Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Öresundském mostě, který přes mořskou úžinu spojuje Dánsko se Švédskem, někdo vyložil na silnici mrtvolu. K tělu se sjíždí policisté z Kodaně i Malmö a tak začíná nelehká spolupráce mezi nejen národnostně odlišnými vyšetřovateli Martinem Rohdem a Sagou Nórenovou. Zatímco on je bodrý a hovorný chlapík, který se momentálně vyrovnává jednak s čerstvou sterilizací, ale i tím, že se mu k současné rodině nastěhoval jeho první syn August, ona je na jednu stranu enormně efektivní a úspěšná vyšetřovatelka, ale její interakce s lidmi mají kvůli Aspergerovu syndromu přinejmenším nevyzpytatelnou podobu. Když se ukáže, že tělo na mostě je rozpůlené a každá část patří jiné osobě ze Švédska a Dánska, je zřejmé, že pachatelem nebude obyčejný vrah. Kolem případu se začíná splétat hustá síť vztahů napříč úžinou Öresund. Jakou roli sehrají nafoukaný egocentrický novinář Daniel Ferbé, mnohoznačný samaritán Stefan Lindberg či žena bohatého realitního makléře Charlotte Söringerová? (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co bychom si bez těch Seveřanů a jejich depresí počali? Most, který přes úžinu Öresund spojuje dánskou metropoli Kodaň se švédským přístavním městem Malmö. A přesně na linii značící hranici mezi oběma státy se jedné noci objeví mrtvá žena. A nebude jedna (brzy pochopíte). Hranice dvou států, dvě oběti, dva vyšetřovatelé. Oba totálně odlišní. Chladná a patologicky racionální Švédka a bodrý a lidský Dán. Výsledkem je žánrový klenot a televizní pojem, který mi dosud unikal. Vrah (zdatný manipulátor) je vždy o krok před policií, nedělá chyby a jsem rád, že mu budu s rozdílnou dvojicí v patách. Vedlejší postavy (kupříkladu sebestředný ambiciózní novinář) jsou rovněž zajímavé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný rozjazd, slušné pedstavenie postáv, perfektne vymyslený hlavolam, kde tak trochu cítiť, že pôjde o niečo veľké a budú v tom zapletené nejaké veľké zvery. Striedame viacero dejových rovín, pričom nie je jasné, akými spôsobmi sa všetky pretnú. Tie charaktery vyšetrujúcich sú prezentované možno trochu extrémne, ale so Sagou bude asi ešte veľa srandy, keďže žiaden zmysel pre humor nemá. Martinove zdravotné patálie som trochu nepobral, sú aj iné prostriedky na to, aby som nemusel mať ďalšie dieťa... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Po delší době jsem dostal chuť na svěží závan severního hřbitovního vzduchu a cítím v kostech, že s Bronem budeme dobří přátelé. Je zde v podstatě vše, co jsem si před zhlédnutím vysnil. Jako nejdůležitější považuji zřejmě to, že mi dokonale sedlo úžasné duo vyšetřovatelů. Na jedné straně je starší životem protřelý prostatik a na druhé straně je mistryně světa v sociální neobratnosti, kterou úplně žeru a i v pokročilém věku se o ni stále dá zavadit okem. Sérioví vrazi, kteří se svému koníčku nevěnují pouze proto, protože nemají nic zajímavějšího zrovna na práci, ale mají ke svým činům hlubší motiv, bývají mnohem zábavnější, takže i z tohoto pohledu bylo všechno správně. První epizoda byla logicky věnována spíše takovému tomu seznamování s postavami a provázaností jejich vztahů, takže to nemělo úplně nejvyšší možný drajv, přesto mě spolehlivě navnadila k dalšímu sledování. Scénka s potenciální bombou v autě neměla chybu. Tak uvidíme, jak se to celé vybrbí a jakým směrem se seriál vydá. Za pilot pálím slabší 4 kousky. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl zajímavě rozjíždí jeden z nejlépe hodnocených krimi seriálů poslední doby. Nechám se překvapit, co přijde dále. Zatím musím ocenit hlavně za seversky chladné pojetí. Jestli si ho další epizody udrží, nemůžu odejít nespokojen. 90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svůj návrat k seriálu jsem se těšil už delší dobu a dnes to konečně přišlo. Tahle švédsko-dánská přesmostní spolupráce mě před lety zastihla úplně nepřipraveného a donutila mě přehodnotit můj přístup ke kriminálním seriálům. Dnes už vím, co můžu čekat, takže uvidím, jak si u mě Bron povede. Po první epizodě jsem každopádně spokojen, protože seznámení s případem i postavami svou kvalitou jasně překročilo běžný standard, takže jsem ho překročil i já při svém zahajovacím hodnocení. / Poučení: Rozděl a panuj tady neplatí. Mnohem vhodnějšími slovy jsou rozděl a pátrej. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Omylem jsem si stáhl tento seriál. Musím říct, že seveřané neumějí dělat skvělé kriminálky. Dost mě překvapuje vysoké hodnocení. No nic. Ještě dodám, že ta blondýna mi pije krev. Mluví jako nějaká autistka. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní rozjezd. Špičkování mezi bodrým dánským detektivem a asociální švédskou detektivkou dodává příběhu humor a náboj, naneštěstí se oba dopouštějí nemorálního jednání, takže se nemohu ani s jedním ztotožnit. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodnutí si na měsíc zaplatit videoslužbu Voyo ve mně nevzrostlo jen kvůli několika filmovým titulům, které obsahuje, ale také jeden z nejlépe hodnocených severských seriálů vůbec, který by mi jako velkému fanouškovi kriminálek ze Skandinávie neměl dále unikat. ()

RedRose

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem odolával... Seveřanky mi nejsou moc sympatické a tady se to jen potvrzuje... Případ na začátku zajímavý, klube se z toho pěkná zamotanice a nevím proč jsem si u toho vzpomněl na Fincherovu Sedmičku... ...no uvidíme. Na ne zrovna hezkou a chladně robotickou vyšetřovatelku (nic originálního, takové charaktery jsme už viděli) si fakt budu dlouho zvykat... Ale šanci tomu dám... ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po čertech vypečený pilot, který rozehrál několik dějových linií z nichž mnohé by jste rozhodně neřekli, že jsou součástí hlavního vyšetřování. Hlavní policistka Saga Norenová je zajímavá protagonistka a její duševní porucha krásně kontrastuje s racionálním a normálním policajtem z Kodaně Martinem Rohdem. Líbí se mi atmosféra tak příznačná pro severské detektivky stejně jako několik dějových zvratů, které tvůrci dokázali dostat hned do prvního dílu (mrtvola, bomba). Určitě bude zajímavé tenhle seriál nadále sledovat. Jedinou vadou na kráse je reakce pyrotechniků na konci, ale té práci zas tolik nerozumím, takže těžko soudit nakolik je to hodno kritiky. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle nějak si představuju důstojnej pilot. Autistická vyšetřovatelka mi při sledování dává trochu zabrat, ale to je doufám jen o zvyku. Hodnocení je proklatě vysoký, tak jsem zvědavej na důvod. ()

Reklama

Reklama