Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (86)

claudel 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad toho, jak světově uznávaný český dabing dokáže zkazit překvapení a pointu. Hrozně mě to naštvalo a ovlivnilo pak můj celkový dojem a hodnocení první série. Je to samozřejmě typicky severské, napínavé a jako snad u každé severské detektivky vystupuje zajímavá postava s křestním jménem Saga. Navzdory zklamání s překvapením byly poslední dva díly i tak strhující a snad se něco podobného nebude opakovat v druhé sérii. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

tak nám Sága, socialně slabší souputnice, skoncovala s 10dílnou ságou o saqva sentimentální vysírce. Mosty rády padají. A tenhle seriál je podobný, na počátku solidní konstrukce, ke konci jen chatrná slupka. Most je přesně ten typ seriálu, na němž mi něco neskutečně vadí. Nejde jen o Sagu, u níž absolutně nechápu, čím by jako že měla být zajímavá. Takovou neskutečnou osobu můžete vidět opravdu jen v televizi, no proto mi vadí a neshledávám na ní nic zábavného ani originálního. Totéž bohužel na většině postav seriálu. Ale největší problém je tradičně s padouchem. U novodobého Sherlocka Holmese jsem Moriartyho tak nějak bral jako součást celé té zábavné taškařice, ale tady? Superman. Týpek, co má pod palcem úplně všechno, k dispozici každou informaci, někdy i na platformě telepatie, vždy krok před policajty. Nene, prosím vás, už je toho moc. Navíc také nemám rád scénáře typu: "Nechceš si o tom promluvit?" "A o čem" "No o tom." "A o čem jako?" - v podstatě prázdné věty, které děj nijak neposunují ani nerozvíjejí. Bylo jich tu mnoho. Most tudíž trpí dalším nedostatkem podobných počinů - je hrozně natahovaný. Nevyužitý potenciál. Nebo jinak řečeno - mělo tohle vůbec nejaký potenciál, pokud to opisuje od jiných? Od koho, to tu pozná každý. Když opíšu písemku od spolužáka, zasloužím si taky jedničku? Ten konec a celé vyznění si prostě 10 dílů nezasloužilo... ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Saga Norénová, policie Malmö." Sherlock Holmes je sociopat, Carrie Mathisonová má bipolární poruchu, Kurt Wallander trpí depresemi, no a Saga Norénová má Aspergerův syndrom. A taky neumí správně vyslovit jméno svého kolegy Martina Rohdeho... V celku chytrý a promyšlený seriál, kde se téměř všechny zdánlivě nesouvisející linie nakonec stanou perfektně zapadajícími, a kde i přes docela zajímavý kriminální případ, jsou nejzábavnější složkou děje dva hlavní vyšetřovatelé. Most sice nemůže plně konkurovat nejlepším americkým / britským seriálům, kvůli své občasné "roztahanosti" a nedostatku akce, ale například čeští filmoví tvůrci by takhle kvalitní kriminálku nedokázali natočit nikdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sériový vrah, zanechávajúc mŕtve telo obete, uprostred mosta Öresund, ktorý rozdeľuje susediace krajiny Dánska so Švédskom, "Versus" dvojica charakterovo úplne odlišných policajných kolegov. Podarí sa svojráznej, miestami až arogantne svojskej policajtke Sage Norén zo Švédskeho Malmö a Dánskemu detektívovi Martinovi Rohde z Kodane, dostihnúť šialenca, ktorý sa vyžíva v získavaní pozornosti obyvateľstva oboch národov? Tento seriál Vás "prizvára" k televízorom. Do 8 pokračovania to bola excelentná forma podania vyšetrovania. Mrzí ma pár následne, akých si, nie celkom reálne vyobrazených policajných postupov, no tak či onak, za to množstvo zápletok, či na mieru "ušitých", svojsky podaných, charakteristických čŕt hlavných postáv, 5 hviezd proste zaslúži. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov, čo TV mohla ponúknuť. Nechýbalo nič, čo v dobrej kriminálke má byť, ba čo naviac, všetkého pozitívneho bolo navyše. Výborne napísaná ústredná dvojica, ktorá svojim minimalistickým herectvom (Sofia Helin ) dokonale bavila a od epizódy k epizóde čím viac gradovaná atmosféra. Proste a jednoducho : učebnicový príklad severského krimi-thrilleru. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama