Reklama

Reklama

Žralok útočí

(TV film)
  • USA Shark Attack

Obsahy(1)

Mořský biolog Casper Van Dien a Jenny McShane se rozhodli objasnit příčiny nepřirozené agresivity žraloků. Brzy ale zjistí, že mořští predátoři nejsou pro malou africkou vesničku na pobřeží jedinou hrozbou... V africké oblasti Port Amanzi dochází k enormně zvýšeným útokům žraloků na lidi. Když se jejich obětí stane i mladý mořský biolog Marc, rozhodne se jeho spolupracovník a přítel Steven McKray, že této záhadě přijde na kloub. Přijíždí do Afriky a intenzivně se vrhá do vyšetřování. Záhy se mu podaří zjistit, že útočící žraloci vykazují různé genové degenerace - jsou zmutováni ve vraždící stroje. Příčinou je prozatím neznámá chemikálie, která se do místních vod dostala pravděpodobně s jasným úmyslem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Jak poznáte ve videopůjčovně špatný film? Hraje v něm Casper van Dien a není to HVĚZDNÁ PĚCHOTA. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začátek slabý, o prostředku se dá říci to samé a konec jsem k mé nezměrné lítosti prospal. Stevene, ty amatére v kulatých brejličkách na režisérské židli - takto má vypadat napínavý film o žralokovi, co chytne diváka do čelistí.. Strašně rád bych o Casperovi napsal, že je to špatný herec, ale to by nejdříve hercem musel být. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zase až tak špatné. Pravda, o scénáři a logice některých scén škoda mluvit, ale naproti tomu žraloci byli velmi věrohodně vytvořeni. Pobavila mě scéna, v níž Casper Van Dien navštívil výzkumnou laboratoř, celou si ji s úžasem prohlédl, pak vzhlédl ke stropu a prohlásil: "Impozantní...":) V porovnání s celým zpracováním filmu zde toto slovo působilo až příliš filozoficky a vtipně, když jej pronesl člověk, který nahání žraloky a často se své blonďaté kolegyně ptá, "zda je v pořádku":) ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Musim teda rict ze daleko lepsi mi prisla dvojka tady sem nepochopil co to melo bejt akcarna? horor? nebo kombinace obojiho? tezko rict... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný fantastický snímek o lékaři, který se s pomocí žraloků snaží vyvinout lék na rakovinu. Samozřejmě v pozadí výzkumu se odehrávají daleko temnější věci, kterým musí Steven McKray (Casper Van Dien) přijít na kloub. Standardní podívaná vypadá, jako by vznikla v první polovině 80. let. Nejlepší jsou honičky - automobily a čluny. Potěší, že žraloci nejsou počítačoví, ale až tak moc si jich divák neužije. Asi nejhorší jsou temné podmořské scény a noční scény. Nejen že není skoro nic vidět, ale střihačovi zřejmě spadl materiál pod stůl a pak ho ledabyle slepil. Stejně to platí i o závěrečné přestřelce, která jistý náboj má, leč kazí ji právě střih. O skvělých hereckých výkonech se samozřejmě mluvit nedá, ty se ale u podobných snímků dají oželet. Při honičce na člunech jsem si vzpomněl na Bonda... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Prostředí 3/10/// +Casper Van Dien -zdlouhavé, céčkové, nudné dialogy/// Tak tohle je vážně bída. Ani nevím proč jsem se na to začal dívat. Dobře no Casper Van Diena už jsem dlouho neviděl, ale evidentně mu Hvězdná pěchota v kariéře až tak moc nepomohla nebo potom nechápu, proč si vybírá takovéto sračky. Jmenuje se to Žralok útočí, přitom o žraloka tam až tak moc nejde. Nebýt mého oblíbence a závěrečné akce, asi by to byl čistý odpad./// Celkem 27%/// ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Ja som videla reklamu a už vtedy mi stačilo.... a teraz tu čítam, že to má pokračovanie holly shit to je snáď vtip.... ako niečo tak strašné môže mať pokračovanie po takomto neúspechu ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Shark attack už je tak trochu pro Nu image klasika, od tud vlastně vedla cesta k jejich žraločím filmům kterých je též nespočet. takže nás nemine přihlouplý příběh(film se nedrží jen žraloků, takže dokáže i zaujmout). ŠPatný herci(Dien s těma delšíma vlasama mě celkem štval a při tom ho mám jako herce poměrně rád). A plno scén kde žraloci utočí, tak tyto scény jsou půjčeny z dokumentů. Nicméně i tak mám pro tenhle film prostě slabost. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Nevinná obět se plácá ve vodě. Pár metrů za ní mizí pod hladinu velká hřbetní ploutev, která rozhodně nepatří delfínovi Filipovi a všichni okolo jen přihlížejí s otevřenou pusou. Až na Casper Van Diena, který se okamžitě vrhá s harpunou v ruce do vody, aby si to se zubákem vyřídil ploutví proti svalům. A to je jeho postava vědec. Ovšem jak může přerostlým rybám trhat zuby, tak prostě neodolá. Podobný moment můžete vidět ve filmu Žralok útočí asi čtyřikrát. Přitom vědec by nechal žraloka pěkně spapat svůj oběd (koneckonců nemá ve vodě co dělat) a pak by ho klepnul až bude odpočívat na gauči z mořských škeblí, kde by trávil poslední porci lidského masa. Žralok útočí není horor to ani náhodou. Je to spíše dobrodružný akčňák, který nabízí sympatického béčkaře Caspera Van Diena a celkem šikovně namíchané záběry na žraločí loutky a jejich skutečné předobrazy a to je z kladů asi tak všechno. Protože zbytek je zabit neuvěřitelně hloupým a nesmyslným příběhem. Podobné filmy: Čelisti (1975), Útok z hlubin (1999) ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Beztak vtom filmu bylo vidět hovno, leč tam byla tma jak v prdeli..ale aspoň to drželo noty a film stal za hovno. Takže hovno vidíte vlastně znamená, že hovno vidíte. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Společnost Nu Image má velkou zálibu v natáčení filmů s podmořskými zabijáky. Z její dílny vzešlo již několik odpadních klenotů, které by neměly chybět v žádné sbírce opravdových milovníků této společnosti či podobně laděných zpackaných filmů. Mě osobně tato společnost docela udivuje a každé její dílo přivítám s povděkem. Nemusím totiž moc u probíhajícího děje přemýšlet, protože většina filmů buď nemá vůbec děj nebo jen kopíruje jiné filmy, které jsem už viděl, takže předem očekávám, co se stane. Shark Attack je trilogie o žralocích, kteří si rádi pochutnají na lidském mase za každé situace. Díly na sebe nenavazují a předbíhají se ve stupiditě. Pro mne osobně je tento díl ze všech nejlepší. Je to zřejmě tím, že se tady moc nesází na žraloky, ale na samotný okoukaný děj a producenti nevymýšleli dvacetimetrového žraloka, který sežere i loď. Tohle musím filmu přičíst k dobru, stejně jako hudební prvky. ()

