Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých rozvláčné, pomalé, ja som sa ale nenudil ani sekundu. Zaujímavý prípad, ktorý má svoj filmový koniec, aký má. Iný v roku 2013 ani nemohol mať a nie je to vina filmu. Indície z konca filmu sú ale správne a kto, čo urobil, je už podľa svedectiev asi vyriešené. V každom prípade je film silným mementom o tom, že keď sa polícii zachce, tak vyšetriť možno všelijako a rôzne životy to môže zničiť. Nehovoriac už o súdoch. Proste ľudská spravodlivosť nikdy nebude spravodlivosťou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Egoyanov pokračuje v tradícii svojich uznávaných Svetlých zajtrajškov. V prípade Diablovho uzla je síce omnoho konvenčnejší a priamočiarejší, ale bez jeho filmu by som sa o tomto ťažkom wtf súdnom omyle nikdy nedozvedel a v dobe kauzy som prípad nezaregistroval. Egoyan ale na druú stranu netlačí na pílu, nepodvoľuje sa očakávaným klišé typu napádanie vyšetrovateľov miestnym sfanatizovaným obyvateľstvom, z Diablovho uzla sa nestane inak vydarený Čas zabiť. Možno škoda, že sa v závere nevenuje udalostiam z roku 2011, na druhú stranu tak neriskuje pátos, ktorému sa mu darí celý film vyhýbať. Aj Amíci teda majú svoju kauzu Cervanovú. Škoda nevyužitosti Eliasa Koteasa a Bruce Greenwood aj na ploche pár minút stvárnil ako zaujatý sudca možno najmenej sympatickú postavu svojej kariéry. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá a nesmírně brutální vražda 3 chlapců byla velmi silnou předlohou. Obsazení filmu bylo rovněž silné. Bohužel zde mám pocit nenaplněného potenciálu. Film má velmi silný úvod a vydařený závěr. Dlouhá střední část však chodí od ničeho k ničemu a je utopená ve zmatených soudních jednáních a místy dokonce nudí. [65 %] ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

V roku 2013 okrem tohto vyšiel aj Prípad Casey. Tu sa ale na prípad pozeráme z pohľadu obžalovaných a snažíme sa dokázať ich nevinu. Na prekvapenie to malo veľmi dobré obsadenie a ešte lepší dobový feeling. Škoda len, že prípad sa nevyšetril, bolo by zaujímavé zistiť, kto bol skutočný vrah. Ale podobne ako jeho konkurent, pútavé, zaujímavé a bude Vás to baviť, pokial Vás neodradí prvá pol hodinka. 3 z 5 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neveselé vyprávění, z něhož je předem vyloučen happy end, neboť vychází z reálných událostí. V rámci svých možností (a svého úhlu pohledu) se snaží co možná nejlépe popsat všechno, co souviselo - nebo co MOHLO souviset se smrtí tří malých chlapců. Nemusí mít nutně pravdu - ne ve všem, neboť pravda zůstala skrytá pod silnou vrstvou vědomé i nevědomé manipulace na straně jedné i trestuhodné liknavosti a nedbalosti na straně druhé ... obětovaná víceméně vykonstruovanému procesu. Procesu, který nese všechny známky neblaze proslulých honů na čarodějnice, pro něž by v civilizované společnosti už dávno nemělo být místo. Jenomže určitá schémata lidského úsudku jsou, zdá se, neměnná - fungují bez ohledu na místo a čas ... a záleží jenom na okolnostech, zda naleznou vhodnou oběť. Ten příběh má ohromný potenciál - zvolil náležitý způsob prezentace, provedl vhodný výběr představitelů jednotlivých postav a ponechal jim adekvátní prostor ... až na jednu jedinou výjimku: Jak přitom mohl zapomenout na NI ... na děvčátko, které ztratilo bratra ?!? Jakoby téměř neexistovalo, jakoby jeho žal nestál za to, aby se jím filmaři zabývali ... jakoby nestál za to, aby se jím KDOKOLI zabýval ... včetně jeho matky, pohroužené do vlastní bolesti. Nechápu to ... protože tenhle zdánlivě podružný detail jednoznačně shazuje upřímné snažení všech zúčastněných ... 3,5* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • V případu tzv. Trojky ze Západního Memphisu se na obranu odsouzených postavil i herec Johnny Depp. (nicolcat)

Reklama

Reklama