, tak teď jestli se poprvé sešil tady, nebo v seriálu). Jinak vyholený Taylor Kinney už nemá to kouzlo jako s jeho vlasy. Jedna věc mi hodně vadila (a to nejen u tohoto filmu, ale trošku si tady vybiju vztek) - a to český dabing (ano bohužel jsem to neviděla v originále). Poslední léta je tu praktika v českém dabingu, že používají "obecnou češtinu". A to se mi prostě nelíbí. Nemůžou říct "šťastný život", radši řeknou "šťastnej život". "Jasný" místo "jasné" se ještě dá. "Hele" dejme tomu ještě jo, ale "-ej" na konci mě dokáže pořádně nasrat. Měla by si česká dabérská komunita uvědomit, že není nutné se všechny filmy snažit dělat "hovorově", ale používat normální spisovnou češtinu. Kdo to pak má poslouchat? Když tak mluví reálná osoba, tak to samozřejmě chápu (ale strpím to jen u lidí z Čech, jelikož je to původně i jejich nářečí, ale u lidí z Moravy mluvící obecnou češtinou, která vychází z českého nářečí, to nesnesu) i když mi to trhá uši, ale v dabingu je to fujky. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nedostatečně propracovaný povídkový film na neobyčejně silné téma především pro ženy.. Líbí se mi nápad zrežírovat střípky životů žen poznamenaných rakovinou prsu.. Nejvíce se mi líbila asi část s Lili.. Příjemný projekt slavných celebrit :-) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvěle nenásilně zpracované téma rakoviny prsu a ukázka toho, jak dokáže zasáhnout do života. Příběhy, které jsou propletené s hlavní postavou, která je v průběhu celého filmu u všehno a na jejímž životním příběhu je to založené. Film je hvězdně obsazen, jak režijně, tak herecky a je to tak silné, že dokonce i slzy ukáply....Rozhodně doporučuji na shlédnutí každému, aby si uvědomil, jak rakovina dokáže ovlivnit životy mnoha lidem...nejen ženám.... ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Každý příběh měl své kouzlo, a každý z nich byl svým způsobem silný a dojemný. Rakovina a její dopad na životy osob, které si tím musely projít, je těžký nejen pro ně samé, ale také pro jejich blízké. A Five krásně ukazuje, jaký důsledek vzniká, když se s tak zákeřnou nemocí setkáme. Určitě má tento film hloubku a nemůže se mu odepřít snaha, vcítit se do daných příběhu oněch žen, ale trochu jsem postrádala emoce tam, kde bych je čekala nejvíc. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Vím, zavání to sentimentem...ale je to tak krásně natočené a film je velmi silný...až jsem byla ráda za mírné odlehčení v předposledním příběhu. Plné hodnocení, víc netřeba dodávat. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Film nesúci jednoznačné posolstvo ma veľmi za srdce nechytil. Nie, že by som rakovinu prsníka bral na ľahkú váhu, skôr ide o to, že táto forma a dá sa povedať, že určitá propagácia prevencie, mi nie sú veľmi blízke. Také príliš prvoplánové asi. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Tento příběh nese poselství…. Je natočen ženami pro ženy s rakovinou prsu a jejich blízké. Pět příběhů pěti žen, které přibližuje jejich utrpení i naději. I když má snímek vzbudit lítost, tak nabádá především k prevenci a co nejdřívějšímu odhalení rakoviny..... Já jsem s filmem nad míru spolkojen. Zaujal mě a herečky ze sebe vydaly maximum. Dávám čtyři hvězdy ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Příběhy, které se dotýkají každé ženy, rakovina, velmi vážné téma, a tak hezky natočené příběhy, ano 4 díl byl trochu slabší, ale ostatní velmi emotivně udělané, a myslím si, že každý by tento film měl vidět, a kdo označil tento film jako komedii, tak asi se díval na něco jiného, určitě doporučuji, ale jedinou výtku mám a což je asi tak trochu na škodu filmu, škoda, že každý příběh nebyl dotažený do konce a tak se může jen divák domýšlet, jak to všechno mohlo skončit, kdyby se dalo příběh do celkového příběhu, byl by to ještě kvalitnější zážitek. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

zajímavé mikropříběhy, kterým se nedá příliš vytknout. Snad jedině, že méně je někdy více a tak by nebylo na škodu, kdyby těch příběhů bylo trochu méně, ale byly více rozpracovány, pak by to možná bylo na plný počet hvězd. Jinak bylo pěkné, že se i přes velmi vážné téma nehrálo příliš na city a neždímaly se z diváků slzy, i když by to nebylo až tak složité. Jenom bych měl ještě připomínku k zařazení zde na webu, zaškatulkování jako komedie vyznívá spíš jako hloupý žert, legrace to vážně není, ani ty příběhy samotné, ani téma filmu. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Five: je na jedno pozretie slušný poviedkový film.POVIEDKA:(1)75%.(2)90%(3)65%.(4)50%.(5)40%.Summa summarum:HOD:64%. Chcel by som raz vidieť sfilmovanú poviedku(ako celovečerný film),kde účinkovala Patricia Clarkson(č.2).PS:pačil sa mi herecký koncert Patricie Clarkson! ()

Reklama

Reklama