HateBreeder odpad!

všechny recenze uživatele

Kurva, Casper s žralokem u prdele. Jediná "mysteriózní" věc na tomhle filmu je, kam se poděl veškerý (ale i tak směšný) rozpočet. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je tu viditeľná snaha a má to ďaleko od toho najhoršieho najlepšieho z produkcie The Asylum. Proste Nu Image, ktorá niekoľko rokov pred tým, zastupovala spomínanú brakovú spoločnosť na poli béčkovej až zetkovej produkcie. Presne ten produkt, ktorý by na veľkom plátne, s hviezdnym obsadením a parádnejším rozpočtom, rozhodne fungoval lepšie. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Brouci, brouci! tedy vlastně Žraloci, žraloci! ~~~ Byla to pitomina, ano, ale jsou i mnohem horší. Tohle mi přišlo jako levná adaptace nějaké jednoduché beletrie. ~~~ 1,5* ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No jo Casper začal bojovat s broukama a teď přesedlal na žraloky co útočí, jelikož jsou nadopovaní chemikáliema. To je originální že jo? Okej fajn tak je to jakože hororové déčko, ale já se opět svým zvráceným způsobem bavil. Mám prostě pro filmy se žralokama slabost a když se neberou vážně, jsem v hodnocení mírný. Takže zlatá střední a další brácha Čelistí je za mnou. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý a podpriemerný film.Na to,že film bol nakrúcaný v Juhoafrickej republike,ktorá je známa žraločím rajom,tak je dosť úbohé. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Shark Attack 1 je sice podpriemerny, ale rozhodne nie odpadovy film. Zralok je len o dva metre kratsi nez bezny hypermarket a ra tu podpriemerny Casper van Dien /Hvezdna Pechota/ a Bentley Mitchum /vnuk legendarneho Roberta Mitchuma/. 30 % ()

Reklama

Reklama