Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (86)

Batahst8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. Famózní. Už hodně, hodně, hodně dlouho jsem neviděl takhle moc geniální seriál (naposledy snad Arcane). Ve všech ohledech je to naprosto božský, ať režií, scénářem, herci, kamerou, soundtrackem, prací se zvukem, kompozicí, záběrováním, ……. atd. Všichni lidi, co na tom dělali by si měli zasloužit metál. P.s.: Saga je jednou z nejlepších postav, co jsem kdy v seriálech viděl. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem skeptický, ale zbytečně. Opravdu je to pecka! Postupné okrývání případu se spoustou slepých odboček funguje na jedničku. Hlavní hrdinka je navíc takový Sheldon v ženském provedení, takže síla. Za mě první série 90%. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, tak tohle by šlo a moc! NAPĚTÍ, nečekané zvraty a zase napětí. Při konverzacích se Sagou Norén, policie Malmö, se budete i smát! Najde se i pár úsměvných okamžiků, jako např, když Martin prozradí, že je po vasektomii, pak ještě dostane nakopáno do gulisek, je sešit, aby si na závěr v následujícím díle, a dalo by se říct, že díly na sebe navazují v rozmezí pár hodin, nebo max dne, si vesele zašuká s tou protivnou vdovou. To je chlapák! Nebo to zazdění oběti ke konci mi taky moc nesedělo. Kdy nám bylo ukázáno, jak postavit a omítnout zeď a namalovat zeď,  která okamžitě vyschne, v rekordním čase. Ale jinak, jak říkám, NAPĚTÍ a s tím seriál pracovat umí! ()

markotter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od teď každýho vyšetřovatele budu poměřovat se Sagou Norenovou - a to bude pro ostatní hodně vysoko nasazená laťka. Kvůli Sáze (ale i Martinovi) jsem se na to koukal jako u vytržení a ani mi nevadil překombinovaný děj a mnoho postav, u kterých jsem někdy nepochopil, jaký tam mají smysl. Ale ony měly, jen to za těch 10 dílů člověk prostě zapomněl. Těším se na 2. řadu. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita to rozhodně je. Pocit a vzpomínka na Se7en při sledování prvního dílu, nebyla čistě náhodná a finále je v tomto směru jasné, přesto výborné. Mnozí tady vyzdvihují a chválí androida bez emocí: Sagu. Ale mně na rozdíl od většiny tou svou chladnou racionálností celou dobu neskutečně štvala! Ta postava se dala napsat lépe, takové charaktery tady už několikrát byly. Nevím, jestli to byl záměr, ale možná díky dabingu, víme kdo je on už od šestého dílu, což ale nijak nevadilo. Přes nespornou kvalitu to na 5 hvězd není, najdou se mezery v logice i příběhu a celé bych to o jeden až dva díly zkrátil, některé linky byly zbytečně natahované... 85% ()

pekas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saga je živel a Martin hodně rozporuplný. Zahráli to oba moc dobře. Komu nevadí, že do kriminálky dostali i docela slušné vykreslení postav, nebo se mu líbí Dánština se Švédštinou, pošmákne si. Seriál je hodně reálný, žádní superpoldové a supermozky se nekonají. V seriálu se postupem času ukáže docela dost postav, kolem pátého šestého dílu jsem trochu začal pochybovat, zda to nebude moc roztahané. Ale brzy to začalo mít spád a osmý s devátým dílem byly už dost napínavé. Jen desátý díl už mi přišel trochu navíc a pozor spoiler: hodně podobný jednoumu nejmenovanému filmu s Bradem Pittem a Morganem Freemanem. No ke škatulkám zde bych se nebál přidat i Drama. Na plný kotel to není, ale silná čtyřka rozhodně. 80% ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Prvá séria 90%. Vážne neviem čo bolo lepšie. Postavy, vyšetrovanie, alebo samotný psychopat. Od ôsmeho dielu to naberá slušné otáčky. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 2018 už skoro klasika žánru. Velmi dobře vystavěno, zajímavé postavy, všechno je velmi dobré, ale přece jen mi ve výčtu tagů přebývá "mysteriózní". Spíše naopak, Most je sterilně reálný, pro nevysvětlitelno zde není místo a mně to chybí. ()

Locksley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dánský dynamit se rozhodně nekoná. Nechápu tu všeobecnou nadšenost. Dalo se to zmáknout na čtyři díly. Kdyby tam nebyl Rohde, tak samostatná Norénová by byla nekoukatelná. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná kriminálka. Postavy zajimavé (někdy až otravně zajimavé), ale celé to do sebe slušně zapadá, pokud je člověk ochotný přehlédnou spoustu nelogických a někdy až úsměvně nesmyslných výplodů scénáristů (ty jsou ale někdy nutné, aby děj nestál a celé to odsýpalo). Na podívání slušná první série a jsem zvědavý na druhou :) . ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate akákoľvek nehollywoodska produkcia je častokrát svetlým momentom súčasnej kinematografii, o to viac v seriálovej podobe. Tento švedsko-dánsko-nemecký krimi seriál nepatrí medzi výnimky. Napriek tomu sa mi len vďaka odporúčaniu podarilo doslova prelúskať cez prvé tri časti, ale oplatilo sa. Nekomerčná, bezstrieľačková, ale aj sofistikovaná krimi s úplne atypickým hlavným vyšetrovateľom. Zaujali aj lokálne špecifiká krajín a správanie protagonistov, či systému ako takého. ()

r007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jako zjevení mezi seriály. Tempo, které se rozbíhá pomalu a je přesně načasované tak, aby vygradovalo v posledních pěti minutách posledního dílu. Ale co mě dostalo nejvíc, byl příběh Ságy. Něco podobného jsem ještě na obrazovce neviděla, ...a že se v krimi seriálech opakuje hodně motivů...Prostě seveřani to umí ! A nebylo pochyb, že vás to přinutí sledovat i další série. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I. séria je mixom skvelej detektívky, sociálnej a rodinnej drámy. Skvelí herci na čele s ústrednou netypickou dvojicou vyšetrovateľov dodávajú celému seriálu šťavu a grády. Poteší aj vyprofilovanie vraha, celková hutná atmosféra a krásna titulková pieseň. Už sa teším na ďalšie 2 série. ()

MovieMan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow! Skvělá severská kriminálka, ještě se mi nestalo, abych sérii dokoukal za 2 dny. Skvělá znělka, Sága a její hlášky, výborně promyšleno, na začátku jsem se těšil u GoT na znělku, tady na zhasínání mostu. Hvězda dolů za poslední díl. 83% ()

Reklama

Reklama