Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dobré, depresivní a silné téma s kvalitními herci a příběhem vyprávěným tak, jak je, bez zbytečných keců, přikrášlujících momentů a s minimem hudby. Dobrá pochmurná atmosféra, soudní proces a drsné scény mrtvých chlapců z vody, jen škoda toho “otevřeného konce” bez vysvětlení motivů, a taky mám pocit, že se z tohohle dalo filmově vytěžit mnohem více. Každopádně je to případ, který si určitě zaslouží pozornost a být v podvědomí lidí. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Reese byla skvělá, ale to je tak vše. Kromě námětu mě nic neupoutalo. Bylo to nezáživné, nudné, zvláštní, podané "tak nějak neurčitě", ale přitom zřejmě. Na druhou stranu jsem se s případem seznámila až díky filmu a četla jsem rozsáhlé články na toto téma. Dle mého názoru byla opravdu ignorována důležitá fakta, a ztracené důkazy jsou také zvláštní. Nicméně tento případ zůstane asi mezi těmi bohužel nevyřešenými. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá dítě asi nepochopí ten pocit co museli prožívat rodiče chlapců pohřešovaných a následně nalezených a pak celý ten proces kde se viník našel rychle a snadno...kdo chce psa bít tak si vždy hůl najde a tady to je dobrý příklad jak se dá očividná lež respektive nedůslednost vzít jako nezvratitelná pravda a důkaz k obvinění tří chlapců a tím dodat lidem klid.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

I přes několik nefungujících momentů snímek dokázal navodit mrazivou atmosféru a zaujali mne i herci, kteří v tomto filmu byli zase trochu jiní, než v jiných filmech. Reese a její přízvuk, Mireille jsem téměř nepoznal, to samé Kevina Duranda. Colin hraje svoji klasiku a potěší i Dane DeHaan v menší roli. Za mě spokojenost. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu, podle které film vznikl a i když ani to nebyla žádná hitparáda, přece jenom to na mě zapůsobilo víc. Podle mě je hlavní problém filmu v tom, že neví, jestli chce být dokumentaristicky věrný realitě, nebo fikcí. Protože na první možnost tam je dán příliš velký prostor hercům a fakta tajemného případu jsou nedostatečně vysvětlena divákovi. A na druhou možnost je film příliš suchý, bez napětí a v podstatě bez konce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Případ dostala na veřejnost televize HBO, která chtěla v roce 1994 natočit o domnělých vrazích dokument. Během filmování se ale ukázalo, že důkazy příliš nesedí, a tak dramaturgové scénář filmu změnili. Okamžitě se zvedla za podpory zmíněných celebrit vlna podpory. (nicolcat)
  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)

Reklama

Reklama